Вегетаріанський борщ
Борщ – смачне і ситне перша страва родом з України. Дуже часто його готують на м'ясному бульйоні, але в пісному варіанті ця перша страва буде дуже смачним. Зараз ми вам розповімо, як приготувати вегетаріанський борщ.
Інгредієнти:
квасоля в томаті – 430 г;
овочевий бульйон – 15 л;
буряк варена – 400 г;
картопля – 300 г;
цибуля – 100 г;
морква – 140 г;
часник – 4 зубчики;
кріп – 40 г;
томатна паста – 2 ст. ложки;
цукор – 1 ст. ложка;
лимонний сік – 20 мл;
лавровий лист – 1 шт.;
олія рослинна;
чорний перець мелений, сіль.
Приготування
Буряк чистимо, приблизно 3/4 тремо на крупній тертці, скроплюємо соком лимона і відставляємо в сторону, а решту буряк поки залишаємо цілою. Картоплю ріжемо довільними шматочками, моркву – соломкою, а цибулю – півкільцями. Масло розігріваємо і обсмажуємо в ньому цибулю з морквою до м'якості, приблизно 10 хвилин. Томатну пасту розвести в 30 мл води, вливаємо суміш до овочів і тушкуємо близько 5 хвилин. Бульйон з лавровим листом доводимо до кипіння і кидаємо в нього картоплю і варимо хвилин 10. Часник з сіллю, цукром і кропом перетираємо в блендері. У бульйон опускаємо підготовлену терту буряк, пересмажені овочі, квасоля в томаті і додаємо чорний мелений перець за смаком. Готуємо все разом ще хвилин 7. Після цього додаємо часникову заправку, вимикаємо вогонь і даємо настоятися хвилин 15. Залишилася буряк нарізаємо длинненькой соломкою. Вегетаріанський борщ з квасолею подаємо гарячим, прикрасивши бурякової соломкою.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 350 г;
картопля – 300 г;
буряк – 180 г;
цибуля – 200 г;
томатна паста – 1 ст. ложка;
чорнослив без кісточок – 5 шт.;
яблучний оцет – 1 ст. ложка;
часник – 3 зубчики;
аджика – 1 ч. ложка;
сіль, перець – за смаком;
лавровий лист – 1-2 шт.;
олія рослинна.
Приготування
Тоненько шаткуємо білокачанну капусту. Кубиками ріжемо картоплю. Підготовлені овочі опускаємо в киплячу воду. Після закипання варимо близько 20 хвилин. Цибулю дрібненько кришимо, морква пропускаємо через крупну тертку. Обсмажуємо До прозорості цибулю на рослинній олії, додаємо моркву і на повільному вогні смажимо ще 5 хвилин. Після цього додаємо терту буряк і перемішуємо овочі. Додаємо томатну пасту, яблучний оцет і тушкуємо ще хвилин 7. Саме завдяки додаванню оцту борщ збереже гарний колір. Обсмажені овочі додаємо в каструлю, додаємо порізаний соломкою чорнослив, сіль, перець, зелень і варимо ще хвилин 20. Часник пропускаємо через прес, з'єднуємо з аджикою і хвилин за 5 до закінчення варіння отриману суміш кладемо в борщ. Додаємо лавровий листочок, проварюємо залишилися 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь, а смачного вегетаріанського борщу з чорносливом даємо настоятися.
Інгредієнти:
вода – 2 л;
буряк – 400 г;
капуста – 400 г;
картопля – 250 г;
морква – 170 г;
цибуля – 100 г;
помідори – 300 г;
часник – 3 зубчики;
лимонний сік – 10 мл;
перець чорний горошком – 3 шт.;
гвоздика – 2 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
сіль – 1 ч. ложка.
Приготування
Цибулька дрібненько ріжемо, моркву тремо на тертці. Мультиварку включаємо, вибираємо режим «Випічка», вливаємо олію маслечко і приблизно через хвилинку викладаємо подрібнені овочі. Буряк нарізаємо довгастими шматочками, половину кладемо в каструлю до овочів, а половину відкладаємо в сторону і поливаємо соком лимона. Тепер мультиварку переводимо в інший режим «Гасіння» і вибираємо час – 40 хвилин. Поки овочі тушатся, картоплю ріжемо кубиками, капусту тонко шаткуємо. По закінченню 40 хвилин закладаємо капусту з картоплею в мультиварку. Вливаємо 2 літри води, додаємо сіль, спеції і виставляємо режим «Молочна каша». Помідори і часник дрібно ріжемо. Хвилин через 20 від початку даної програми мультиварку відкриваємо, закладаємо підготовлені помідори, буряк і часник. Знову закриваємо кришку і в режимі «Підігрів» даємо вегетаріанського борщу в мультиварці настоятися хвилин 20.
Борщ вегетаріанський з квасолею - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Буряк чистимо, приблизно 3/4 тремо на крупній тертці, скроплюємо соком лимона і відставляємо в сторону, а решту буряк поки залишаємо цілою. Картоплю ріжемо довільними шматочками, моркву – соломкою, а цибулю – півкільцями. Масло розігріваємо і обсмажуємо в ньому цибулю з морквою до м'якості, приблизно 10 хвилин. Томатну пасту розвести в 30 мл води, вливаємо суміш до овочів і тушкуємо близько 5 хвилин. Бульйон з лавровим листом доводимо до кипіння і кидаємо в нього картоплю і варимо хвилин 10. Часник з сіллю, цукром і кропом перетираємо в блендері. У бульйон опускаємо підготовлену терту буряк, пересмажені овочі, квасоля в томаті і додаємо чорний мелений перець за смаком. Готуємо все разом ще хвилин 7. Після цього додаємо часникову заправку, вимикаємо вогонь і даємо настоятися хвилин 15. Залишилася буряк нарізаємо длинненькой соломкою. Вегетаріанський борщ з квасолею подаємо гарячим, прикрасивши бурякової соломкою.
Вегетаріанський борщ з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Тоненько шаткуємо білокачанну капусту. Кубиками ріжемо картоплю. Підготовлені овочі опускаємо в киплячу воду. Після закипання варимо близько 20 хвилин. Цибулю дрібненько кришимо, морква пропускаємо через крупну тертку. Обсмажуємо До прозорості цибулю на рослинній олії, додаємо моркву і на повільному вогні смажимо ще 5 хвилин. Після цього додаємо терту буряк і перемішуємо овочі. Додаємо томатну пасту, яблучний оцет і тушкуємо ще хвилин 7. Саме завдяки додаванню оцту борщ збереже гарний колір. Обсмажені овочі додаємо в каструлю, додаємо порізаний соломкою чорнослив, сіль, перець, зелень і варимо ще хвилин 20. Часник пропускаємо через прес, з'єднуємо з аджикою і хвилин за 5 до закінчення варіння отриману суміш кладемо в борщ. Додаємо лавровий листочок, проварюємо залишилися 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь, а смачного вегетаріанського борщу з чорносливом даємо настоятися.
Смачний вегетаріанський борщ в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Цибулька дрібненько ріжемо, моркву тремо на тертці. Мультиварку включаємо, вибираємо режим «Випічка», вливаємо олію маслечко і приблизно через хвилинку викладаємо подрібнені овочі. Буряк нарізаємо довгастими шматочками, половину кладемо в каструлю до овочів, а половину відкладаємо в сторону і поливаємо соком лимона. Тепер мультиварку переводимо в інший режим «Гасіння» і вибираємо час – 40 хвилин. Поки овочі тушатся, картоплю ріжемо кубиками, капусту тонко шаткуємо. По закінченню 40 хвилин закладаємо капусту з картоплею в мультиварку. Вливаємо 2 літри води, додаємо сіль, спеції і виставляємо режим «Молочна каша». Помідори і часник дрібно ріжемо. Хвилин через 20 від початку даної програми мультиварку відкриваємо, закладаємо підготовлені помідори, буряк і часник. Знову закриваємо кришку і в режимі «Підігрів» даємо вегетаріанського борщу в мультиварці настоятися хвилин 20.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ зі свіжої капусти
Мабуть, борщем вже складно когось здивувати. Однак, це ситна перше блюдо нікого не залишає байдужим. Борщ ніколи не набридає, тому що варіантів його
Гарячий борщ - рецепт
Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Як зварити борщ в мультиварці?
Що може бути простіше приготування обіду в мультиварці? Напевно, нічого. Тому пропонуємо вам дізнатися, як у цій диво-приладі приготувати ситний
Борщ в мультиварці
Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному