Як приготувати борщову заправку на зиму?
Коли є в заготовках баночка заправки для борщу готувати це перше блюдо – одне задоволення. Достатньо лише відварити в бульйоні картоплю і додати потрібну кількість заготовки. Рецепти борщової заправки на зиму в банках чекають вас нижче.
Інгредієнти:
сира квасоля – 500 г;
м'ясисті і стиглі помідори – 2 кг;
буряк червона – 1 кг;
оцет столовий 9% – 50 мл;
пісок цукровий – 100 г;
морква – 450 г;
сіль поварена – 55 г;
олія рафінована рослинна – 90 мл
Приготування
Попередньо заливаємо квасолю водою, щоб вона набухла. Ранок квасоля промиваємо, заливаємо новою водою і варимо до м'якості. Тепер робимо томат: помідори промиваємо, ріжемо на шматочки і пюрируем блендером. Виливаємо масу в каструлю і даємо закипіти. Додаємо туди терту моркву і буряк, хвилин через 30 закладаємо відварену квасолю, солимо, сахарим і ретельно розмішуємо. Проварюємо ще хвилин 10 вливаємо олію, оцет. Знімаємо каструлю з вогню хвилин через 5 і розливаємо заправку по банках. Тут же їх укупориваем, перевертаємо денцем вгору і після охолодження прибираємо на зберігання. Борщову заправку на зиму без перцю краще зберігати в холоді.
Інгредієнти:
буряк – 16 кг;
перець – 900 г;
морква – 900 г;
пісок цукровий – 50 г;
томати – 900 г;
олія рафінована без запаху 100 мл;
сіль – 40 г;
цибуля – 500 р.
Приготування
Томати чистимо від шкірки, подрібнюємо до стану пюре. Поміщаємо пюре у велику каструлю, сахарим, солимо і даємо закипіти. Піну, що утворюється, знімаємо і кип'ятимо хвилин 20. З допомогою великої терки подрібнюємо моркву, додаємо в томат і проварюємо ще хвилини 3. Нарізаємо півкільцями очищений болгарський перець, шаткуємо півкільцями цибулю і відправляємо овочі, томат. Буряк подрібнюємо на крупній тертці і тушкуємо в олії. Готуємо близько 5 хвилин, а потім перекладаємо в каструлю з помідорами. Вливаємо рослинне масло, що залишилося, і готуємо хвилин 15. Розкладаємо заправку з чистим пропаренным баночках і негайно закатуємо. Перевертаємо їх дном вгору і після охолодження прибираємо борщову заправку без оцту на зиму на зберігання.
Інгредієнти:
червоний буряк – 1 кг;
помідори стиглі – 13 кг;
цибуля – 1 кг;
перець солодкий – 1 кг;
оцет – 60 мл;
морква – 1 кг;
чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки;
рослинна рафінована олія – 190 мл;
сіль – 50 р.
Приготування
Буряк і моркву чистимо, а потім подрібнюємо на тертці. Дрібненько шаткуємо цибулю і перець. Помідори бланшируем, чистимо від шкірки і подрібнюємо до пюре. У буряк всипаємо цукор і ставимо на малий вогонь. Коли буряк пустить сік, зменшуємо вогонь і тушкуємо, помішуючи хвилин 20. На рослинному маслі пасеруємо цибулю до м'якого стану. Додаємо болгарський перець, морква, перемішуємо і готуємо хвилин 10. До засмажки додаємо помідори, чорний мелений перчик, доводимо до кипіння і варимо хвилин 7. Змішуємо всі овочі каструлі, додаємо оцет, добре розмішуємо і кип'ятити 2 хвилини. Розкладаємо заправку по баночках і укупориваем.
Інгредієнти:
буряк червона – 3 кг;
морква – 17 кг;
оцет столовий – 100 мл;
цукор – 50 г;
білокачанна капуста – 3 кг;
перець солодкий – 1 кг;
цибуля – 1 кг;
сіль поварена – 50 г;
олія рослинна рафінована – 90 мл;
чорний мелений перець.
Приготування
Овочі добре миємо та очищаємо. Буряк, перець і моркву шаткуємо соломкою, капусту нарізаємо звичним чином. Томати обдаємо окропом, нарізаємо кубиками. Таким же чином робимо і з цибулею. Цибулю з помідорами пасеруємо на олії близько 10 хвилин. А коли овочі випустять сік, беремо каструлю, кладемо туди всі інгредієнти, проварюємо близько півгодини, а в кінці кладемо подрібнену зелень за бажанням і спеції. Розкладаємо заправку по стерилізованим баночках і тут же їх закатуємо. Всім вдалих заготовок!
Борщова заправка на зиму з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо заливаємо квасолю водою, щоб вона набухла. Ранок квасоля промиваємо, заливаємо новою водою і варимо до м'якості. Тепер робимо томат: помідори промиваємо, ріжемо на шматочки і пюрируем блендером. Виливаємо масу в каструлю і даємо закипіти. Додаємо туди терту моркву і буряк, хвилин через 30 закладаємо відварену квасолю, солимо, сахарим і ретельно розмішуємо. Проварюємо ще хвилин 10 вливаємо олію, оцет. Знімаємо каструлю з вогню хвилин через 5 і розливаємо заправку по банках. Тут же їх укупориваем, перевертаємо денцем вгору і після охолодження прибираємо на зберігання. Борщову заправку на зиму без перцю краще зберігати в холоді.
Як приготувати борщову заправку на зиму без оцту?
Інгредієнти:
Приготування
Томати чистимо від шкірки, подрібнюємо до стану пюре. Поміщаємо пюре у велику каструлю, сахарим, солимо і даємо закипіти. Піну, що утворюється, знімаємо і кип'ятимо хвилин 20. З допомогою великої терки подрібнюємо моркву, додаємо в томат і проварюємо ще хвилини 3. Нарізаємо півкільцями очищений болгарський перець, шаткуємо півкільцями цибулю і відправляємо овочі, томат. Буряк подрібнюємо на крупній тертці і тушкуємо в олії. Готуємо близько 5 хвилин, а потім перекладаємо в каструлю з помідорами. Вливаємо рослинне масло, що залишилося, і готуємо хвилин 15. Розкладаємо заправку з чистим пропаренным баночках і негайно закатуємо. Перевертаємо їх дном вгору і після охолодження прибираємо борщову заправку без оцту на зиму на зберігання.
Борщова заправка без капусти на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Буряк і моркву чистимо, а потім подрібнюємо на тертці. Дрібненько шаткуємо цибулю і перець. Помідори бланшируем, чистимо від шкірки і подрібнюємо до пюре. У буряк всипаємо цукор і ставимо на малий вогонь. Коли буряк пустить сік, зменшуємо вогонь і тушкуємо, помішуючи хвилин 20. На рослинному маслі пасеруємо цибулю до м'якого стану. Додаємо болгарський перець, морква, перемішуємо і готуємо хвилин 10. До засмажки додаємо помідори, чорний мелений перчик, доводимо до кипіння і варимо хвилин 7. Змішуємо всі овочі каструлі, додаємо оцет, добре розмішуємо і кип'ятити 2 хвилини. Розкладаємо заправку по баночках і укупориваем.
Смачна борщова заправка на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі добре миємо та очищаємо. Буряк, перець і моркву шаткуємо соломкою, капусту нарізаємо звичним чином. Томати обдаємо окропом, нарізаємо кубиками. Таким же чином робимо і з цибулею. Цибулю з помідорами пасеруємо на олії близько 10 хвилин. А коли овочі випустять сік, беремо каструлю, кладемо туди всі інгредієнти, проварюємо близько півгодини, а в кінці кладемо подрібнену зелень за бажанням і спеції. Розкладаємо заправку по стерилізованим баночках і тут же їх закатуємо. Всім вдалих заготовок!
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з моркви на зиму – простий рецепт
Якщо урожай моркви перевершив очікування, встигніть заготовити баночку-другу дивовижною закуски з неї. Далі підкажемо, як зробити дивовижно смачну,
Борщова заправка з капустою на зиму — рецепт
Всілякі консервації значно спрощують життя більшості хазяєчок, особливо така заготівля, як борщова заправка. Далі поділимося найбільш зрозумілими і
Заправка для щей на зиму - рецепти
Всілякі супові заправки, консерви на зиму - справжня знахідка для зайнятих хазяєчок. За допомогою такої нехитрої заготовки можна в рази спростити
Заправка для борщу на зиму
Деколи в зимовий час хазяєчки залишаються незадоволеними результатом звареного борщу. А все тому, що овочі взимку не зовсім відповідного якості. Але
Борщ в банках на зиму - рецепти
Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
Заправка для борщу
Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент