Борщ з квашеною капустою
Борщ завжди вважався головним гарячою стравою слов'янської кухні. Капуста і буряк є основними його компонентами, без яких борщ вже не буде справжнім. А в іншому можна експериментувати з набором продуктів, їх обробкою і способом приготування страви. Сьогодні ми розповімо, як зварити смачний борщ із квашеної капусти.
Інгредієнти:
вода – 2 л;
м'ясо курки - 350 г;
капуста квашена – 250 г;
буряк - 200 г;
картопля – 400 г;
морква – 175 г;
цибуля – 120 г;
помідори – 350 г;
стебла селери – 2 шт.;
солодкий перець - 75 г;
часник – 1 зубчик;
рослинне масло - 55 мл;
запашний перець горошком – 2 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
сіль – за смаком;
рубана зелень – за смаком.
Приготування
Промиту, просушену і нарізану порційними шматочками курку, поміщаємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні годину. На початку варіння кілька разів знімаємо піну. При необхідності час варіння збільшуємо або зменшуємо, в залежності від того, яку курку взяли для бульйону. Наприклад, домашні бульйонні кури варяться приблизно півтори години, а іноді і більше, а курячі стегенця, куплені в магазині, будуть готові через тридцять хвилин.
Тепер приготуємо овочі. Миємо й чистимо картоплю, моркву, цибулю, буряк, солодкий перець з помідорів знімаємо шкірку. Потім нарізаємо картоплю і цибулю кубиками, буряк, солодкий перець, моркву і стебла селери соломкою. Можна моркву і цибулю натерти на тертці, але порізані соломкою овочі в борщі виглядають набагато цікавіше.
На наступному етапі, обсмажуємо на рослинному маслі спочатку цибулю через три хвилини моркву, потім додаємо буряк, смажимо ще п'ять хвилин. Тепер кладемо в обжарку квашену капусту, селеру, додаємо протерті помідори, накриваємо кришкою і протушиваем до готовності буряків і квашеної капусти, за необхідності додаючи воду або бульйон.
У бульйон з майже готовим курячим м'ясом кидаємо картоплю, солодкий перець, лавровий лист, горошини запашного перцю, сіль і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім викладаємо квашену капусту з овочами, додаємо дрібно нарізаний часник і зелень, проварюємо дві хвилини і знімаємо з вогню.
Подаємо наш запашний борщ зі сметаною та пампушками з часником.
Якщо ви тримаєте пост, відмовляєтеся від м'яса за моральними переконаннями або просто хочете урізноманітнити своє меню, пропонуємо приготувати пісний борщ, у складі якого, разом з буряком і квашеною капустою, будемо використовувати квасоля і гриби.
Інгредієнти:
вода – 3 л;
капуста квашена – 300 г;
квасоля - 100 г;
печериці - 200 г;
картопля – 400 г;
буряк - 200 г;
морква – 175 г;
цибуля – 100 г;
помідори – 400 р;
болгарський перець - 75 г;
рослинне масло – 90 мл;
часник – 2 зубчики;
запашний перець горошком – 2 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
сіль – за смаком;
рубана зелень – за смаком.
Приготування
Квасолю покласти в холодну воду на кілька годин або на ніч. Потім відварюємо до напівготовності.
Тим часом готуємо промиті і просушені овочі. Очищаємо картоплю і цибулю нарізаємо кубиками. Буряк, моркву і солодкий перець шаткуємо соломкою. Помідори очищаємо від шкірки, попередньо зануривши на п'ять секунд в окріп. Потім натираємо томати на тертці або перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Промиті печериці нарізаємо на пластини.
На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо спочатку цибулю, через п'ять хвилин додаємо моркву, буряк та гриби, ще через сім хвилин томати, закриваємо кришкою і тушкуємо тридцять хвилин. На іншу сковороду, наливаємо олію, кладемо квашену капусту, обсмажуємо сім хвилин, додаємо трохи води і тушкуємо під кришкою до м'якості.
У каструлю з напівготової квасолею кидаємо картоплю, сіль, лаврове листя і горошини запашного перцю і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо солодкий перець, вміст обох сковорідок, дрібно нарізаний часник і рубану зелень і залишаємо на вогні ще хвилини дві.
Даємо настоятися протягом години.
Вийшов пісний, а завдяки квасолі й грибів ще й смачний, ароматний і дуже смачний борщ.
Смачний борщ із квашеної капусти з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Промиту, просушену і нарізану порційними шматочками курку, поміщаємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні годину. На початку варіння кілька разів знімаємо піну. При необхідності час варіння збільшуємо або зменшуємо, в залежності від того, яку курку взяли для бульйону. Наприклад, домашні бульйонні кури варяться приблизно півтори години, а іноді і більше, а курячі стегенця, куплені в магазині, будуть готові через тридцять хвилин.
Тепер приготуємо овочі. Миємо й чистимо картоплю, моркву, цибулю, буряк, солодкий перець з помідорів знімаємо шкірку. Потім нарізаємо картоплю і цибулю кубиками, буряк, солодкий перець, моркву і стебла селери соломкою. Можна моркву і цибулю натерти на тертці, але порізані соломкою овочі в борщі виглядають набагато цікавіше.
На наступному етапі, обсмажуємо на рослинному маслі спочатку цибулю через три хвилини моркву, потім додаємо буряк, смажимо ще п'ять хвилин. Тепер кладемо в обжарку квашену капусту, селеру, додаємо протерті помідори, накриваємо кришкою і протушиваем до готовності буряків і квашеної капусти, за необхідності додаючи воду або бульйон.
У бульйон з майже готовим курячим м'ясом кидаємо картоплю, солодкий перець, лавровий лист, горошини запашного перцю, сіль і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім викладаємо квашену капусту з овочами, додаємо дрібно нарізаний часник і зелень, проварюємо дві хвилини і знімаємо з вогню.
Подаємо наш запашний борщ зі сметаною та пампушками з часником.
Якщо ви тримаєте пост, відмовляєтеся від м'яса за моральними переконаннями або просто хочете урізноманітнити своє меню, пропонуємо приготувати пісний борщ, у складі якого, разом з буряком і квашеною капустою, будемо використовувати квасоля і гриби.
Пісний борщ з квашеною капустою, квасолею і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Квасолю покласти в холодну воду на кілька годин або на ніч. Потім відварюємо до напівготовності.
Тим часом готуємо промиті і просушені овочі. Очищаємо картоплю і цибулю нарізаємо кубиками. Буряк, моркву і солодкий перець шаткуємо соломкою. Помідори очищаємо від шкірки, попередньо зануривши на п'ять секунд в окріп. Потім натираємо томати на тертці або перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Промиті печериці нарізаємо на пластини.
На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо спочатку цибулю, через п'ять хвилин додаємо моркву, буряк та гриби, ще через сім хвилин томати, закриваємо кришкою і тушкуємо тридцять хвилин. На іншу сковороду, наливаємо олію, кладемо квашену капусту, обсмажуємо сім хвилин, додаємо трохи води і тушкуємо під кришкою до м'якості.
У каструлю з напівготової квасолею кидаємо картоплю, сіль, лаврове листя і горошини запашного перцю і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо солодкий перець, вміст обох сковорідок, дрібно нарізаний часник і рубану зелень і залишаємо на вогні ще хвилини дві.
Даємо настоятися протягом години.
Вийшов пісний, а завдяки квасолі й грибів ще й смачний, ароматний і дуже смачний борщ.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з квасолею
Капусняк з квасолею, приготовані за класичним рецептом, зігріють вас, наситять і зарядять енергією. Хороший варіант для тих, хто бажає
Щі зі свіжої капусти в мультиварці
Щі зі свіжої капусти – це традиційне російське блюдо, яке користується у нас особливою популярністю. Готується з доступних продуктів і виходить
Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
Як правильно зварити червоний борщ?
Борщ - гаряче перше блюдо російської кухні, що готується з м'яса і овочів. Зазвичай борщ має яскраво червоний колір, але далеко не у всіх господинь
Пісний борщ
Основна відмінність пісного борщу від традиційного - відсутність у ньому м'яса та м'ясного бульйону. В іншому ж такий борщ ні чим не гірше, такий же
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних