» » Соус з яблук на зиму

Соус з яблук на зиму

Соус з яблук на зиму
Щоб зберегти яблука до зими, з них можна зробити варення, повидло, джем, сік, желе і навіть соус. Саме він є чудовим доповненням до будь-яких страв і надає м'яса або риби дивний присмак і пікантність, наповнюючи організм вітамінами. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві рецепти яблучних соусів на зиму.
Соус з яблук і помідорів на зиму
Інгредієнти:

  • цибуля біла ріпчаста – 115 г;

  • цукор дрібний – 15 г;

  • помідори м'ясисті – 15 кг;

  • яблука червоні – 245 г;

  • яблучний оцет – 55 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Промиті помідори шаткуємо на кілька частин, а цибулю чистимо і розрізаємо кубиками. Яблука обполіскуємо, обробляємо і подрібнюємо скибочками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці й доводимо вміст до закипання. Після, проварюємо масу хвилин 20 і збиваємо все блендером до однорідного стану. Далі уварюємо соус 40 хвилин, кидаємо всі спеції, цукор і дрібну сіль. Пробуємо на смак і обережно вливаємо яблучний оцет. Тушкуємо ще 15 хвилин, а потім розливаємо соус в теплі баночки і відразу ж закатуємо.
    Соус з кислих яблук на зиму
    Інгредієнти:

  • яблука кислі – 15 кг;

  • цибуля біла ріпчаста – 510 г;

  • цукор білий – за смаком;

  • ізюм темний – 55 г;

  • винний оцет – 210 мл;

  • сіль йодована – 5 м;

  • вода питна – 130 мл;

  • мелена гвоздика – щіпка;

  • гострий мелений перець – щіпка.


  • Приготування
    Родзинки замочуємо, а через 15 хвилин відкидаємо на друшляк і просушуємо. Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку, виймаємо насіння і нарізаємо фрукти дрібними кубиками. Інгредієнти викладаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо суміш до закипання. Варимо масу, іноді помішуючи, до отримання густої кашки і збиваємо блендером до однорідності. Після цього додаємо сіль, гострий перець, цукор і мелену гвоздику. Вливаємо винний оцет, перемішуємо і варимо соус ще 20 хвилин на повільному вогні. Розливаємо його по теплим банкам, закатуємо і зберігаємо в погребі.
    Десертний соус з яблук на зиму
    Інгредієнти:

  • яблука червоні – 15 кг;

  • цукор тростинний – 460 м;

  • вода питна – 990 мл


  • Приготування
    Яблука звільняємо від шкірки, насіння і подрібнюємо. Викладаємо фрукти в каструлю з водою і всипаємо цукор. Все розмішуємо і варимо на повільному вогні до закипання. Проварюємо вміст 5 хвилин, а потім збиваємо блендером, знову кип'ятимо і розливаємо соус по банкам. Закатуємо кришками і зберігати в погребі.
    Соус на зиму з перцю, яблук
    Інгредієнти:

  • помідори м'ясисті – 990 м;

  • яблука – 255 г;

  • перець болгарський – 55 г;

  • цибуля біла ріпчаста – 50 г;

  • часник – 5 р;

  • перець чилі – за смаком;

  • сіль і цукор – по 10 р;

  • оцет – 20 мл;

  • паприка мелена – на смак;

  • гвоздика , розмарин, чебрець, коріандр – за смаком.


  • Приготування
    Всі овочі та яблука обробляємо, промиваємо і насухо витираємо рушником. Потім нарізаємо довільними брусочками, відправляємо в каструлю, додаємо подрібнений часник і перець чилі. Посуд накриваємо кришкою і відправляємо на мінімальний вогонь. Після закипання проварюємо масу 10 хвилин і кидаємо різноманітні прянощі і спеції. Тушкуємо суміш ще 5 хвилин, а потім злегка остуджуємо і збиваємо блендером до однорідної структури. Готову масу знову виливаємо в каструлю, додаємо оцет, кип'ятимо і розливаємо по банках. Закатуємо заготівлю стерильними кришками, остуджуємо і зберігати у прохолодній кімнаті. Подаємо готовий соус з яблук до м'яса і насолоджуємося його смаком навіть взимку.
    Гострий соус з яблук на зиму
    Інгредієнти:

  • помідори м'ясисті – 25 кг;

  • яблука зелені – 990 м;

  • морква – 990 м;

  • перець болгарський – 990 м;

  • часник – 3 головки;

  • цукор – 190 г;

  • оцет – 205 мл;

  • масло рослинне – 210 мл;

  • сіль дрібна – 125 р.


  • Приготування
    Овочі і фрукти обробляємо і нарізаємо скибочками. Потім перекручуємо їх через м'ясорубку, виливаємо пюре у велику каструлю і варимо протягом півгодини. Слідом додаємо цукор, сіль, вводимо масло і оцет. Перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 15 а потім розфасовуємо соус в банки і закручуємо.
    Додав: admin | 21-09-2016, 11:36
    Переглядів: 421