Солянка з свіжої капусти
Солянка – це тушкована капуста з м'ясом, іноді грибами. Часто в неї додають солоні огірочки. Як приготувати солянку зі свіжої капусти, читайте нижче.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 600 г;
цибуля – 200 г;
паста томатна – 50 г;
морква – 300 г;
лавровий лист – 4 шт.;
перець чорний горошком - 6 шт.;
олія оливкова – 10 мл;
перець, сіль.
Приготування
Вимиту білокачанну капусту дрібненько шаткуємо. Морква ріжемо тоненькою соломкою або трьом, а цибулю дрібненько кришимо. Тепер його пасеруємо на оливковій олії, додаємо моркву, спеції і тушкуємо хвилин 7. Потім додаємо капусту, яку попередньо потрібно посолити і трохи придушити руками. Разом з капустою тушкуємо ще 7 хвилин. Тепер викладаємо томатну пасту (її також можна замінити кетчупом) і на повільному вогні доводимо страву до готовності.
Інгредієнти:
свинина – 800 г;
свіжа капуста – 12 кг;
ріпчаста цибуля – 230 г;
помідори – 150 г;
томатна паста – 30 г;
морква – 120 г;
часник – 2 зубчики;
бульйон – 200 мл;
лавровий лист – 2 шт.;
цукор, сіль, перець – за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо довільно і обсмажуємо його в сотейнику в розпеченому маслі, не забувши при цьому його посолити і поперчити. Невеликими кубиками ріжемо моркву і цибулю. Тепер їх обсмажуємо до рум'яного кольору. З'єднайте овочі з м'ясом і тушкуємо їх на повільному вогні. Нашатковану соломкою капусту відправляємо до м'яса. Солимо і добре все перемішуємо. Подрібнений часник і нарізані кубиками помідори злегка обсмажуємо, додаємо томатну пасту, цукор і вливаємо бульйон. Коли соус закипить, кидаємо в нього лаврові листочки. Кип'ятимо хвилини 3 і вливаємо його в капусту. Тушкуємо тепер всі разом майже до повного випаровування рідини. Зверніть увагу – солянка повинна бути соковитою, але при цьому вона не повинна плавати в рідині.
Інгредієнти:
свинина – 450 г;
свіжа капуста – 1 кг;
паста томатна – 30 г;
картопля – 12 кг;
морква – 300 г;
цибуля ріпчаста – 120 г;
окріп – 750 г;
мелений чорний перець, лавровий лист, сіль;
олія рослинна.
Приготування
Капусту шаткуємо й обсмажуємо близько 20 хвилин. Свинину ріжемо і смажимо також 20 хвилин. В цей час картоплю чистимо й ріжемо брусочками. Потім до м'яса додаємо моркву, терту на тертці, цибулю, нарізану кубиками, і смажимо до напівготовності. Кладемо томатну пасту, картоплю і тушкуємо хвилин 10. Тепер перекладаємо і протушеную капусту. Вливаємо окріп і готуємо ще 20 хвилин. Якщо хочеться, щоб солянка вийшла більш густий, то води потрібно влити трохи менше. В кінці додаємо мелений чорний перець, лавровий лист, сіль за смаком і перемішуємо. Вимикаємо Плиту, сковороду накриваємо кришкою і даємо солянці настоятися.
Інгредієнти:
цибуля – 250 г;
капуста білокачанна – 700 г;
морква – 150 г;
огірки солоні – 300 р;
паста томатна – 40 г;
лавровий лист – 2 шт.;
часник – 5 зубчиків;
бульйон – 200 мл;
перець, сіль;
олія рослинна.
Приготування
У казанку у розігрітому маслі обсмажуємо подрібнені моркву і цибулю. Потім додаємо огірки, порізані кубиками і томатну пасту. Тепер додаємо головний продукт цієї страви – нашатковану капусту. Всі разом обсмажуємо на середньому вогні, періодично перемішуючи. Після того, як капуста досить добре просмажиться, додаємо лавровий лист, вливаємо бульйон, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще близько півгодини до повної готовності капусти. В самому кінці посипаємо блюдо подрібненим часником – це додасть особливий аромат і пікантність. Тушкуємо ще 3 хвилини і вимикаємо вогонь.
Пісна солянка зі свіжої капусти
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту білокачанну капусту дрібненько шаткуємо. Морква ріжемо тоненькою соломкою або трьом, а цибулю дрібненько кришимо. Тепер його пасеруємо на оливковій олії, додаємо моркву, спеції і тушкуємо хвилин 7. Потім додаємо капусту, яку попередньо потрібно посолити і трохи придушити руками. Разом з капустою тушкуємо ще 7 хвилин. Тепер викладаємо томатну пасту (її також можна замінити кетчупом) і на повільному вогні доводимо страву до готовності.
Смачна солянка зі свіжої капусти
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо довільно і обсмажуємо його в сотейнику в розпеченому маслі, не забувши при цьому його посолити і поперчити. Невеликими кубиками ріжемо моркву і цибулю. Тепер їх обсмажуємо до рум'яного кольору. З'єднайте овочі з м'ясом і тушкуємо їх на повільному вогні. Нашатковану соломкою капусту відправляємо до м'яса. Солимо і добре все перемішуємо. Подрібнений часник і нарізані кубиками помідори злегка обсмажуємо, додаємо томатну пасту, цукор і вливаємо бульйон. Коли соус закипить, кидаємо в нього лаврові листочки. Кип'ятимо хвилини 3 і вливаємо його в капусту. Тушкуємо тепер всі разом майже до повного випаровування рідини. Зверніть увагу – солянка повинна бути соковитою, але при цьому вона не повинна плавати в рідині.
Приготування солянки з свіжої капусти з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо й обсмажуємо близько 20 хвилин. Свинину ріжемо і смажимо також 20 хвилин. В цей час картоплю чистимо й ріжемо брусочками. Потім до м'яса додаємо моркву, терту на тертці, цибулю, нарізану кубиками, і смажимо до напівготовності. Кладемо томатну пасту, картоплю і тушкуємо хвилин 10. Тепер перекладаємо і протушеную капусту. Вливаємо окріп і готуємо ще 20 хвилин. Якщо хочеться, щоб солянка вийшла більш густий, то води потрібно влити трохи менше. В кінці додаємо мелений чорний перець, лавровий лист, сіль за смаком і перемішуємо. Вимикаємо Плиту, сковороду накриваємо кришкою і даємо солянці настоятися.
Солянка овочева зі свіжої капусти
Інгредієнти:
Приготування
У казанку у розігрітому маслі обсмажуємо подрібнені моркву і цибулю. Потім додаємо огірки, порізані кубиками і томатну пасту. Тепер додаємо головний продукт цієї страви – нашатковану капусту. Всі разом обсмажуємо на середньому вогні, періодично перемішуючи. Після того, як капуста досить добре просмажиться, додаємо лавровий лист, вливаємо бульйон, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще близько півгодини до повної готовності капусти. В самому кінці посипаємо блюдо подрібненим часником – це додасть особливий аромат і пікантність. Тушкуємо ще 3 хвилини і вимикаємо вогонь.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солянка з сосискою зі свіжої капусти
Сьогодні ми трохи відійдемо від класичних правил приготування солянки і запропонуємо вашій увазі дійсно оригінальний і незвичайний рецепт її
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Солянка з куркою
Солянка - це смачне і поживне блюдо, дуже актуальний напередодні зимових холодів. Варіацій її створення безліч, і ми впевнені, у кожної господині є
Солянка з морської капусти
Солянка з морської капусти - незвичайне і поживне блюдо, яке можна подати до обіду або вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів цього
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Тушкована капуста на зиму
Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а