Борщ зі свіжої капусти – традиційне блюдо російської кухні, яке без всяких сумнівів сподобається і дорослим, і дітям. Готувати його зовсім не складно – переконайтеся в цьому самі! Ми розповімо вам, як смачно і швидко зварити борщ з свіжої капусти.
Борщ з курки зі свіжою капустою
Інгредієнти: білокачанна капуста – 400 г; курка – 1 шт.; буряк – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; болгарський перець – 1 шт.; спеції; помідор – 3 шт. Приготування З курки варимо бульйон , заливши її водичкою і підсолюємо за смаком. Готове м'ясо акуратно дістаємо, остуджуємо і ріжемо на шматочки. У бульйон додаємо подрібнений кубиками болгарський перець, кладемо свіжу капусту, нашатковану соломкою, і варимо 10 хвилин. Очищену цибулю пасеруємо з тертою морквиною, а потім додаємо перетерті помідори. Тушкуємо овочі 5 хвилин. Після цього викладаємо обжарку в каструлю і кладемо нарізану соломкою варені буряки. Доводимо борщ до кипіння, додаємо свіжу зелень, вимикаємо піч і наполягаємо суп під кришкою хвилин 15.
Борщ зі свіжої капусти без буряка
Інгредієнти: свинина – 300 г; білокачанна капуста – 400 г; картопля – 5 шт.; морква – 2 шт.; перець болгарський – 1 шт.; помідор – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; часник – 2 зубчики; олія рослинна; томатна паста – 40 г; спеції. Приготування Для приготування смачного борщу із свіжої капусти з свининою, м'ясо промиваємо, розрізаємо на частини і кладемо у велику каструлю, наповнену водою. Варимо бульйон на повільному вогні, періодично знімаючи піднялася піну. Цим часом чистимо цибулини і моркву і кидаємо по одній цілій овочу в гарячий бульйон. Додаємо трохи солі і готуємо м'ясо на самому тихому вогні 15 години.
Капусту шаткуємо, цибулька подрібнюємо, а моркву натираємо на терочке. Очищений картопля рубаємо кубиками. Сварившееся м'ясо викладаємо на тарілку, виймаємо з бульйону моркву і цибулину, а суп проціджуємо через ситечко в іншу каструлю. Запалюємо знову тихий вогонь, додаємо капусту і картоплю. Моркву, томати і цибулю пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору, вливаємо трохи бульйону і кладемо томатну пасту. Готову обжарку перекладаємо в суп – вона додасть борщу красивий відтінок і аромат. За 10 хвилин до кінця кидаємо кілька очищених зубчиків часнику і тоненько порізаний болгарський перчик. Після цього додаємо подрібнене шматочками м'ясо, вимикаємо полум'я і залишаємо борщ настоюватися під кришкою 20-30 хвилин. До такої страви можна подати нежирну сметану, булочки з часником або грінки.
Борщ зі свіжої капусти в мультиварці
Інгредієнти: спинка куряча – 1 шт.; молода білокачанна капуста – 05 вилка; картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; буряк – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; томатна паста – 1 ст. ложка; фільтрована вода – 4 л; масло рослинне – 1 ст. ложка. Приготування Зараз ми розповімо вам, як правильно зварити борщ зі свіжою капустою в мультиварці. Спочатку варимо у великій кількості води бульйон з курки: наливаємо воду, кладемо м'ясо, закриваємо кришку і виставляємо режим «Тушіння/Суп». Потім готовий бульйон проціджуємо в окремий посуд і переходимо до підготовки овочів. Чистимо їх, промиваємо і подрібнюємо буряк і моркву на крупній терочке. Цибулю шаткуємо кубиками. У чашу
мультиварки наливаємо олію, викладаємо підготовлені овочі і обсмажуємо їх хвилин 10 на відповідному режимі. Картопля рубаємо скибочками, а свіжу капусту дрібно ріжемо ножем. Готову обжарку трохи додаємо сіль, кладемо томатну пасту і розмішуємо. Після цього додаємо картоплю, заливаємо борщ бульйоном і варимо на програмі «Гасіння» 30 хвилин. Після звукового сигналу відкриваємо кришку, кидаємо варене м'ясо і молоду капусту. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин в тому ж режимі. Подаємо страву зі свіжою зеленню і заправляємо сільської сметанкою.