Борщ зі свіжої капусти
Борщ зі свіжої капусти – традиційне блюдо російської кухні, яке без всяких сумнівів сподобається і дорослим, і дітям. Готувати його зовсім не складно – переконайтеся в цьому самі! Ми розповімо вам, як смачно і швидко зварити борщ з свіжої капусти.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 400 г;
курка – 1 шт.;
буряк – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
болгарський перець – 1 шт.;
спеції;
помідор – 3 шт.
Приготування
З курки варимо бульйон , заливши її водичкою і підсолюємо за смаком. Готове м'ясо акуратно дістаємо, остуджуємо і ріжемо на шматочки. У бульйон додаємо подрібнений кубиками болгарський перець, кладемо свіжу капусту, нашатковану соломкою, і варимо 10 хвилин. Очищену цибулю пасеруємо з тертою морквиною, а потім додаємо перетерті помідори. Тушкуємо овочі 5 хвилин. Після цього викладаємо обжарку в каструлю і кладемо нарізану соломкою варені буряки. Доводимо борщ до кипіння, додаємо свіжу зелень, вимикаємо піч і наполягаємо суп під кришкою хвилин 15.
Інгредієнти:
свинина – 300 г;
білокачанна капуста – 400 г;
картопля – 5 шт.;
морква – 2 шт.;
перець болгарський – 1 шт.;
помідор – 2 шт.;
цибулина – 2 шт.;
часник – 2 зубчики;
олія рослинна;
томатна паста – 40 г;
спеції.
Приготування
Для приготування смачного борщу із свіжої капусти з свининою, м'ясо промиваємо, розрізаємо на частини і кладемо у велику каструлю, наповнену водою. Варимо бульйон на повільному вогні, періодично знімаючи піднялася піну. Цим часом чистимо цибулини і моркву і кидаємо по одній цілій овочу в гарячий бульйон. Додаємо трохи солі і готуємо м'ясо на самому тихому вогні 15 години.
Капусту шаткуємо, цибулька подрібнюємо, а моркву натираємо на терочке. Очищений картопля рубаємо кубиками. Сварившееся м'ясо викладаємо на тарілку, виймаємо з бульйону моркву і цибулину, а суп проціджуємо через ситечко в іншу каструлю. Запалюємо знову тихий вогонь, додаємо капусту і картоплю. Моркву, томати і цибулю пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору, вливаємо трохи бульйону і кладемо томатну пасту. Готову обжарку перекладаємо в суп – вона додасть борщу красивий відтінок і аромат. За 10 хвилин до кінця кидаємо кілька очищених зубчиків часнику і тоненько порізаний болгарський перчик. Після цього додаємо подрібнене шматочками м'ясо, вимикаємо полум'я і залишаємо борщ настоюватися під кришкою 20-30 хвилин. До такої страви можна подати нежирну сметану, булочки з часником або грінки.
Інгредієнти:
спинка куряча – 1 шт.;
молода білокачанна капуста – 05 вилка;
картопля – 5 шт.;
цибулина – 1 шт.;
буряк – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
спеції;
томатна паста – 1 ст. ложка;
фільтрована вода – 4 л;
масло рослинне – 1 ст. ложка.
Приготування
Зараз ми розповімо вам, як правильно зварити борщ зі свіжою капустою в мультиварці. Спочатку варимо у великій кількості води бульйон з курки: наливаємо воду, кладемо м'ясо, закриваємо кришку і виставляємо режим «Тушіння/Суп». Потім готовий бульйон проціджуємо в окремий посуд і переходимо до підготовки овочів. Чистимо їх, промиваємо і подрібнюємо буряк і моркву на крупній терочке. Цибулю шаткуємо кубиками. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо підготовлені овочі і обсмажуємо їх хвилин 10 на відповідному режимі. Картопля рубаємо скибочками, а свіжу капусту дрібно ріжемо ножем. Готову обжарку трохи додаємо сіль, кладемо томатну пасту і розмішуємо. Після цього додаємо картоплю, заливаємо борщ бульйоном і варимо на програмі «Гасіння» 30 хвилин. Після звукового сигналу відкриваємо кришку, кидаємо варене м'ясо і молоду капусту. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин в тому ж режимі. Подаємо страву зі свіжою зеленню і заправляємо сільської сметанкою.
Борщ з курки зі свіжою капустою
Інгредієнти:
Приготування
З курки варимо бульйон , заливши її водичкою і підсолюємо за смаком. Готове м'ясо акуратно дістаємо, остуджуємо і ріжемо на шматочки. У бульйон додаємо подрібнений кубиками болгарський перець, кладемо свіжу капусту, нашатковану соломкою, і варимо 10 хвилин. Очищену цибулю пасеруємо з тертою морквиною, а потім додаємо перетерті помідори. Тушкуємо овочі 5 хвилин. Після цього викладаємо обжарку в каструлю і кладемо нарізану соломкою варені буряки. Доводимо борщ до кипіння, додаємо свіжу зелень, вимикаємо піч і наполягаємо суп під кришкою хвилин 15.
Борщ зі свіжої капусти без буряка
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування смачного борщу із свіжої капусти з свининою, м'ясо промиваємо, розрізаємо на частини і кладемо у велику каструлю, наповнену водою. Варимо бульйон на повільному вогні, періодично знімаючи піднялася піну. Цим часом чистимо цибулини і моркву і кидаємо по одній цілій овочу в гарячий бульйон. Додаємо трохи солі і готуємо м'ясо на самому тихому вогні 15 години.
Капусту шаткуємо, цибулька подрібнюємо, а моркву натираємо на терочке. Очищений картопля рубаємо кубиками. Сварившееся м'ясо викладаємо на тарілку, виймаємо з бульйону моркву і цибулину, а суп проціджуємо через ситечко в іншу каструлю. Запалюємо знову тихий вогонь, додаємо капусту і картоплю. Моркву, томати і цибулю пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору, вливаємо трохи бульйону і кладемо томатну пасту. Готову обжарку перекладаємо в суп – вона додасть борщу красивий відтінок і аромат. За 10 хвилин до кінця кидаємо кілька очищених зубчиків часнику і тоненько порізаний болгарський перчик. Після цього додаємо подрібнене шматочками м'ясо, вимикаємо полум'я і залишаємо борщ настоюватися під кришкою 20-30 хвилин. До такої страви можна подати нежирну сметану, булочки з часником або грінки.
Борщ зі свіжої капусти в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Зараз ми розповімо вам, як правильно зварити борщ зі свіжою капустою в мультиварці. Спочатку варимо у великій кількості води бульйон з курки: наливаємо воду, кладемо м'ясо, закриваємо кришку і виставляємо режим «Тушіння/Суп». Потім готовий бульйон проціджуємо в окремий посуд і переходимо до підготовки овочів. Чистимо їх, промиваємо і подрібнюємо буряк і моркву на крупній терочке. Цибулю шаткуємо кубиками. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо підготовлені овочі і обсмажуємо їх хвилин 10 на відповідному режимі. Картопля рубаємо скибочками, а свіжу капусту дрібно ріжемо ножем. Готову обжарку трохи додаємо сіль, кладемо томатну пасту і розмішуємо. Після цього додаємо картоплю, заливаємо борщ бульйоном і варимо на програмі «Гасіння» 30 хвилин. Після звукового сигналу відкриваємо кришку, кидаємо варене м'ясо і молоду капусту. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин в тому ж режимі. Подаємо страву зі свіжою зеленню і заправляємо сільської сметанкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вегетаріанський борщ
Вегетаріанський борщ виходить настільки смачним, що навіть затяті шанувальники м'ясних бульйонів не помітять відсутність м'яса в цій страві. Ми
Щі зі свіжої капусти в мультиварці
Щі зі свіжої капусти – це традиційне російське блюдо, яке користується у нас особливою популярністю. Готується з доступних продуктів і виходить
Суп зі свіжої капусти
Коли хочеться чогось немудрого, але в той же час ситного і поживного, відразу згадується суп зі свіжої капусти. І продуктів мінімум, і часу забирає
Як правильно зварити червоний борщ?
Борщ - гаряче перше блюдо російської кухні, що готується з м'яса і овочів. Зазвичай борщ має яскраво червоний колір, але далеко не у всіх господинь
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Борщ, як у дитячому садку
Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять