» » Солянка з свіжої капусти

Солянка з свіжої капусти

Солянка з свіжої капусти
Солянка – це тушкована капуста з м'ясом, іноді грибами. Часто в неї додають солоні огірочки. Як приготувати солянку зі свіжої капусти, читайте нижче.

Пісна солянка зі свіжої капусти


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 600 г;

  • цибуля – 200 г;

  • паста томатна – 50 г;

  • морква – 300 г;

  • лавровий лист – 4 шт.;

  • перець чорний горошком - 6 шт.;

  • олія оливкова – 10 мл;

  • перець, сіль.


  • Приготування
    Вимиту білокачанну капусту дрібненько шаткуємо. Морква ріжемо тоненькою соломкою або трьом, а цибулю дрібненько кришимо. Тепер його пасеруємо на оливковій олії, додаємо моркву, спеції і тушкуємо хвилин 7. Потім додаємо капусту, яку попередньо потрібно посолити і трохи придушити руками. Разом з капустою тушкуємо ще 7 хвилин. Тепер викладаємо томатну пасту (її також можна замінити кетчупом) і на повільному вогні доводимо страву до готовності.

    Смачна солянка зі свіжої капусти


    Інгредієнти:

  • свинина – 800 г;

  • свіжа капуста – 12 кг;

  • ріпчаста цибуля – 230 г;

  • помідори – 150 г;

  • томатна паста – 30 г;

  • морква – 120 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • бульйон – 200 мл;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • цукор, сіль, перець – за смаком.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо довільно і обсмажуємо його в сотейнику в розпеченому маслі, не забувши при цьому його посолити і поперчити. Невеликими кубиками ріжемо моркву і цибулю. Тепер їх обсмажуємо до рум'яного кольору. З'єднайте овочі з м'ясом і тушкуємо їх на повільному вогні. Нашатковану соломкою капусту відправляємо до м'яса. Солимо і добре все перемішуємо. Подрібнений часник і нарізані кубиками помідори злегка обсмажуємо, додаємо томатну пасту, цукор і вливаємо бульйон. Коли соус закипить, кидаємо в нього лаврові листочки. Кип'ятимо хвилини 3 і вливаємо його в капусту. Тушкуємо тепер всі разом майже до повного випаровування рідини. Зверніть увагу – солянка повинна бути соковитою, але при цьому вона не повинна плавати в рідині.

    Приготування солянки з свіжої капусти з картоплею


    Інгредієнти:

  • свинина – 450 г;

  • свіжа капуста – 1 кг;

  • паста томатна – 30 г;

  • картопля – 12 кг;

  • морква – 300 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • окріп – 750 г;

  • мелений чорний перець, лавровий лист, сіль;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо й обсмажуємо близько 20 хвилин. Свинину ріжемо і смажимо також 20 хвилин. В цей час картоплю чистимо й ріжемо брусочками. Потім до м'яса додаємо моркву, терту на тертці, цибулю, нарізану кубиками, і смажимо до напівготовності. Кладемо томатну пасту, картоплю і тушкуємо хвилин 10. Тепер перекладаємо і протушеную капусту. Вливаємо окріп і готуємо ще 20 хвилин. Якщо хочеться, щоб солянка вийшла більш густий, то води потрібно влити трохи менше. В кінці додаємо мелений чорний перець, лавровий лист, сіль за смаком і перемішуємо. Вимикаємо Плиту, сковороду накриваємо кришкою і даємо солянці настоятися.

    Солянка овочева зі свіжої капусти


    Інгредієнти:

  • цибуля – 250 г;

  • капуста білокачанна – 700 г;

  • морква – 150 г;

  • огірки солоні – 300 р;

  • паста томатна – 40 г;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • бульйон – 200 мл;

  • перець, сіль;
  • Солянка з свіжої капусти

  • олія рослинна.


  • Приготування
    У казанку у розігрітому маслі обсмажуємо подрібнені моркву і цибулю. Потім додаємо огірки, порізані кубиками і томатну пасту. Тепер додаємо головний продукт цієї страви – нашатковану капусту. Всі разом обсмажуємо на середньому вогні, періодично перемішуючи. Після того, як капуста досить добре просмажиться, додаємо лавровий лист, вливаємо бульйон, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще близько півгодини до повної готовності капусти. В самому кінці посипаємо блюдо подрібненим часником – це додасть особливий аромат і пікантність. Тушкуємо ще 3 хвилини і вимикаємо вогонь.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:31
    Переглядів: 796