» » Борщ зі свіжої капусти

Борщ зі свіжої капусти

Борщ зі свіжої капусти
Борщ зі свіжої капусти – традиційне блюдо російської кухні, яке без всяких сумнівів сподобається і дорослим, і дітям. Готувати його зовсім не складно – переконайтеся в цьому самі! Ми розповімо вам, як смачно і швидко зварити борщ з свіжої капусти.

Борщ з курки зі свіжою капустою


Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 400 г;

  • курка – 1 шт.;

  • буряк – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • спеції;

  • помідор – 3 шт.


  • Приготування
    З курки варимо бульйон , заливши її водичкою і підсолюємо за смаком. Готове м'ясо акуратно дістаємо, остуджуємо і ріжемо на шматочки. У бульйон додаємо подрібнений кубиками болгарський перець, кладемо свіжу капусту, нашатковану соломкою, і варимо 10 хвилин. Очищену цибулю пасеруємо з тертою морквиною, а потім додаємо перетерті помідори. Тушкуємо овочі 5 хвилин. Після цього викладаємо обжарку в каструлю і кладемо нарізану соломкою варені буряки. Доводимо борщ до кипіння, додаємо свіжу зелень, вимикаємо піч і наполягаємо суп під кришкою хвилин 15.

    Борщ зі свіжої капусти без буряка


    Інгредієнти:

  • свинина – 300 г;

  • білокачанна капуста – 400 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія рослинна;

  • томатна паста – 40 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування смачного борщу із свіжої капусти з свининою, м'ясо промиваємо, розрізаємо на частини і кладемо у велику каструлю, наповнену водою. Варимо бульйон на повільному вогні, періодично знімаючи піднялася піну. Цим часом чистимо цибулини і моркву і кидаємо по одній цілій овочу в гарячий бульйон. Додаємо трохи солі і готуємо м'ясо на самому тихому вогні 15 години.
    Капусту шаткуємо, цибулька подрібнюємо, а моркву натираємо на терочке. Очищений картопля рубаємо кубиками. Сварившееся м'ясо викладаємо на тарілку, виймаємо з бульйону моркву і цибулину, а суп проціджуємо через ситечко в іншу каструлю. Запалюємо знову тихий вогонь, додаємо капусту і картоплю. Моркву, томати і цибулю пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору, вливаємо трохи бульйону і кладемо томатну пасту. Готову обжарку перекладаємо в суп – вона додасть борщу красивий відтінок і аромат. За 10 хвилин до кінця кидаємо кілька очищених зубчиків часнику і тоненько порізаний болгарський перчик. Після цього додаємо подрібнене шматочками м'ясо, вимикаємо полум'я і залишаємо борщ настоюватися під кришкою 20-30 хвилин. До такої страви можна подати нежирну сметану, булочки з часником або грінки.

    Борщ зі свіжої капусти в мультиварці


    Інгредієнти:

  • спинка куряча – 1 шт.;

  • молода білокачанна капуста – 05 вилка;

  • картопля – 5 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • буряк – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • томатна паста – 1 ст. ложка;

  • фільтрована вода – 4 л;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Зараз ми розповімо вам, як правильно зварити борщ зі свіжою капустою в мультиварці. Спочатку варимо у великій кількості води бульйон з курки: наливаємо воду, кладемо м'ясо, закриваємо кришку і виставляємо режим «Тушіння/Суп». Потім готовий бульйон проціджуємо в окремий посуд і переходимо до підготовки овочів. Чистимо їх, промиваємо і подрібнюємо буряк і моркву на крупній терочке. Цибулю шаткуємо кубиками. У чашу
    Борщ зі свіжої капусти
    мультиварки наливаємо олію, викладаємо підготовлені овочі і обсмажуємо їх хвилин 10 на відповідному режимі. Картопля рубаємо скибочками, а свіжу капусту дрібно ріжемо ножем. Готову обжарку трохи додаємо сіль, кладемо томатну пасту і розмішуємо. Після цього додаємо картоплю, заливаємо борщ бульйоном і варимо на програмі «Гасіння» 30 хвилин. Після звукового сигналу відкриваємо кришку, кидаємо варене м'ясо і молоду капусту. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин в тому ж режимі. Подаємо страву зі свіжою зеленню і заправляємо сільської сметанкою.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:14
    Переглядів: 2461