Борщ - національне блюдо російської кухні, що представляє собою гаряче перше страву з м'яса і овочів. Зазвичай воно має насичений червоний колір, але у багатьох господинь виникає іноді проблема - зварений супчик швидко вицвітає і стає блідо. Сьогодні ми розповімо вам, як смачно зварити яскравий червоний борщ.
Як зварити смачний червоний борщ?
Інгредієнти: свинина - 300 г; цибулина - 1 шт.; буряк - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 4 шт.; білокачанна капуста - 400 г; свіжа зелень; сметана для подачі; спеції. Приготування М'ясо обробляємо, ретельно промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько години до напівготовності, подсаливая за смаком. А цим часом поки готуємо овочі: миємо й чистимо їх. Коли свинина буде наполовину готова, додаємо до неї нарізану соломкою картоплю і нашатковану капусту тонко.
Після цього ставимо на вогонь сковорідку, прогріваємо її, наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулю, порубаний півкільцями, нашатковану соломкою моркву, буряк, подрібнений перчик і петрушку. Тушкуємо все хвилин 5-7 хвилин, а потім викладаємо обжарку в каструлю. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь і варимо борщ приблизно 15 хвилин. Потім даємо йому настоятися, розливаємо по тарілках, заправляємо сметанкою і подаємо до столу.
Як зварити яскраво-червоний борщ?
Інгредієнти: свинина вирізка - 500 г; білокачанна капуста - 1 вилочок; морква - 3 шт.; болгарський зелений перець - 3 шт.; червоні помідори - 4 шт.; часник - 3 зубчики; сало - 150 г; буряк - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; картопля - 400 г; спеції. Приготування Овочі обробляємо, а м'ясо попередньо замочуємо по можливості на всю ніч. Потім кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і переходимо до підготовки обжарювання. Сало і цибуля дрібно ріжемо, а буряк і моркву тоненько шаткуємо.
Далі в сковорідку викладаємо сало і, коли воно пустить жирочек, кидаємо цибулька і пасеруємо його до характерного запаху. Потім додаємо буряк, морква, підливаємо трохи бульйончик, кладемо терті томати і всипаємо трохи сахарку. Коли м'ясо майже готове, витягуємо його і нарізаємо брусочками. Капусту теж шаткуємо, а перець розрізаємо кубиками. Далі м'ясо з капустою, перцем і картоплею повертаємо в каструлю і проварюємо на слабенькому вогні до м'якості овочів.
В кінці приготування викладаємо в борщ зажарку, перемішуємо і даємо йому закипіти. Потім додаємо подрібнений укропчик, часник, перемішуємо, пробуємо на сіль і залишаємо настоюватися приблизно на добу. На наступний день розливаємо яскраво-червоний суп по тарілках і з гордістю пригощаємо рідних.
Як зварити червоний борщ з куркою?
Інгредієнти: курка - 600 г; буряк - 1 шт.; картопля - 5 шт.; квасоля - 150 г; капуста - 300 г; цибулина - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; лавровий лист - 3 шт.; часник - 2 зубчики; спеції; масло рослинне - 4 ст. ложки. Приготування Для початку відварюємо до повної готовності квасолю. В іншій каструлі варимо курку. Картопля, цибуля та морква обробляємо і нарізаємо в довільній формі. Після цього кидаємо овочі в м'ясний бульйон. Буряк чистимо, натираємо на тертці і тушкуємо 5-7 хвилин на рослинній маслечко.
Потім додаємо до неї томатну пасту і перемішуємо, як слід. Капусту тоненько шаткуємо й віджимаємо руками з неї сік. Часник чистимо, подрібнюємо і кидаємо в каструлю з м'ясом, викладаючи по черзі квасолю, капусту і буряк. Приправляємо спеціями, накриваємо суп кришкою, даємо йому покипіти хвилин 10 заправляємо подрібненою зеленню і знімаємо з плити.