» » Кетчуп на зиму в домашніх умовах

Кетчуп на зиму в домашніх умовах

Кетчуп на зиму в домашніх умовах
Добре влітку зробити побільше заготовок. Тоді взимку можна буде ласувати смачними і корисними продуктами власного приготування. Як приготувати кетчуп на зиму в домашніх умовах, читайте нижче.

Домашній кетчуп з яблуками на зиму


Інгредієнти:

  • яблука кислі – 900 г;

  • часник – 10 зубчиків;

  • помідори м'ясисті – 3 кг;

  • суха гірчиця – 40 г;

  • пісок цукровий – 180 г;

  • кориця мелена – щіпка;

  • гострий червоний мелений перець – щіпка;

  • сіль;

  • оцет – 180 мл


  • Приготування
    Для кетчупу потрібні щільні і стиглі помідори. Яблука підійдуть сорту «Антонівка» або ж інші кислі. Моєму помідори і яблука, ріжемо їх часточками і на малому вогні проварюємо до м'якості близько 15 годин. Потім охолоджуємо масу і перетираємо в пюре. Знову масу кладемо в каструлю, солимо, кладемо подрібнений часник, сахарим і закладаємо спеції. Доводимо До кипіння на малому вогні і варимо близько півгодини при малому кипінні. Масу потрібно періодично перемішувати. В кінці вливаємо оцет. Готовий кетчуп на зиму з помідорів і яблук розподіляємо по підготовленим банках і закрити металевими кришками.

    Домашній кетчуп на зиму «Пальчики оближеш»


    Інгредієнти:

  • цибуля – 400 г;

  • стиглі м'ясисті помідори – 28 кг;

  • оцет 9% – 3/4 склянки;

  • кориця – 1/2 ч. ложки;

  • сіль – 40 г;

  • болгарський перець – 600 г;

  • гвоздика у бутонах – 4 шт.;

  • пісок цукровий – 200 г;

  • гострий перець – 1 шт.;

  • перець чорний мелений – дрібка.


  • Приготування
    Овочі добре миємо. Помідори ріжемо часточками. Перець чистимо і нарізаємо довільно. Очищену цибулю теж на кілька частин ріжемо. Всі овочі подрібнюємо у блендері або на м'ясорубці. Ставимо масу на вогонь і, прогріваючи на малому вогні, даємо їй закипіти. Варимо на тому ж слабкому вогні близько 2 годин. Потім додаємо всі інші інгредієнти, доводимо до кипіння і варимо до загустіння. Наповнюємо баночки кетчупом і закатуємо.

    Приготування кетчупу в домашніх умовах на зиму


    Інгредієнти:

  • перець болгарський – 1 кг;

  • м'ясисті помідори – 2 кг;

  • кисло-солодкі сливи – 5 кг;

  • пісок цукровий – 200 г;

  • перець гострий – 1 шт.;
  • Кетчуп на зиму в домашніх умовах

  • оцет 9% – 1 ст. ложка;

  • часник – 12 зубчиків;

  • сіль.


  • Приготування
    Сливи і овочі миємо. Видаляємо з слив кісточки, перець чистимо від насіння. Нарізаємо і проварюємо до м'якості овочів близько 40 хвилин. Потім масу перетворюємо у пюре, подрібнивши її блендером або протерши через сито, а потім знову ставимо на плиту, солимо, додаємо подрібнений часник, сахарим і проварюємо ще хвилин 15. Під кінець вже вливаємо оцет і розливаємо домашній кетчуп на зиму по банкам.
    Додав: admin | 28-05-2016, 11:34
    Переглядів: 393