Борщ з квасолею
Щі з давніх часів вважаються одним з головних гарячих страв російської національної кухні. Основним незмінним компонентом в їх приготуванні є капуста. Наявність інших продуктів може змінюватись в залежності від смакових уподобань, релігійних переконань або просто від наявності тих чи інших продуктів.
Дуже цікаві рецепти приготування щів з квасолею.
Інгредієнти:
ребра яловичі – 05 кг;
бекон копчений – 75 г;
капуста квашена – 400 р;
квасоля консервована – 1 банка;
гриби – 220 г;
картопля – 3 бульби;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
паста томатна – 25 р.;
вершкове масло – 20 г;
рослинна рафінована олія – 30 г;
запашний перець горошком – 5 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
сіль – за смаком;
зелень петрушки – за смаком.
Приготування
Промиті, розрізані на шматки яловичі ребра заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь на півтори години.
Спочатку вытапливаем на сковороді нарізаний копчений бекон, додаємо квашену капусту, нарізані гриби, вершкове масло і смажимо ще сім хвилин. Потім додаємо бульйон і гарненько протушиваем, щоб капуста стала м'якою.
Другим заходом обсмажуємо на олії подрібнену цибулю, моркву, додаємо томатну пасту, консервовану квасолю і протушиваем сім хвилин.
Через півтори години кидаємо в бульйон, очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю, варимо п'ятнадцять хвилин.
Тепер закладаємо в каструлю вміст обох сковорідок, кидаємо лаврушки і перець запашний горошком, підсолюємо за смаком, варимо сім хвилин, знімаємо з вогню й даємо настоятися 30-40 хвилин.
Подаємо духмяні, запашні щі зі сметанкою і подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 300 г;
квасоля консервована – 150 г;
помідор – 400 г;
картопля – 3 бульби;
перець болгарський – 75 г;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
рослинна рафінована олія – 20 г;
гірчичне масло – 15 г;
часник – 1 зубчик;
запашний перець горошком – 3 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
сіль – за смаком;
зелень петрушки – за смаком.
Приготування
Помиті, очищені і подрібнені овочі викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо рослинне і гірчичне масло, подрібнений зубчик часнику, лаврушку, перець запашний горошком, солимо і заливаємо все гарячою кип'яченою водою. Кількість води визначаємо самі за бажанням, чим густіше хочемо щі, тим менше доливаємо води. Готуємо в режимі «Гасіння» тридцять хвилин. Подаємо до столу з рубаною зеленню петрушки.
Дуже цікаві рецепти приготування щів з квасолею.
Щі з консервованою квасолею, грибами і квашеною капустою
Інгредієнти:
Приготування
Промиті, розрізані на шматки яловичі ребра заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь на півтори години.
Спочатку вытапливаем на сковороді нарізаний копчений бекон, додаємо квашену капусту, нарізані гриби, вершкове масло і смажимо ще сім хвилин. Потім додаємо бульйон і гарненько протушиваем, щоб капуста стала м'якою.
Другим заходом обсмажуємо на олії подрібнену цибулю, моркву, додаємо томатну пасту, консервовану квасолю і протушиваем сім хвилин.
Через півтори години кидаємо в бульйон, очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю, варимо п'ятнадцять хвилин.
Тепер закладаємо в каструлю вміст обох сковорідок, кидаємо лаврушки і перець запашний горошком, підсолюємо за смаком, варимо сім хвилин, знімаємо з вогню й даємо настоятися 30-40 хвилин.
Подаємо духмяні, запашні щі зі сметанкою і подрібненою зеленню.
Пісні щі з квасолею і свіжою капустою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Помиті, очищені і подрібнені овочі викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо рослинне і гірчичне масло, подрібнений зубчик часнику, лаврушку, перець запашний горошком, солимо і заливаємо все гарячою кип'яченою водою. Кількість води визначаємо самі за бажанням, чим густіше хочемо щі, тим менше доливаємо води. Готуємо в режимі «Гасіння» тридцять хвилин. Подаємо до столу з рубаною зеленню петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солянка з капусти в мультиварці
Безсумнівна гідність солянки з капусти полягає в тому, що подавати її цілком доречно і в холодному, і в гарячому вигляді. Крім того, солянку люблять
Тушкована капуста з фаршем в мультиварці
Якщо хочете приготувати на вечерю щось смачне і в той же час легке, дізнайтеся, як гаситься капуста з фаршем в мультиварці. Смак і аромат цієї страви
Щі зі свіжої капусти в мультиварці
Щі зі свіжої капусти – це традиційне російське блюдо, яке користується у нас особливою популярністю. Готується з доступних продуктів і виходить
Борщ з квашеною капустою
Борщ є дуже популярним серед перших страв. А, як відомо, популярна страва постійно зазнає змін на кухні в кожної господині. Наприклад, додаючи
Суп з квашеної капусти
Пропоную вам спробувати приготувати пікантний суп з квашеної капусти, смак якого вас не розчарує. Саме квашена капуста надає звичайному супу кислинку
Капуста з грибами в мультиварці
Капуста чудово поєднується з грибами. А якщо у вас є під рукою чудова кухонні помічниця - мультиварка, то процес приготування стане в рази простіше.