Соус з яблук на зиму
Щоб зберегти яблука до зими, з них можна зробити варення, повидло, джем, сік, желе і навіть соус. Саме він є чудовим доповненням до будь-яких страв і надає м'яса або риби дивний присмак і пікантність, наповнюючи організм вітамінами. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві рецепти яблучних соусів на зиму.
Соус з яблук і помідорів на зиму
Інгредієнти:
цибуля біла ріпчаста – 115 г;
цукор дрібний – 15 г;
помідори м'ясисті – 15 кг;
яблука червоні – 245 г;
яблучний оцет – 55 мл;
спеції.
Приготування
Промиті помідори шаткуємо на кілька частин, а цибулю чистимо і розрізаємо кубиками. Яблука обполіскуємо, обробляємо і подрібнюємо скибочками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці й доводимо вміст до закипання. Після, проварюємо масу хвилин 20 і збиваємо все блендером до однорідного стану. Далі уварюємо соус 40 хвилин, кидаємо всі спеції, цукор і дрібну сіль. Пробуємо на смак і обережно вливаємо яблучний оцет. Тушкуємо ще 15 хвилин, а потім розливаємо соус в теплі баночки і відразу ж закатуємо.
Соус з кислих яблук на зиму
Інгредієнти:
яблука кислі – 15 кг;
цибуля біла ріпчаста – 510 г;
цукор білий – за смаком;
ізюм темний – 55 г;
винний оцет – 210 мл;
сіль йодована – 5 м;
вода питна – 130 мл;
мелена гвоздика – щіпка;
гострий мелений перець – щіпка.
Приготування
Родзинки замочуємо, а через 15 хвилин відкидаємо на друшляк і просушуємо. Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку, виймаємо насіння і нарізаємо фрукти дрібними кубиками. Інгредієнти викладаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо суміш до закипання. Варимо масу, іноді помішуючи, до отримання густої кашки і збиваємо блендером до однорідності. Після цього додаємо сіль, гострий перець, цукор і мелену гвоздику. Вливаємо винний оцет, перемішуємо і варимо соус ще 20 хвилин на повільному вогні. Розливаємо його по теплим банкам, закатуємо і зберігаємо в погребі.
Десертний соус з яблук на зиму
Інгредієнти:
яблука червоні – 15 кг;
цукор тростинний – 460 м;
вода питна – 990 мл
Приготування
Яблука звільняємо від шкірки, насіння і подрібнюємо. Викладаємо фрукти в каструлю з водою і всипаємо цукор. Все розмішуємо і варимо на повільному вогні до закипання. Проварюємо вміст 5 хвилин, а потім збиваємо блендером, знову кип'ятимо і розливаємо соус по банкам. Закатуємо кришками і зберігати в погребі.
Соус на зиму з перцю, яблук
Інгредієнти:
помідори м'ясисті – 990 м;
яблука – 255 г;
перець болгарський – 55 г;
цибуля біла ріпчаста – 50 г;
часник – 5 р;
перець чилі – за смаком;
сіль і цукор – по 10 р;
оцет – 20 мл;
паприка мелена – на смак;
гвоздика , розмарин, чебрець, коріандр – за смаком.
Приготування
Всі овочі та яблука обробляємо, промиваємо і насухо витираємо рушником. Потім нарізаємо довільними брусочками, відправляємо в каструлю, додаємо подрібнений часник і перець чилі. Посуд накриваємо кришкою і відправляємо на мінімальний вогонь. Після закипання проварюємо масу 10 хвилин і кидаємо різноманітні прянощі і спеції. Тушкуємо суміш ще 5 хвилин, а потім злегка остуджуємо і збиваємо блендером до однорідної структури. Готову масу знову виливаємо в каструлю, додаємо оцет, кип'ятимо і розливаємо по банках. Закатуємо заготівлю стерильними кришками, остуджуємо і зберігати у прохолодній кімнаті. Подаємо готовий соус з яблук до м'яса і насолоджуємося його смаком навіть взимку.
Гострий соус з яблук на зиму
Інгредієнти:
помідори м'ясисті – 25 кг;
яблука зелені – 990 м;
морква – 990 м;
перець болгарський – 990 м;
часник – 3 головки;
цукор – 190 г;
оцет – 205 мл;
масло рослинне – 210 мл;
сіль дрібна – 125 р.
Приготування
Овочі і фрукти обробляємо і нарізаємо скибочками. Потім перекручуємо їх через м'ясорубку, виливаємо пюре у велику каструлю і варимо протягом півгодини. Слідом додаємо цукор, сіль, вводимо масло і оцет. Перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 15 а потім розфасовуємо соус в банки і закручуємо.
Соус з яблук і помідорів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Промиті помідори шаткуємо на кілька частин, а цибулю чистимо і розрізаємо кубиками. Яблука обполіскуємо, обробляємо і подрібнюємо скибочками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці й доводимо вміст до закипання. Після, проварюємо масу хвилин 20 і збиваємо все блендером до однорідного стану. Далі уварюємо соус 40 хвилин, кидаємо всі спеції, цукор і дрібну сіль. Пробуємо на смак і обережно вливаємо яблучний оцет. Тушкуємо ще 15 хвилин, а потім розливаємо соус в теплі баночки і відразу ж закатуємо.
Соус з кислих яблук на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки замочуємо, а через 15 хвилин відкидаємо на друшляк і просушуємо. Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку, виймаємо насіння і нарізаємо фрукти дрібними кубиками. Інгредієнти викладаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо суміш до закипання. Варимо масу, іноді помішуючи, до отримання густої кашки і збиваємо блендером до однорідності. Після цього додаємо сіль, гострий перець, цукор і мелену гвоздику. Вливаємо винний оцет, перемішуємо і варимо соус ще 20 хвилин на повільному вогні. Розливаємо його по теплим банкам, закатуємо і зберігаємо в погребі.
Десертний соус з яблук на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Яблука звільняємо від шкірки, насіння і подрібнюємо. Викладаємо фрукти в каструлю з водою і всипаємо цукор. Все розмішуємо і варимо на повільному вогні до закипання. Проварюємо вміст 5 хвилин, а потім збиваємо блендером, знову кип'ятимо і розливаємо соус по банкам. Закатуємо кришками і зберігати в погребі.
Соус на зиму з перцю, яблук
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі та яблука обробляємо, промиваємо і насухо витираємо рушником. Потім нарізаємо довільними брусочками, відправляємо в каструлю, додаємо подрібнений часник і перець чилі. Посуд накриваємо кришкою і відправляємо на мінімальний вогонь. Після закипання проварюємо масу 10 хвилин і кидаємо різноманітні прянощі і спеції. Тушкуємо суміш ще 5 хвилин, а потім злегка остуджуємо і збиваємо блендером до однорідної структури. Готову масу знову виливаємо в каструлю, додаємо оцет, кип'ятимо і розливаємо по банках. Закатуємо заготівлю стерильними кришками, остуджуємо і зберігати у прохолодній кімнаті. Подаємо готовий соус з яблук до м'яса і насолоджуємося його смаком навіть взимку.
Гострий соус з яблук на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі і фрукти обробляємо і нарізаємо скибочками. Потім перекручуємо їх через м'ясорубку, виливаємо пюре у велику каструлю і варимо протягом півгодини. Слідом додаємо цукор, сіль, вводимо масло і оцет. Перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 15 а потім розфасовуємо соус в банки і закручуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кетчуп на зиму в домашніх умовах
Кетчуп – самий популярний соус, яким доповнюють майже будь-яку страву. Але, погодьтеся, продукт смачніше, приготований власноруч, ніж пропонований в
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
Варена аджика на зиму
Сьогодні в магазинах представлений неймовірний асортимент соусів на будь-який смак. Набагато краще і корисніше замінити покупний продукт домашнім.
Домашній кетчуп з помідор
Кетчуп - універсальний соус для м'ясних, рибних і овочевих страв. У магазинах представлені найрізноманітніші види кетчупів. Але якщо ви хочете
Соуси на зиму
Соуси відмінно доповнюють і розкривають по-новому смак страв. А чи знаєте ви, що можна не тільки приготувати і подати відразу до столу, але і зробити
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її