Солянка – це тушкована капуста з м'ясом, іноді грибами. Часто в неї додають солоні огірочки. Як приготувати солянку зі свіжої капусти, читайте нижче.
Пісна солянка зі свіжої капусти
Інгредієнти: капуста білокачанна – 600 г; цибуля – 200 г; паста томатна – 50 г; морква – 300 г; лавровий лист – 4 шт.; перець чорний горошком - 6 шт.; олія оливкова – 10 мл; перець, сіль. Приготування Вимиту білокачанну капусту дрібненько шаткуємо. Морква ріжемо тоненькою соломкою або трьом, а цибулю дрібненько кришимо. Тепер його пасеруємо на оливковій олії, додаємо моркву, спеції і тушкуємо хвилин 7. Потім додаємо капусту, яку попередньо потрібно посолити і трохи придушити руками. Разом з капустою тушкуємо ще 7 хвилин. Тепер викладаємо томатну пасту (її також можна замінити кетчупом) і на повільному вогні доводимо страву до готовності.
Смачна солянка зі свіжої капусти
Інгредієнти: свинина – 800 г; свіжа капуста – 12 кг; ріпчаста цибуля – 230 г; помідори – 150 г; томатна паста – 30 г; морква – 120 г; часник – 2 зубчики; бульйон – 200 мл; лавровий лист – 2 шт.; цукор, сіль, перець – за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо довільно і обсмажуємо його в сотейнику в розпеченому маслі, не забувши при цьому його посолити і поперчити. Невеликими кубиками ріжемо моркву і цибулю. Тепер їх обсмажуємо до рум'яного кольору. З'єднайте овочі з м'ясом і тушкуємо їх на повільному вогні. Нашатковану соломкою капусту відправляємо до м'яса. Солимо і добре все перемішуємо. Подрібнений часник і нарізані кубиками помідори злегка обсмажуємо, додаємо томатну пасту, цукор і вливаємо бульйон. Коли соус закипить, кидаємо в нього лаврові листочки. Кип'ятимо хвилини 3 і вливаємо його в капусту. Тушкуємо тепер всі разом майже до повного випаровування рідини. Зверніть увагу – солянка повинна бути соковитою, але при цьому вона не повинна плавати в рідині.
Приготування солянки з свіжої капусти з картоплею
Інгредієнти: свинина – 450 г; свіжа капуста – 1 кг; паста томатна – 30 г; картопля – 12 кг; морква – 300 г; цибуля ріпчаста – 120 г; окріп – 750 г; мелений чорний перець, лавровий лист, сіль; олія рослинна. Приготування Капусту шаткуємо й обсмажуємо близько 20 хвилин. Свинину ріжемо і смажимо також 20 хвилин. В цей час картоплю чистимо й ріжемо брусочками. Потім до м'яса додаємо моркву, терту на тертці, цибулю, нарізану кубиками, і смажимо до напівготовності. Кладемо томатну пасту, картоплю і тушкуємо хвилин 10. Тепер перекладаємо і протушеную капусту. Вливаємо окріп і готуємо ще 20 хвилин. Якщо хочеться, щоб солянка вийшла більш густий, то води потрібно влити трохи менше. В кінці додаємо мелений чорний перець, лавровий лист, сіль за смаком і перемішуємо. Вимикаємо Плиту, сковороду накриваємо кришкою і даємо солянці настоятися.
Солянка овочева зі свіжої капусти
Інгредієнти: цибуля – 250 г; капуста білокачанна – 700 г; морква – 150 г; огірки солоні – 300 р; паста томатна – 40 г; лавровий лист – 2 шт.; часник – 5 зубчиків; бульйон – 200 мл; перець, сіль; олія рослинна. Приготування У казанку у розігрітому маслі обсмажуємо подрібнені моркву і цибулю. Потім додаємо огірки, порізані кубиками і томатну пасту. Тепер додаємо головний продукт цієї страви – нашатковану капусту. Всі разом обсмажуємо на середньому вогні, періодично перемішуючи. Після того, як капуста досить добре просмажиться, додаємо лавровий лист, вливаємо бульйон, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще близько півгодини до повної готовності капусти. В самому кінці посипаємо блюдо подрібненим часником – це додасть особливий аромат і пікантність. Тушкуємо ще 3 хвилини і вимикаємо вогонь.