Як правильно зварити червоний борщ?
Борщ - національне блюдо російської кухні, що представляє собою гаряче перше страву з м'яса і овочів. Зазвичай воно має насичений червоний колір, але у багатьох господинь виникає іноді проблема - зварений супчик швидко вицвітає і стає блідо. Сьогодні ми розповімо вам, як смачно зварити яскравий червоний борщ.
Інгредієнти:
свинина - 300 г;
цибулина - 1 шт.;
буряк - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
білокачанна капуста - 400 г;
свіжа зелень;
сметана для подачі;
спеції.
Приготування
М'ясо обробляємо, ретельно промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько години до напівготовності, подсаливая за смаком. А цим часом поки готуємо овочі: миємо й чистимо їх. Коли свинина буде наполовину готова, додаємо до неї нарізану соломкою картоплю і нашатковану капусту тонко.
Після цього ставимо на вогонь сковорідку, прогріваємо її, наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулю, порубаний півкільцями, нашатковану соломкою моркву, буряк, подрібнений перчик і петрушку. Тушкуємо все хвилин 5-7 хвилин, а потім викладаємо обжарку в каструлю. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь і варимо борщ приблизно 15 хвилин. Потім даємо йому настоятися, розливаємо по тарілках, заправляємо сметанкою і подаємо до столу.
Інгредієнти:
свинина вирізка - 500 г;
білокачанна капуста - 1 вилочок;
морква - 3 шт.;
болгарський зелений перець - 3 шт.;
червоні помідори - 4 шт.;
часник - 3 зубчики;
сало - 150 г;
буряк - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
картопля - 400 г;
спеції.
Приготування
Овочі обробляємо, а м'ясо попередньо замочуємо по можливості на всю ніч. Потім кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і переходимо до підготовки обжарювання. Сало і цибуля дрібно ріжемо, а буряк і моркву тоненько шаткуємо.
Далі в сковорідку викладаємо сало і, коли воно пустить жирочек, кидаємо цибулька і пасеруємо його до характерного запаху. Потім додаємо буряк, морква, підливаємо трохи бульйончик, кладемо терті томати і всипаємо трохи сахарку. Коли м'ясо майже готове, витягуємо його і нарізаємо брусочками. Капусту теж шаткуємо, а перець розрізаємо кубиками. Далі м'ясо з капустою, перцем і картоплею повертаємо в каструлю і проварюємо на слабенькому вогні до м'якості овочів.
В кінці приготування викладаємо в борщ зажарку, перемішуємо і даємо йому закипіти. Потім додаємо подрібнений укропчик, часник, перемішуємо, пробуємо на сіль і залишаємо настоюватися приблизно на добу. На наступний день розливаємо яскраво-червоний суп по тарілках і з гордістю пригощаємо рідних.
Інгредієнти:
курка - 600 г;
буряк - 1 шт.;
картопля - 5 шт.;
квасоля - 150 г;
капуста - 300 г;
цибулина - 1 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
спеції;
масло рослинне - 4 ст. ложки.
Приготування
Для початку відварюємо до повної готовності квасолю. В іншій каструлі варимо курку. Картопля, цибуля та морква обробляємо і нарізаємо в довільній формі. Після цього кидаємо овочі в м'ясний бульйон. Буряк чистимо, натираємо на тертці і тушкуємо 5-7 хвилин на рослинній маслечко.
Потім додаємо до неї томатну пасту і перемішуємо, як слід. Капусту тоненько шаткуємо й віджимаємо руками з неї сік. Часник чистимо, подрібнюємо і кидаємо в каструлю з м'ясом, викладаючи по черзі квасолю, капусту і буряк. Приправляємо спеціями, накриваємо суп кришкою, даємо йому покипіти хвилин 10 заправляємо подрібненою зеленню і знімаємо з плити.
Як зварити смачний червоний борщ?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обробляємо, ретельно промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько години до напівготовності, подсаливая за смаком. А цим часом поки готуємо овочі: миємо й чистимо їх. Коли свинина буде наполовину готова, додаємо до неї нарізану соломкою картоплю і нашатковану капусту тонко.
Після цього ставимо на вогонь сковорідку, прогріваємо її, наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулю, порубаний півкільцями, нашатковану соломкою моркву, буряк, подрібнений перчик і петрушку. Тушкуємо все хвилин 5-7 хвилин, а потім викладаємо обжарку в каструлю. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь і варимо борщ приблизно 15 хвилин. Потім даємо йому настоятися, розливаємо по тарілках, заправляємо сметанкою і подаємо до столу.
Як зварити яскраво-червоний борщ?
Інгредієнти:
Приготування
Овочі обробляємо, а м'ясо попередньо замочуємо по можливості на всю ніч. Потім кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і переходимо до підготовки обжарювання. Сало і цибуля дрібно ріжемо, а буряк і моркву тоненько шаткуємо.
Далі в сковорідку викладаємо сало і, коли воно пустить жирочек, кидаємо цибулька і пасеруємо його до характерного запаху. Потім додаємо буряк, морква, підливаємо трохи бульйончик, кладемо терті томати і всипаємо трохи сахарку. Коли м'ясо майже готове, витягуємо його і нарізаємо брусочками. Капусту теж шаткуємо, а перець розрізаємо кубиками. Далі м'ясо з капустою, перцем і картоплею повертаємо в каструлю і проварюємо на слабенькому вогні до м'якості овочів.
В кінці приготування викладаємо в борщ зажарку, перемішуємо і даємо йому закипіти. Потім додаємо подрібнений укропчик, часник, перемішуємо, пробуємо на сіль і залишаємо настоюватися приблизно на добу. На наступний день розливаємо яскраво-червоний суп по тарілках і з гордістю пригощаємо рідних.
Як зварити червоний борщ з куркою?
Інгредієнти:
Приготування
Для початку відварюємо до повної готовності квасолю. В іншій каструлі варимо курку. Картопля, цибуля та морква обробляємо і нарізаємо в довільній формі. Після цього кидаємо овочі в м'ясний бульйон. Буряк чистимо, натираємо на тертці і тушкуємо 5-7 хвилин на рослинній маслечко.
Потім додаємо до неї томатну пасту і перемішуємо, як слід. Капусту тоненько шаткуємо й віджимаємо руками з неї сік. Часник чистимо, подрібнюємо і кидаємо в каструлю з м'ясом, викладаючи по черзі квасолю, капусту і буряк. Приправляємо спеціями, накриваємо суп кришкою, даємо йому покипіти хвилин 10 заправляємо подрібненою зеленню і знімаємо з плити.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Як приготувати галушки?
Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
Борщ з яловичиною
Борщ - традиційне блюдо російської та української кухонь, яке, безсумнівно, знайоме багатьом. І приготувати його можна з різного м'яса і різними
Борщ, як у дитячому садку
Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять
Борщ в мультиварці
Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному
Борщ в скороварці
Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато