Кетчуп на зиму в домашніх умовах
Добре влітку зробити побільше заготовок. Тоді взимку можна буде ласувати смачними і корисними продуктами власного приготування. Як приготувати кетчуп на зиму в домашніх умовах, читайте нижче.
Інгредієнти:
яблука кислі – 900 г;
часник – 10 зубчиків;
помідори м'ясисті – 3 кг;
суха гірчиця – 40 г;
пісок цукровий – 180 г;
кориця мелена – щіпка;
гострий червоний мелений перець – щіпка;
сіль;
оцет – 180 мл
Приготування
Для кетчупу потрібні щільні і стиглі помідори. Яблука підійдуть сорту «Антонівка» або ж інші кислі. Моєму помідори і яблука, ріжемо їх часточками і на малому вогні проварюємо до м'якості близько 15 годин. Потім охолоджуємо масу і перетираємо в пюре. Знову масу кладемо в каструлю, солимо, кладемо подрібнений часник, сахарим і закладаємо спеції. Доводимо До кипіння на малому вогні і варимо близько півгодини при малому кипінні. Масу потрібно періодично перемішувати. В кінці вливаємо оцет. Готовий кетчуп на зиму з помідорів і яблук розподіляємо по підготовленим банках і закрити металевими кришками.
Інгредієнти:
цибуля – 400 г;
стиглі м'ясисті помідори – 28 кг;
оцет 9% – 3/4 склянки;
кориця – 1/2 ч. ложки;
сіль – 40 г;
болгарський перець – 600 г;
гвоздика у бутонах – 4 шт.;
пісок цукровий – 200 г;
гострий перець – 1 шт.;
перець чорний мелений – дрібка.
Приготування
Овочі добре миємо. Помідори ріжемо часточками. Перець чистимо і нарізаємо довільно. Очищену цибулю теж на кілька частин ріжемо. Всі овочі подрібнюємо у блендері або на м'ясорубці. Ставимо масу на вогонь і, прогріваючи на малому вогні, даємо їй закипіти. Варимо на тому ж слабкому вогні близько 2 годин. Потім додаємо всі інші інгредієнти, доводимо до кипіння і варимо до загустіння. Наповнюємо баночки кетчупом і закатуємо.
Інгредієнти:
перець болгарський – 1 кг;
м'ясисті помідори – 2 кг;
кисло-солодкі сливи – 5 кг;
пісок цукровий – 200 г;
перець гострий – 1 шт.;
оцет 9% – 1 ст. ложка;
часник – 12 зубчиків;
сіль.
Приготування
Сливи і овочі миємо. Видаляємо з слив кісточки, перець чистимо від насіння. Нарізаємо і проварюємо до м'якості овочів близько 40 хвилин. Потім масу перетворюємо у пюре, подрібнивши її блендером або протерши через сито, а потім знову ставимо на плиту, солимо, додаємо подрібнений часник, сахарим і проварюємо ще хвилин 15. Під кінець вже вливаємо оцет і розливаємо домашній кетчуп на зиму по банкам.
Домашній кетчуп з яблуками на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для кетчупу потрібні щільні і стиглі помідори. Яблука підійдуть сорту «Антонівка» або ж інші кислі. Моєму помідори і яблука, ріжемо їх часточками і на малому вогні проварюємо до м'якості близько 15 годин. Потім охолоджуємо масу і перетираємо в пюре. Знову масу кладемо в каструлю, солимо, кладемо подрібнений часник, сахарим і закладаємо спеції. Доводимо До кипіння на малому вогні і варимо близько півгодини при малому кипінні. Масу потрібно періодично перемішувати. В кінці вливаємо оцет. Готовий кетчуп на зиму з помідорів і яблук розподіляємо по підготовленим банках і закрити металевими кришками.
Домашній кетчуп на зиму «Пальчики оближеш»
Інгредієнти:
Приготування
Овочі добре миємо. Помідори ріжемо часточками. Перець чистимо і нарізаємо довільно. Очищену цибулю теж на кілька частин ріжемо. Всі овочі подрібнюємо у блендері або на м'ясорубці. Ставимо масу на вогонь і, прогріваючи на малому вогні, даємо їй закипіти. Варимо на тому ж слабкому вогні близько 2 годин. Потім додаємо всі інші інгредієнти, доводимо до кипіння і варимо до загустіння. Наповнюємо баночки кетчупом і закатуємо.
Приготування кетчупу в домашніх умовах на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Сливи і овочі миємо. Видаляємо з слив кісточки, перець чистимо від насіння. Нарізаємо і проварюємо до м'якості овочів близько 40 хвилин. Потім масу перетворюємо у пюре, подрібнивши її блендером або протерши через сито, а потім знову ставимо на плиту, солимо, додаємо подрібнений часник, сахарим і проварюємо ще хвилин 15. Під кінець вже вливаємо оцет і розливаємо домашній кетчуп на зиму по банкам.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варена аджика на зиму
Сьогодні в магазинах представлений неймовірний асортимент соусів на будь-який смак. Набагато краще і корисніше замінити покупний продукт домашнім.
Кетчуп в домашніх умовах
У самого популярного на світі соусу - кетчупу - величезна кількість шанувальників. Єдине, що зупиняє любителів кетчупу від придбання його у магазинах
Кетчуп зі слив
Напевно, багато хто з нас не знають, що кетчуп можна зварити не тільки томатів, а й із слив. Ось про це ми і поговоримо в нашій статті. Ми зібрали
Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
Ми звикли, що кетчуп роблять з томатів, але дивовижно смачний кетчуп можна зробити і з суміші помідор з яблуками. І сьогодні ми поділимося з вами
Домашній кетчуп з помідор
Кетчуп - універсальний соус для м'ясних, рибних і овочевих страв. У магазинах представлені найрізноманітніші види кетчупів. Але якщо ви хочете
Кетчуп з крохмалем - рецепт
Кетчуп - це смачний соус, який доповнює смак багатьох овочевих і м'ясних страв. Звичайно ж, його можна купити в магазині, але буде корисним. Ми ж