Новий рік неможливий без ялинки і мандаринів . Потім залишається багато шкурок, які ми, як правило, викидаємо, а виявляється, що з них можна приготувати смачне ласощі. Як приготувати варення з мандаринових корок, читайте нижче.
Варення з мандаринових шкірок – рецепт
Інгредієнти: мандаринові скоринки – 250 г; цукор – 350 р. Приготування Мандаринові скоринки нарізаємо шматочками 5 на 5 мм. А щоб прибрати з них небажану гіркоту, вимочуємо їх у холодній воді годинок 10. При цьому воду потрібно 3 рази міняти. В кінці воду зливаємо, вливаємо свіжу і ставимо каструльку на плиту. Після закипання всипаємо цукор, добре перемішуємо до його розчинення і знову даємо закипіти. Після цього, зменшуємо вогонь практично до мінімального і варимо варення близько 2 годин. Потім його остуджуємо і ставимо на ніч у холодильник. Вранці знову ставимо варення на плиту і доводимо до кипіння в 3-й раз і після цього на малому вогні варимо ще півгодинки.
Як варити варення з мандаринових корок?
Інгредієнти: мандаринові кірки – 360 г; вода – 2 л; сіль – 15 ч. ложки; мандариновий сік – 50 мл; кислота лимонна – 05 ч. ложки; цукор – 2 склянки. Приготування Мандаринові скоринки заливаємо водою, залишаємо на 10 хвилин, потім воду зливаємо. Знову вливаємо 1 літр води, додаємо сіль, ставимо на вогонь і на малому вогні варимо близько години. Потім воду зливаємо, а шкурки обполіскуємо.
Тепер робимо сироп: на середньому вогні нагріваємо літр води, додаємо цукор і після того, як він закипить закладаємо шкурки. Після закипання вогонь зменшуємо, проварюємо пару годин, періодично помішуючи. Скоринки стануть прозорими, а варення буде загусати. Години через 2 вогонь можна вимикати. В остигле варення вливаємо мандариновий сік і кип'ятимо хвилин 15. При цьому потрібно не забувати його перемішувати. Тепер додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і варимо хвилин 10. Готове варення розкладаємо по чистим баночках.
Варення з мандаринових шкірок в мультиварці
Інгредієнти: мандаринові шкірки – 500 г; лимон – половинка; цукор – 500 р. Приготування Спочатку скоринки замочуємо, щоб пішла гіркота. Потім їх дрібненько ріжемо і укладаємо в мультиварочную каструльку. Вливаємо воду, щоб вона покривала скоринки, додаємо цукор і встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. За цей час скоринки потрібно періодично помішувати. У самому кінці додаємо лимонний сік, перемішуємо, а далі розкладаємо варення з чистим баночках.