» » Заправка для щей на зиму - рецепти

Заправка для щей на зиму - рецепти

Заправка для щей на зиму - рецепти
Овочева заправка для щей на зиму може знадобитися господині в різних ситуаціях, виручивши у будь-який момент: якщо немає часу на готування, чи немає якихось необхідних овочів під рукою і т. д. Зварити смачні щі використовуючи таку заготовку, зможе навіть підліток, адже вам потрібно всього лише зварити картоплю і кинути до неї вміст баночки.

Заправка для щей на зиму з помідор


Інгредієнти:

  • помідори стиглі – 990 м;

  • перець болгарський солодкий – 330 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Помідори обполіскуємо і нарізаємо шматочками. Солодкий перець обробляємо, шаткуємо скибочками і перекручуємо овочі через м'ясорубку. Перелити вміст у велику каструлю і відправляємо посуд на невеликий вогонь. Після закипання, акуратно знімаємо з поверхні піну, приправляємо спеціями і злегка уварюємо, помішуючи. Хвилин через 15 перевіряємо соус на густоту і розливаємо по стерильним невеликим баночках. Відразу ж закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо консервацію остигати, загорнувши в теплу куртку. Готову томатну заправку на зиму без капусти можна додавати в щі, борщі, супи, різні соуси, підливи і рагу.

    Заправка для щей на зиму з капустою


    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 455 г;

  • морква – 460 м;

  • болгарський перець – 460 м;

  • капуста білокачанна – 460 м;

  • помідори – 470 г;

  • масло рослинне – 45 мл;

  • вода питна – 450 мл;

  • оцет винний – 70 мл;

  • сіль йодована – 10 г;

  • цукор кристалічний – 5 г;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, промиваємо, шаткуємо півкільцями і викладаємо в глибоку каструлю. Перець обробляємо, видаляємо все насіння і нарізаємо тоненькими смужками. Моркву чистимо і подрібнюємо на тертці, а капусту рубаємо смужками. Помідори поріжемо на шматочки і викладаємо всі овочі у велику каструлю.
    Тепер робимо заправку, змішуючи воду з сіллю, кинувши цукор, лавровий лист і вливаючи оцет. Далі виливаємо половину заправки до овочів, додаємо масло і гарненько перемішуємо. Прикриваємо каструлю кришкою і варимо після закипання 30 хвилин. Далі вводимо заправку, що залишилася, накриваємо кришкою і готуємо півгодини. Після цього розкладаємо масу по стерилізованим баночках і закатуємо кришками. Після охолодження переставляємо заправку для супів та щей на зиму в льох.

    Рецепти заправки для щей на зиму


    Інгредієнти:

  • морква велика – 900 г;

  • свіжа петрушка – 140 г;

  • помідори м'ясисті – 900 г;

  • перець солодкий – 990 м;

  • кухонна розведений оцет – 20 мл;

  • стебло селери – 70 г;

  • сіль дрібна – за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати на зиму заправку для щів, готуємо всі інгредієнти. Свіжу зелень петрушки моєму і дрібненько рубаємо ножем. Морквину ножем чистимо і натираємо на тертці. Солодкий перчик, стебло селери і помідори обробляємо і шаткуємо середніми кубиками. Потім викладаємо всі продукти у велику посуд, присмачую дрібною сіллю і гарненько перемішуємо. В такому стані витримуємо овочі 25 хвилин при кімнатній температурі, а потім ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння. Проварюємо заправку 10 хвилин і в самому кінці вводимо обов'язково столовий оцет. Саме він додасть заготівлі неповторний смак і аромат, а також збереже її протягом усієї зими. Після цього розливаємо гарячу масу в баночки, прикриваємо їх кришками і стерилізуємо 25 хвилин. Далі консервацію закатуємо і після охолодження зберігаємо такий продукт в погребі.

    Заправка для щів з квасолею на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори м'ясисті – 4 кг;

  • болгарський перець – 990 м;

  • цибуля ріпчаста – 990 м;

  • квасоля суха – 855 р;

  • масло рослинне – 510 мл;

  • цукор – 110 г;

  • сіль – 35 р.


  • Приготування
    Отже, квасоля добре промиваємо і заливаємо на 6 годин водою, щоб боби розбухнули. Потім рідину зливаємо, заливаємо свіжою водою, підсолюємо і відварюємо до м'якості. Всі овочі обробляємо і дрібно нарізаємо. Відправляємо їх в каструлю, солимо, сахарим і вводимо рослинне масло. Прикриваємо посуд кришкою і варимо вміст близько години на невеликому вогні. Далі викладаємо квасоля, перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин і розкладаємо заправку по банкам. Після цього закочує їх, охолодити і зберігати в погребі.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:03
    Переглядів: 58