» » Заправка для фунчози

Заправка для фунчози

Заправка для фунчози
Фунчоза – це тоненька крохмальна або рисова локшина, яку часто називають ще скляною з-за її характерною прозорості.
З фунчозой готують різні супи, м'ясні страви та салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Але найголовніше в її приготуванні – смачна і ароматна заливка. Її можна купити готову в будь-якому магазині, а можна зробити заправку для фунчозы своїми руками.

Рецепт заправки для фунчозы


Інгредієнти:

  • натуральне масло кунжутне – 1 ч. ложка;

  • мелений гострий червоний перець – 1 ч. ложка;

  • коріандр мелений – 1 ч. ложка;

  • соєвий натуральний соус – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Як приготувати заправку для фунчозы? Отже, мелений червоний перець змішуємо в мисочці з коріандром до отримання однорідної суміші. Потім вливаємо кунжутне масло і натуральний соєвий соус. Все ретельно перемішуємо, ставимо в холодильник, а потім поливаємо готової заправкою фунчозу.

    Рецепт корейської заправки для фунчозы


    Інгредієнти:

  • олія соняшникова без запаху – 550 мл;

  • столовий оцет – 170 мл;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • мелений чорний перець – 2 р;

  • сіль дрібна – 20 г;

  • лимонна кислота – 2 г;

  • мелений коріандр – 2 г;

  • мелений імбир – 2 г;

  • свіжий перець чилі – 5 г;

  • свіжий часник – 10 г;

  • вода фільтрована – 250 мл


  • Приготування
    Воду наливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, розводимо в ній сіль та цукровий пісок. Потім акуратно додаємо рослинне масло, столовий оцет, додаємо спеції і подрібнений часник з перцем чилі . Все перемішуємо, знову доводимо до закипання, накриваємо кришкою і залишаємо остигати. Готову заправку для фунчозы по-корейськи використовують також і для інших салатів азіатської кухні.

    Заправка для салату з фунчозы


    Інгредієнти:

  • фунчоза;

  • морепродукти;

  • порошок каррі – 2 ч. ложки;

  • соєвий соус – 1 ч. ложка;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • кунжутне масло – 2 ст. ложки;

  • часник – 2 зубчики;
  • Заправка для фунчози

  • зелень кінзи – 20 р.


  • Приготування
    Фунчозу заливаємо закипілої водою і настоюють 10 хвилин. Потім готову локшину відкидаємо на друшляк, а воду поки не виливаємо! Червоний солодкий перчик і цибулину обробляємо і шаткуємо тоненькою соломкою. Тепер готуємо маринад: кінзу дрібно рубаємо, а часник чистимо і пропускаємо через прес. Далі змішуємо кілька ложок залишилася водички з кунжутним маслом і соєвим соусом. Кидаємо трохи порошку каррі зелень кінзу, часник і вливаємо лимонний сік. Відправляємо соус на повільний вогонь і проварюємо рівно 2 хвилинки, інтенсивно перемішуючи.
    Фунчозу нарізаємо, змішуємо з морепродуктів, перцем, цибулею і заправляємо соусом!
    Додав: admin | 21-06-2015, 14:27
    Переглядів: 482