Заправка для борщу на зиму
Борщ – найпопулярніше гаряче блюдо кожної російської сім'ї. Чим більше свіжих овочів використовує господиня для приготування цієї страви, тим смачніше і ароматні воно виходить. Тільки ось в холодний період року знайти такі продукти набагато складніше, тому нам з вами знадобляться заправки для борщу на зиму.
Бурякова заправка для борщу на зиму
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 1 качан;
буряк середня – 1 кг;
помідори стиглі – 900 г;
цибуля біла ріпчаста – 755 г;
морква середня – 15 кг;
сіль дрібна – 30 г;
цукор білий – 120 г;
масло рослинне – 205 мл;
оцет 6% – 205 мл
Приготування
Перед тим, як почати робити на зиму заправку для борщу, всі овочі добре промиваємо і подрібнюємо ножем: помідори – невеликими шматочками, цибулю – тоненькими півкільцями, а моркву і буряк шаткуємо на тертці. Тепер перекладаємо підготовлені продукти в каструлю, кидаємо всі спеції, сахарим і ставимо посуд на вогонь. Після закипання, нагрів зменшуємо, тушкуємо вміст 10 хвилин, а потім тонкою цівкою вводимо оцет. Варимо 15 хвилин, розкладаємо гарячу заготовку по стерильним банкам, закатуємо, закутуємо і остуджуємо.
Заправка для борщу на зиму без капусти
Інгредієнти:
буряк – 990 м;
часник – 5 р;
вода питна – 205 мл;
цукор білий – 45 г;
кислота лимонна – 10 г;
свіжа зелень – 190 г;
спеції.
Приготування
Буряк ретельно промиваємо від бруду і відварюємо. Після охолодження очищаємо коренеплід і шаткуємо на тертці. Часник і свіжу зелень подрібнюємо блендером і розкладаємо підготовлені продукти по банках.
У закипілу воду кидаємо цукор, сіль, лимонку і проварюємо 3 хвилини, помішуючи. Розливаємо гарячий маринад по банках, накриваємо кришками і стерилізуємо 20 хвилин. Далі відразу ж закатуємо заправку для борщу без оцту, остуджуємо і прибираємо на зберігання в зиму в холодильник.
Томатна заправка для борщу на зиму
Інгредієнти:
помідори стиглі – 505 г;
кухонна сіль – 10 г;
солодкий перець – 305 р.
Приготування
Помідори та солодкий перець промиваємо, обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Отриману овочеву масу перелити в каструлю і доводимо на середньому вогні до закипання. Далі кидаємо ложку солі і проварюємо, помішуючи, хвилин 10 а потім розливаємо томатну заготовку по банкам і закатуємо.
Смачна заправка для борщу на зиму з квасолею
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 2 кг;
квасоля – 210 г;
помідори – 910 г;
цибуля ріпчаста – 455 г;
буряк – 950 г;
морква – 460 м;
червоний солодкий перець – 105 г;
сіль – 55 г;
цукор – 15 г;
масло рослинне – 205 мл;
оцет – 205 мл;
лавровий лист і перець горошком – за бажанням.
Приготування
Квасоля заливаємо проточною водою і залишаємо на 8 годин. Всі овочі обробляємо, обполіскуємо, а потім моркву і буряк шаткуємо соломкою на крупній тертці і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Капусту, цибулю, помідори і перець дрібно рубаємо ножем, присипаємо спеціями і добре розминаємо руками. Змішуємо всі разом в сковороді, додаємо квасоля, перемішуємо і тушкуємо близько 40 хвилин при слабкому кипінні. В кінці додаємо оцет, кип'ятимо, трохи охолоджуємо масу і розкладаємо по банках, закочуючи кришками.
Заморожена заправка для борщу на зиму
Інгредієнти:
буряк велика – 3 кг;
морква – 910 г;
помідори – 910 г;
перець солодкий болгарський – 910 г;
цибуля ріпчаста білий – 990 м;
свіжа зелень за бажанням.
Приготування
Овочі і свіжу зелень промиваємо, обсушуємо і нарізаємо довільно: соломкою або кубиками. Викладаємо в миску, ретельно перемішуємо і розкладаємо невеликими порціями в фасувальні поліетиленові пакети або пластикові контейнери. Заморожуємо заготовки і взимку просто кидаємо овочеву суміш в бульйон і варимо борщ, додавши лише капусту, картоплю і різні спеції.
Бурякова заправка для борщу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як почати робити на зиму заправку для борщу, всі овочі добре промиваємо і подрібнюємо ножем: помідори – невеликими шматочками, цибулю – тоненькими півкільцями, а моркву і буряк шаткуємо на тертці. Тепер перекладаємо підготовлені продукти в каструлю, кидаємо всі спеції, сахарим і ставимо посуд на вогонь. Після закипання, нагрів зменшуємо, тушкуємо вміст 10 хвилин, а потім тонкою цівкою вводимо оцет. Варимо 15 хвилин, розкладаємо гарячу заготовку по стерильним банкам, закатуємо, закутуємо і остуджуємо.
Заправка для борщу на зиму без капусти
Інгредієнти:
Приготування
Буряк ретельно промиваємо від бруду і відварюємо. Після охолодження очищаємо коренеплід і шаткуємо на тертці. Часник і свіжу зелень подрібнюємо блендером і розкладаємо підготовлені продукти по банках.
У закипілу воду кидаємо цукор, сіль, лимонку і проварюємо 3 хвилини, помішуючи. Розливаємо гарячий маринад по банках, накриваємо кришками і стерилізуємо 20 хвилин. Далі відразу ж закатуємо заправку для борщу без оцту, остуджуємо і прибираємо на зберігання в зиму в холодильник.
Томатна заправка для борщу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помідори та солодкий перець промиваємо, обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Отриману овочеву масу перелити в каструлю і доводимо на середньому вогні до закипання. Далі кидаємо ложку солі і проварюємо, помішуючи, хвилин 10 а потім розливаємо томатну заготовку по банкам і закатуємо.
Смачна заправка для борщу на зиму з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля заливаємо проточною водою і залишаємо на 8 годин. Всі овочі обробляємо, обполіскуємо, а потім моркву і буряк шаткуємо соломкою на крупній тертці і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Капусту, цибулю, помідори і перець дрібно рубаємо ножем, присипаємо спеціями і добре розминаємо руками. Змішуємо всі разом в сковороді, додаємо квасоля, перемішуємо і тушкуємо близько 40 хвилин при слабкому кипінні. В кінці додаємо оцет, кип'ятимо, трохи охолоджуємо масу і розкладаємо по банках, закочуючи кришками.
Заморожена заправка для борщу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі і свіжу зелень промиваємо, обсушуємо і нарізаємо довільно: соломкою або кубиками. Викладаємо в миску, ретельно перемішуємо і розкладаємо невеликими порціями в фасувальні поліетиленові пакети або пластикові контейнери. Заморожуємо заготовки і взимку просто кидаємо овочеву суміш в бульйон і варимо борщ, додавши лише капусту, картоплю і різні спеції.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщова заправка з капустою на зиму — рецепт
Всілякі консервації значно спрощують життя більшості хазяєчок, особливо така заготівля, як борщова заправка. Далі поділимося найбільш зрозумілими і
Заправка для щей на зиму - рецепти
Всілякі супові заправки, консерви на зиму - справжня знахідка для зайнятих хазяєчок. За допомогою такої нехитрої заготовки можна в рази спростити
Швидка капуста, маринована гарячим розсолом
Напевно всі господині маринують капусту, адже це швидкий спосіб поласувати солененькой закускою. Далі підкажемо найбільш прості і зрозумілі варіанти
Борщ на зиму
Сьогодні багато запасливі господині консервують різні заправки для перших страв. Однією з таких популярних заготовок є заправка для і борщів зелених.
Борщ в банках на зиму - рецепти
Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
Заправка для борщу
Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент