Заправка для щей на зиму - рецепти
Овочева заправка для щей на зиму може знадобитися господині в різних ситуаціях, виручивши у будь-який момент: якщо немає часу на готування, чи немає якихось необхідних овочів під рукою і т. д. Зварити смачні щі використовуючи таку заготовку, зможе навіть підліток, адже вам потрібно всього лише зварити картоплю і кинути до неї вміст баночки.
Інгредієнти:
помідори стиглі – 990 м;
перець болгарський солодкий – 330 г;
спеції.
Приготування
Помідори обполіскуємо і нарізаємо шматочками. Солодкий перець обробляємо, шаткуємо скибочками і перекручуємо овочі через м'ясорубку. Перелити вміст у велику каструлю і відправляємо посуд на невеликий вогонь. Після закипання, акуратно знімаємо з поверхні піну, приправляємо спеціями і злегка уварюємо, помішуючи. Хвилин через 15 перевіряємо соус на густоту і розливаємо по стерильним невеликим баночках. Відразу ж закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо консервацію остигати, загорнувши в теплу куртку. Готову томатну заправку на зиму без капусти можна додавати в щі, борщі, супи, різні соуси, підливи і рагу.
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста – 455 г;
морква – 460 м;
болгарський перець – 460 м;
капуста білокачанна – 460 м;
помідори – 470 г;
масло рослинне – 45 мл;
вода питна – 450 мл;
оцет винний – 70 мл;
сіль йодована – 10 г;
цукор кристалічний – 5 г;
сухий лист лавровий – 2 шт.
Приготування
Цибулю чистимо, промиваємо, шаткуємо півкільцями і викладаємо в глибоку каструлю. Перець обробляємо, видаляємо все насіння і нарізаємо тоненькими смужками. Моркву чистимо і подрібнюємо на тертці, а капусту рубаємо смужками. Помідори поріжемо на шматочки і викладаємо всі овочі у велику каструлю.
Тепер робимо заправку, змішуючи воду з сіллю, кинувши цукор, лавровий лист і вливаючи оцет. Далі виливаємо половину заправки до овочів, додаємо масло і гарненько перемішуємо. Прикриваємо каструлю кришкою і варимо після закипання 30 хвилин. Далі вводимо заправку, що залишилася, накриваємо кришкою і готуємо півгодини. Після цього розкладаємо масу по стерилізованим баночках і закатуємо кришками. Після охолодження переставляємо заправку для супів та щей на зиму в льох.
Інгредієнти:
морква велика – 900 г;
свіжа петрушка – 140 г;
помідори м'ясисті – 900 г;
перець солодкий – 990 м;
кухонна розведений оцет – 20 мл;
стебло селери – 70 г;
сіль дрібна – за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати на зиму заправку для щів, готуємо всі інгредієнти. Свіжу зелень петрушки моєму і дрібненько рубаємо ножем. Морквину ножем чистимо і натираємо на тертці. Солодкий перчик, стебло селери і помідори обробляємо і шаткуємо середніми кубиками. Потім викладаємо всі продукти у велику посуд, присмачую дрібною сіллю і гарненько перемішуємо. В такому стані витримуємо овочі 25 хвилин при кімнатній температурі, а потім ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння. Проварюємо заправку 10 хвилин і в самому кінці вводимо обов'язково столовий оцет. Саме він додасть заготівлі неповторний смак і аромат, а також збереже її протягом усієї зими. Після цього розливаємо гарячу масу в баночки, прикриваємо їх кришками і стерилізуємо 25 хвилин. Далі консервацію закатуємо і після охолодження зберігаємо такий продукт в погребі.
Інгредієнти:
помідори м'ясисті – 4 кг;
болгарський перець – 990 м;
цибуля ріпчаста – 990 м;
квасоля суха – 855 р;
масло рослинне – 510 мл;
цукор – 110 г;
сіль – 35 р.
Приготування
Отже, квасоля добре промиваємо і заливаємо на 6 годин водою, щоб боби розбухнули. Потім рідину зливаємо, заливаємо свіжою водою, підсолюємо і відварюємо до м'якості. Всі овочі обробляємо і дрібно нарізаємо. Відправляємо їх в каструлю, солимо, сахарим і вводимо рослинне масло. Прикриваємо посуд кришкою і варимо вміст близько години на невеликому вогні. Далі викладаємо квасоля, перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин і розкладаємо заправку по банкам. Після цього закочує їх, охолодити і зберігати в погребі.
Заправка для щей на зиму з помідор
Інгредієнти:
Приготування
Помідори обполіскуємо і нарізаємо шматочками. Солодкий перець обробляємо, шаткуємо скибочками і перекручуємо овочі через м'ясорубку. Перелити вміст у велику каструлю і відправляємо посуд на невеликий вогонь. Після закипання, акуратно знімаємо з поверхні піну, приправляємо спеціями і злегка уварюємо, помішуючи. Хвилин через 15 перевіряємо соус на густоту і розливаємо по стерильним невеликим баночках. Відразу ж закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо консервацію остигати, загорнувши в теплу куртку. Готову томатну заправку на зиму без капусти можна додавати в щі, борщі, супи, різні соуси, підливи і рагу.
Заправка для щей на зиму з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо, промиваємо, шаткуємо півкільцями і викладаємо в глибоку каструлю. Перець обробляємо, видаляємо все насіння і нарізаємо тоненькими смужками. Моркву чистимо і подрібнюємо на тертці, а капусту рубаємо смужками. Помідори поріжемо на шматочки і викладаємо всі овочі у велику каструлю.
Тепер робимо заправку, змішуючи воду з сіллю, кинувши цукор, лавровий лист і вливаючи оцет. Далі виливаємо половину заправки до овочів, додаємо масло і гарненько перемішуємо. Прикриваємо каструлю кришкою і варимо після закипання 30 хвилин. Далі вводимо заправку, що залишилася, накриваємо кришкою і готуємо півгодини. Після цього розкладаємо масу по стерилізованим баночках і закатуємо кришками. Після охолодження переставляємо заправку для супів та щей на зиму в льох.
Рецепти заправки для щей на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати на зиму заправку для щів, готуємо всі інгредієнти. Свіжу зелень петрушки моєму і дрібненько рубаємо ножем. Морквину ножем чистимо і натираємо на тертці. Солодкий перчик, стебло селери і помідори обробляємо і шаткуємо середніми кубиками. Потім викладаємо всі продукти у велику посуд, присмачую дрібною сіллю і гарненько перемішуємо. В такому стані витримуємо овочі 25 хвилин при кімнатній температурі, а потім ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння. Проварюємо заправку 10 хвилин і в самому кінці вводимо обов'язково столовий оцет. Саме він додасть заготівлі неповторний смак і аромат, а також збереже її протягом усієї зими. Після цього розливаємо гарячу масу в баночки, прикриваємо їх кришками і стерилізуємо 25 хвилин. Далі консервацію закатуємо і після охолодження зберігаємо такий продукт в погребі.
Заправка для щів з квасолею на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Отже, квасоля добре промиваємо і заливаємо на 6 годин водою, щоб боби розбухнули. Потім рідину зливаємо, заливаємо свіжою водою, підсолюємо і відварюємо до м'якості. Всі овочі обробляємо і дрібно нарізаємо. Відправляємо їх в каструлю, солимо, сахарим і вводимо рослинне масло. Прикриваємо посуд кришкою і варимо вміст близько години на невеликому вогні. Далі викладаємо квасоля, перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин і розкладаємо заправку по банкам. Після цього закочує їх, охолодити і зберігати в погребі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщова заправка з капустою на зиму — рецепт
Всілякі консервації значно спрощують життя більшості хазяєчок, особливо така заготівля, як борщова заправка. Далі поділимося найбільш зрозумілими і
Заправка для борщу на зиму
Деколи в зимовий час хазяєчки залишаються незадоволеними результатом звареного борщу. А все тому, що овочі взимку не зовсім відповідного якості. Але
Соус з яблук на зиму
Не тільки смачні компоти та варення виходять з яблук. Їх також успішно додають в базовий склад пряних соусів, що значно збагачує смак частування.
Заправка для розсольнику на зиму
Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для
Заправка для фунчози
З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
Заправка для борщу
Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент