Фунчоза – це тоненька крохмальна або рисова локшина, яку часто називають ще скляною з-за її характерною прозорості.
З фунчозой готують різні супи, м'ясні страви та салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Але найголовніше в її приготуванні – смачна і ароматна заливка. Її можна купити готову в будь-якому магазині, а можна зробити заправку для фунчозы своїми руками.
Рецепт заправки для фунчозы
Інгредієнти: натуральне масло кунжутне – 1 ч. ложка; мелений гострий червоний перець – 1 ч. ложка; коріандр мелений – 1 ч. ложка; соєвий натуральний соус – 1 ч. ложка. Приготування Як приготувати заправку для фунчозы? Отже, мелений червоний перець змішуємо в мисочці з коріандром до отримання однорідної суміші. Потім вливаємо кунжутне масло і натуральний соєвий соус. Все ретельно перемішуємо, ставимо в холодильник, а потім поливаємо готової заправкою фунчозу.
Рецепт корейської заправки для фунчозы
Інгредієнти: олія соняшникова без запаху – 550 мл; столовий оцет – 170 мл; цукровий пісок – 40 г; мелений чорний перець – 2 р; сіль дрібна – 20 г; лимонна кислота – 2 г; мелений коріандр – 2 г; мелений імбир – 2 г; свіжий перець чилі – 5 г; свіжий часник – 10 г; вода фільтрована – 250 мл Приготування Воду наливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, розводимо в ній сіль та цукровий пісок. Потім акуратно додаємо рослинне масло, столовий оцет, додаємо спеції і подрібнений часник з перцем чилі . Все перемішуємо, знову доводимо до закипання, накриваємо кришкою і залишаємо остигати. Готову заправку для фунчозы по-корейськи використовують також і для інших салатів азіатської кухні.
Заправка для салату з фунчозы
Інгредієнти: фунчоза; морепродукти; порошок каррі – 2 ч. ложки; соєвий соус – 1 ч. ложка; лимонний сік – 2 ст. ложки; кунжутне масло – 2 ст. ложки; часник – 2 зубчики; зелень кінзи – 20 р. Приготування Фунчозу заливаємо закипілої водою і настоюють 10 хвилин. Потім готову локшину відкидаємо на друшляк, а воду поки не виливаємо! Червоний солодкий перчик і цибулину обробляємо і шаткуємо тоненькою соломкою. Тепер готуємо маринад: кінзу дрібно рубаємо, а часник чистимо і пропускаємо через прес. Далі змішуємо кілька ложок залишилася водички з кунжутним маслом і соєвим соусом. Кидаємо трохи порошку каррі зелень кінзу, часник і вливаємо лимонний сік. Відправляємо соус на повільний вогонь і проварюємо рівно 2 хвилинки, інтенсивно перемішуючи.
Фунчозу нарізаємо, змішуємо з морепродуктів, перцем, цибулею і заправляємо соусом!