» » Щі зі свіжої капусти в мультиварці

Щі зі свіжої капусти в мультиварці

Щі зі свіжої капусти в мультиварці
Важко уявити собі російську кухню без традиційних ароматних щів. Достаток рецептів приготування цієї страви дозволяє господиням дивувати своїх домочадців новими і цікавими смаками. Досить замінити один інгредієнт іншим або приготувати щі не на плиті, а в мультиварці, то смак і аромат страви заграє новими і цікавими нотками.
Сьогодні ми вам розповімо, як зварити смачні щі з свіжої капусти в мультиварці.

Борщ з куркою із свіжої капусти - рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • курячі стегенця – 2 шт.;

  • капуста білоголова свіжа – 300 г;

  • картопля – 3 бульби;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • помідори – 1 шт.;

  • болгарський перчик – 1 шт;

  • корінь селери – 75 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • запашний перець горошком – 2 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • рубана зелень петрушки.


  • Приготування
    Для приготування бульйону промиті і розрізані навпіл стегенця відправляємо в чашу мультиварки, заливаємо водою і готуємо в програмі «Гасіння» сорок хвилин.
    Поки готується бульйон підготуємо всі овочі. Нашинкуем капусту, очистимо й наріжемо картоплю брусочками, моркву, селеру і солодкий перець соломкою, цибулю і очищений від шкірки помідор кубиками.
    Готове м'ясо курки відокремлюємо від кісток, нарізаємо шматочками і повертаємо в бульйон. Туди ж відправляємо і всі приготовані нами овочі, лаврушку і запашний перець, сіль. Виставляємо програму «Гасіння» і готуємо щі протягом години. Потім додаємо подрібнені часник і петрушку і даємо постояти хвилин п'ятнадцять. Подаємо до столу зі сметаною.

    Щі зі свининою зі свіжої капусти в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • м'якоть свинини – 550 г;

  • капуста білоголова свіжа – 350 г;

  • картопля – 3 бульби;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • рослинне масло – 25 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • запашний перець горошком – 2 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • рубана зелень петрушки.


  • Приготування
    Промиту і обсушену м'якоть нежирної свинини нарізаємо шматочками. Капусту дрібно шаткуємо, очищений картопля
    Щі зі свіжої капусти в мультиварці
    нарізаємо брусочками, моркву соломкою, подрібнюємо цибулю, помідори натираємо на крупній тертці.
    Обсмажуємо в мультиварці на рослинному маслі в режимі «Смаження» спочатку шматочки м'яса, потім по черзі додаємо цибулю і моркву і протушиваем п'ятнадцять хвилин. В кінці обсмажування кладемо натерті помідори.
    Тепер відправляємо до м'яса з піджаркою капусту і картоплю, заливаємо водою, кладемо лаврові листочки, горошини запашного перцю, часник і сіль і готуємо в режимі «Гасіння» дев'яносто хвилин. Готові щі при подачі присмачую сметаною і зеленню петрушки.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:21
    Переглядів: 481