Як зварити борщ з буряком?
Борщ – смачне і ситне блюдо. Як приготувати червоний борщ з буряком, читайте нижче.
Інгредієнти:
картопля – 300 г;
яловичина – 600 г;
цибуля – 140 г;
сік лимона – 40 мл;
білокачанна капуста – 300 г;
паста томатна – 30 г;
цукор;
морква – 130 г;
лавровий лист;
буряк – 350 г;
перець духмяний горошком;
зелень;
часник – 4 зубчики;
сіль.
Приготування
Яловичину на кістці заливаємо водою і ставимо на плиту. Пінку, яка буде утворюватися, обов'язково знімаємо. Варимо м'ясо до готовності, а потім виймаємо його. У бульйон опускаємо нарізану кубиками картоплю. Дрібненько кришимо цибулю і пасеруємо його, кладемо подрібнену моркву. Готуємо 2 хвилини, а потім кладемо терту на тертці буряк, томатну пасту, цукор, сік лимона і підсолюємо. Можна влити близько 40 мл води і згасити масу на малому вогні хвилин 20. Тим часом закладаємо в бульйон капусту дрібненько нашатковану. Проварюємо хвилин 15 і додаємо зажарку. Кладемо лавровий лист, перець, дрібно рубаний часник і за смаком підсолюємо. Додаємо в борщ м'ясо, порізане на шматочки. В самому кінці притрушиваем борщ з буряком і свіжою капустою дрібно січеною зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
кефір – 1 літр;
буряк варена – 2 шт.;
кип'ячена вода – 1 літр;
великий редис – 200 г;
свіжий огірок – 2 шт.;
яйця, зварені круто – 3 шт.;
зелень кропу, петрушки, зелена цибуля;
сметана – 120 г;
сіль.
Приготування
Варений буряк подрібнюємо на тертці. Огірок, редис і варені яйця нарізаємо кубиками. Дрібненько кришимо цибулю і всю зелень. Всі інгредієнти змішуємо між собою і заливаємо кефіром. За смаком підсолюємо. Потім кладемо сметану і добре вимішуємо. Вливаємо воду, доводячи вміст каструлі до бажаної густоти. Холодний борщ з буряком прийнято вживати вприкуску з відвареною картоплею.
Інгредієнти:
буряк – 200 г;
цибуля – 120 г;
часник – 4 зубчики;
морква – 170 г;
капуста – 350 г;
перець болгарський – 1 шт.;
картопля – 300 г;
подрібнена зелень;
томат – 40 г;
стебла селери – 2 шт.;
сіль;
вода.
Приготування
Розігріваємо рослинне масло відразу в каструлі, додаємо в нього дрібненько нарізану цибулю і пасеруємо його до рум'яності, додаємо томат, розмішуємо, додаємо подрібнений зубчик часнику. Дрібненько кришимо селера, болгарський перець і відправляємо до цибулі. Поки все це гаситься, подрібнюємо морква, буряк і перемішуємо. Потім додаємо нарізану кубиками картоплю, заливаємо 2 літрами води і на малому вогні готуємо 5 хвилин. Кладемо нашатковану капусту і проварюємо близько 10 хвилин. Подрібнюємо часник, зелень і висипаємо в каструлю. Підсолюємо, перчимо і варимо 5-7 хвилин. Вимикаємо вогонь і обов'язково даємо смачного борщу з буряками настоятися.
Як приготувати червоний борщ з буряком?
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину на кістці заливаємо водою і ставимо на плиту. Пінку, яка буде утворюватися, обов'язково знімаємо. Варимо м'ясо до готовності, а потім виймаємо його. У бульйон опускаємо нарізану кубиками картоплю. Дрібненько кришимо цибулю і пасеруємо його, кладемо подрібнену моркву. Готуємо 2 хвилини, а потім кладемо терту на тертці буряк, томатну пасту, цукор, сік лимона і підсолюємо. Можна влити близько 40 мл води і згасити масу на малому вогні хвилин 20. Тим часом закладаємо в бульйон капусту дрібненько нашатковану. Проварюємо хвилин 15 і додаємо зажарку. Кладемо лавровий лист, перець, дрібно рубаний часник і за смаком підсолюємо. Додаємо в борщ м'ясо, порізане на шматочки. В самому кінці притрушиваем борщ з буряком і свіжою капустою дрібно січеною зеленню і подаємо до столу.
Рецепт холодного борщу з буряками
Інгредієнти:
Приготування
Варений буряк подрібнюємо на тертці. Огірок, редис і варені яйця нарізаємо кубиками. Дрібненько кришимо цибулю і всю зелень. Всі інгредієнти змішуємо між собою і заливаємо кефіром. За смаком підсолюємо. Потім кладемо сметану і добре вимішуємо. Вливаємо воду, доводячи вміст каструлі до бажаної густоти. Холодний борщ з буряком прийнято вживати вприкуску з відвареною картоплею.
Приготування борщу з буряками й капустою
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо рослинне масло відразу в каструлі, додаємо в нього дрібненько нарізану цибулю і пасеруємо його до рум'яності, додаємо томат, розмішуємо, додаємо подрібнений зубчик часнику. Дрібненько кришимо селера, болгарський перець і відправляємо до цибулі. Поки все це гаситься, подрібнюємо морква, буряк і перемішуємо. Потім додаємо нарізану кубиками картоплю, заливаємо 2 літрами води і на малому вогні готуємо 5 хвилин. Кладемо нашатковану капусту і проварюємо близько 10 хвилин. Подрібнюємо часник, зелень і висипаємо в каструлю. Підсолюємо, перчимо і варимо 5-7 хвилин. Вимикаємо вогонь і обов'язково даємо смачного борщу з буряками настоятися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодний борщ з буряків - рецепт
Холодний борщ з буряків відомий також як холодник або борщ. Його можна зробити в літню спеку, і ви не залишитеся голодними, коли немає бажання, є
Суп борщ
Одним з найпопулярніших і найулюбленіших страв слов'янської кухні можна впевнено назвати борщ. Головною його особливістю є універсальність: взимку
Вегетаріанський борщ
Вегетаріанський борщ виходить настільки смачним, що навіть затяті шанувальники м'ясних бульйонів не помітять відсутність м'яса в цій страві. Ми
Рецепт борщу з буряками й капустою
Рецепт приготування борщу з буряками досить простий. Навіть молодим недосвідченим господаркам наші рецепти цілком зрозумілі і потрібні на кухні не
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
Борщ, як у дитячому садку
Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять