Борщова заправка з капустою на зиму — рецепт
Борщова заправка з капустою— заготівля дуже практична. Взимку досить відварити в бульйоні, картоплю, а потім викласти в баночку заготовки. Ось і все, мінімум трудовитрат, а смачний і ароматний борщик готовий! Рецепти смачною борщової заправки на зиму з капустою чекають вас нижче.
Інгредієнти:
білокачанна капуста — 27 кг;
буряк — 4 кг;
цибуля ріпчаста — 15 кг;
морква — 15 кг;
зелень петрушки — пучок;
перець болгарський солодкий — 800 г;
томати — 2 кг;
петрушка (корінь) — 300 г;
лавровий лист — 4 шт.;
пісок цукровий — 80 г;
запашний перець горошком — 5 шт.;
перець чорний горошком — 8 шт.;
оцет 9% — 150 мл;
сіль поварена — 100 г;
олія рафінована рослинна — 450 мл
Приготування
Помідори обдаємо окропом, акуратно знімаємо з них шкірку, а м'якоть дрібненько нарізаємо. Очищену буряк подрібнюємо соломкою, покласти у велику сковороду, в якій попередньо розігріли половину рослинного масла. Спочатку обсмажуємо буряк на сильному вогні, а потім вже прикриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на малому вогні. Перець чистимо і подрібнюємо досить тоненькою соломкою. Цибулю подрібнюємо півкільцями, а моркву і корінь петрушки шаткуємо тоненькою соломкою. Подрібнюємо капусту. Все змішуємо овочі. Додаємо подрібнену зелень, олія, спеції, сіль і цукор. Гарненько змішуємо всі і під кришкою тушкуємо близько 40 хвилин, періодично помішуючи. Хвилин за 5 до готовності вливаємо оцет. Гарячу масу розподіляємо по пропаренным баночках і закочує їх прокип'яченими кришками. Потім перевертаємо денцем вгору, закутуємо і даємо охолонути.
Інгредієнти:
цибуля — 2 кг;
болгарський перець — 1 кг;
морква — 2 кг;
квасоля сира — 700 г;
вода — 2 склянки;
стиглі томати — 4 кг;
буряк — 2 кг;
олія рослинна рафінована — 500 мл;
капуста білокачанна — 4 кг;
сіль — 150 г;
есенція оцтова — 30 мл
Приготування
У каструлю наливаємо олію. Гарненько його прогріваємо, викладаємо подрібнену цибулю і на сильному вогні обсмажуємо до рум'яності. Зменшуємо вогонь до середнього, додаємо терту моркву і подрібнені томати. Даємо масі добре прокипіти. Потім викладаємо нашаткований буряк, проварюємо хвилин 5 і додаємо капусту. Спочатку буде здаватися, що її дуже багато, але в процесі варіння вона дасть усадку. Коли це станеться, кладемо подрібнений солодкий перець. Якщо овочі не дуже соковиті і дали мало соку, вливаємо воду. Потім підсолюємо, варимо хвилин 20. Вливаємо оцтову есенцію, заздалегідь відварену квасолю і вимикаємо, заправка готова!
Інгредієнти:
капуста білокачанна — 15 кг;
запашний перець — 4 шт.;
лавровий лист — 2 шт.;
болгарський перець червоний — 3 шт.;
натуральний томатний сік — 15 літра.
Приготування
Солодкий перчик миємо й чистимо. Шаткуємо капусту будь-яким зручним способом. Перець тоненько нарізаємо або шаткуємо довгими смужками. Готового томатного соку даємо закипіти, висипаємо в нього картоплю, перчик і спеції. Після закипання проварюємо хвилин 5 а потім розподіляємо по стерильним баночках, закатуємо, ставимо їх денцем вгору і закутуємо чимось теплим. Борщову заправку з болгарським перцем і капустою краще зберігати в холоді.
Інгредієнти:
капуста білокачанна — 2 кг;
томат-паста — 500 г;
буряк — 700 г;
очищена вода — 500 мл;
цибуля — 500 г;
перець болгарський — 450 г;
оцет — 70 мл;
морква — 450 г;
олія рафінована рослинна — 200 мл
Приготування
Спершу обсмажуємо нашатковану цибулю і моркву в розігрітому маслі, додаємо подрібнений кубиками солодкий перець, буряк і томатну пасту, розведену у воді. Солимо і сахарим за смаком. Розмішуємо і тушкуємо близько чверті години, потім кладемо нашатковану капусту, вливаємо трохи водички і готуємо ще півгодини. Вливаємо оцет, даємо прокипіти 3 хвилини і розливаємо заправку по підготовленим пропаренным баночках.
Борщова заправка з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Помідори обдаємо окропом, акуратно знімаємо з них шкірку, а м'якоть дрібненько нарізаємо. Очищену буряк подрібнюємо соломкою, покласти у велику сковороду, в якій попередньо розігріли половину рослинного масла. Спочатку обсмажуємо буряк на сильному вогні, а потім вже прикриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на малому вогні. Перець чистимо і подрібнюємо досить тоненькою соломкою. Цибулю подрібнюємо півкільцями, а моркву і корінь петрушки шаткуємо тоненькою соломкою. Подрібнюємо капусту. Все змішуємо овочі. Додаємо подрібнену зелень, олія, спеції, сіль і цукор. Гарненько змішуємо всі і під кришкою тушкуємо близько 40 хвилин, періодично помішуючи. Хвилин за 5 до готовності вливаємо оцет. Гарячу масу розподіляємо по пропаренным баночках і закочує їх прокип'яченими кришками. Потім перевертаємо денцем вгору, закутуємо і даємо охолонути.
Борщова заправка з квасолею та капустою
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо олію. Гарненько його прогріваємо, викладаємо подрібнену цибулю і на сильному вогні обсмажуємо до рум'яності. Зменшуємо вогонь до середнього, додаємо терту моркву і подрібнені томати. Даємо масі добре прокипіти. Потім викладаємо нашаткований буряк, проварюємо хвилин 5 і додаємо капусту. Спочатку буде здаватися, що її дуже багато, але в процесі варіння вона дасть усадку. Коли це станеться, кладемо подрібнений солодкий перець. Якщо овочі не дуже соковиті і дали мало соку, вливаємо воду. Потім підсолюємо, варимо хвилин 20. Вливаємо оцтову есенцію, заздалегідь відварену квасолю і вимикаємо, заправка готова!
Борщова заправка з капустою без оцту
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий перчик миємо й чистимо. Шаткуємо капусту будь-яким зручним способом. Перець тоненько нарізаємо або шаткуємо довгими смужками. Готового томатного соку даємо закипіти, висипаємо в нього картоплю, перчик і спеції. Після закипання проварюємо хвилин 5 а потім розподіляємо по стерильним баночках, закатуємо, ставимо їх денцем вгору і закутуємо чимось теплим. Борщову заправку з болгарським перцем і капустою краще зберігати в холоді.
Борщова заправка з томатною пастою і капустою
Інгредієнти:
Приготування
Спершу обсмажуємо нашатковану цибулю і моркву в розігрітому маслі, додаємо подрібнений кубиками солодкий перець, буряк і томатну пасту, розведену у воді. Солимо і сахарим за смаком. Розмішуємо і тушкуємо близько чверті години, потім кладемо нашатковану капусту, вливаємо трохи водички і готуємо ще півгодини. Вливаємо оцет, даємо прокипіти 3 хвилини і розливаємо заправку по підготовленим пропаренным баночках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепти лечо з болгарського перцю і помідорів
Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх закруток новим яскравим частуванням - зробити насичене незвичайним смаком лечо з солодкого перцю і
Заправка для щей на зиму - рецепти
Всілякі супові заправки, консерви на зиму - справжня знахідка для зайнятих хазяєчок. За допомогою такої нехитрої заготовки можна в рази спростити
Заправка для борщу на зиму
Деколи в зимовий час хазяєчки залишаються незадоволеними результатом звареного борщу. А все тому, що овочі взимку не зовсім відповідного якості. Але
Як зварити борщ з буряком?
Ідеальним і неодмінно ситним варіантом нагодувати сім'ю стане борщ, до складу якого рекомендуємо додати буряк для більш повного смаку і насиченого
Заправка для розсольнику на зиму
Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для
Заправка для борщу
Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент