Суп з квашеної капусти
Квашена капуста – продукт дуже корисний. Це прекрасне джерело вітаміну С. Її можна їсти просто так, полив ароматним маслом. А ще її можна включити у склад інших страв. У цій статті розповімо про те, як приготувати суп з квашеної капусти.
Інгредієнти:
картопля – 300 г;
морква – 110 г;
цибуля – 80 г;
квашена капуста – 370 г;
часник – 2 зубчики;
томатна паста – 50 г;
кайенский перець – 1 щіпка;
солодка паприка – 1 ч. ложка;
курячий бульйон – 3 л;
зелень петрушки;
сіль;
перець;
сметана для подачі.
Для бульйону:
курка (крила, гомілки, стегенця) – 600 г;
цибуля – 140 г;
цибуля – 150 г;
лавровий лист;
чорний перець горошком – 6 шт.;
коріандр – 6 шт.;
сіль.
Приготування
Почнемо з того, що приготуємо бульйон. Курку (можна брати крила, гомілки, загалом, будь-які частини) заливаємо водою і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо, знімаємо піну, додаємо цілу моркву, цибулю, спеції і сіль. Варимо до готовності курки. Коли вона повністю зварилася, м'ясо повинно легко відходити від кісточок.
Квашену капусту кладемо в друшляк і промиваємо холодною водою. Картоплю і моркву очищаємо і шаткуємо соломкою. Дрібненько рубаємо часник. Коли курка зварилася, витягуємо її, а бульйон проціджують. М'ясо знімаємо з кісточок і ріжемо шматочками. На сковороді нагріваємо олію, додаємо подрібнену цибулю, моркву, половину рубаного часнику і пасеруємо близько 5 хвилин. У бульйон закладаємо капусту на сильному вогні доводимо до кипіння. Кидаємо картоплю, а хвилин через 10 додаємо подрібнене куряче м'ясо, томатну пасту (замість неї можна взяти свіжі помідори, кетчуп або будь томатний соус), кайенский перець, паприку, половину петрушки і часник. Після закипання проварюємо близько 10 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, даємо супу з квашеної капусти з куркою настоятися ще чверть години, а потім подаємо його зі сметаною, притрусивши залишилася зеленню.
Інгредієнти:
квашена капуста – 450 г;
бульйон – 2 л;
картопля – 250 г;
коричнева квасоля консервована – 400 г;
цибуля – 120 г;
цибуля – 130 г;
часник – 2 зубчики;
паприка – 4-5 г;
олія рослинна;
сіль.
Приготування
У бульйон опускаємо картоплю, нарізану невеликими брусочками, і варимо до готовності. Потім додаємо квасолю. Подрібнюємо цибулю і моркву, як більше подобається, і тушкуємо на сковороді. Додаємо подрібнений часник, паприку, спеції і тушкуємо ще хвилин 5. Відправляємо зажарку в каструлю, додаємо квашену капусту і якщо потрібно, солимо. Наполягаємо суп хвилин 10 а потім розливаємо по тарілках.
Інгредієнти:
капуста квашена – 550 г;
свинина – 400 г;
ріпчаста цибуля – 110 г;
картопля – 300 г;
морква – 150 г;
рис – 60 г;
шпик – 60 г;
чорний перець горошком – 8 шт.;
лавровий лист;
сіль;
зелень.
Приготування
Свинину ріжемо шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Спочатку включаємо сильний вогонь, доводимо до кипіння, а потім його зменшуємо. Якщо в процесі варіння утворилася піна, обов'язково її виймаємо шумівкою, додаємо лавровий лист, солимо і варимо до готовності м'яса. На сковороді розтоплюємо свинячий шпик, викладаємо подрібнені цибулю, моркву, квашену капусту і тушкуємо її хвилин 20. Картоплю ріжемо кубиками і опускаємо його в бульйон. Туди ж відправляємо і промитий рис. Варимо хвилин 15. Додаємо протушенную капусту з морквою, цибулею і всі разом тушкуємо ще хвилинки 3. Супчик готовий притрушиваем подрібненою зеленню. Можна також додати в нього сметанку. Приємного апетиту!
Суп з квашеною капустою і куркою - рецепт
Інгредієнти:
Для бульйону:
Приготування
Почнемо з того, що приготуємо бульйон. Курку (можна брати крила, гомілки, загалом, будь-які частини) заливаємо водою і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо, знімаємо піну, додаємо цілу моркву, цибулю, спеції і сіль. Варимо до готовності курки. Коли вона повністю зварилася, м'ясо повинно легко відходити від кісточок.
Квашену капусту кладемо в друшляк і промиваємо холодною водою. Картоплю і моркву очищаємо і шаткуємо соломкою. Дрібненько рубаємо часник. Коли курка зварилася, витягуємо її, а бульйон проціджують. М'ясо знімаємо з кісточок і ріжемо шматочками. На сковороді нагріваємо олію, додаємо подрібнену цибулю, моркву, половину рубаного часнику і пасеруємо близько 5 хвилин. У бульйон закладаємо капусту на сильному вогні доводимо до кипіння. Кидаємо картоплю, а хвилин через 10 додаємо подрібнене куряче м'ясо, томатну пасту (замість неї можна взяти свіжі помідори, кетчуп або будь томатний соус), кайенский перець, паприку, половину петрушки і часник. Після закипання проварюємо близько 10 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, даємо супу з квашеної капусти з куркою настоятися ще чверть години, а потім подаємо його зі сметаною, притрусивши залишилася зеленню.
Суп з квашеною капустою і квасолею
Інгредієнти:
Приготування
У бульйон опускаємо картоплю, нарізану невеликими брусочками, і варимо до готовності. Потім додаємо квасолю. Подрібнюємо цибулю і моркву, як більше подобається, і тушкуємо на сковороді. Додаємо подрібнений часник, паприку, спеції і тушкуємо ще хвилин 5. Відправляємо зажарку в каструлю, додаємо квашену капусту і якщо потрібно, солимо. Наполягаємо суп хвилин 10 а потім розливаємо по тарілках.
Суп з квашеною капустою, рисом і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Свинину ріжемо шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Спочатку включаємо сильний вогонь, доводимо до кипіння, а потім його зменшуємо. Якщо в процесі варіння утворилася піна, обов'язково її виймаємо шумівкою, додаємо лавровий лист, солимо і варимо до готовності м'яса. На сковороді розтоплюємо свинячий шпик, викладаємо подрібнені цибулю, моркву, квашену капусту і тушкуємо її хвилин 20. Картоплю ріжемо кубиками і опускаємо його в бульйон. Туди ж відправляємо і промитий рис. Варимо хвилин 15. Додаємо протушенную капусту з морквою, цибулею і всі разом тушкуємо ще хвилинки 3. Супчик готовий притрушиваем подрібненою зеленню. Можна також додати в нього сметанку. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з квасолею
Капусняк з квасолею, приготовані за класичним рецептом, зігріють вас, наситять і зарядять енергією. Хороший варіант для тих, хто бажає
Борщ з квашеною капустою
Борщ є дуже популярним серед перших страв. А, як відомо, популярна страва постійно зазнає змін на кухні в кожної господині. Наприклад, додаючи
Як варити щі зі свинини?
Ми розповімо, як приготувати звичайні щі зі свинини. Таке перше блюдо виходить корисним, ситним і неймовірно смачним. Подавати борщ краще гарячими, з
Солянка з свіжої капусти
Солянкою у нас прийнято називати не тільки суп з декількома видами м'яса, але і тушковану капусту. Як раз про солянці зі свіжої капусти ми і
Солянка з квашеної капусти
Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка