Квашена капуста – продукт дуже корисний. Це прекрасне джерело вітаміну С. Її можна їсти просто так, полив ароматним маслом. А ще її можна включити у склад інших страв. У цій статті розповімо про те, як приготувати суп з квашеної капусти.
Суп з квашеною капустою і куркою - рецепт
Інгредієнти: картопля – 300 г; морква – 110 г; цибуля – 80 г; квашена капуста – 370 г; часник – 2 зубчики; томатна паста – 50 г; кайенский перець – 1 щіпка; солодка паприка – 1 ч. ложка; курячий бульйон – 3 л; зелень петрушки; сіль; перець; сметана для подачі. Для бульйону:
курка (крила, гомілки, стегенця) – 600 г; цибуля – 140 г; цибуля – 150 г; лавровий лист; чорний перець горошком – 6 шт.; коріандр – 6 шт.; сіль. Приготування Почнемо з того, що приготуємо бульйон. Курку (можна брати крила, гомілки, загалом, будь-які частини) заливаємо водою і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо, знімаємо піну, додаємо цілу моркву, цибулю, спеції і сіль. Варимо до готовності курки. Коли вона повністю зварилася, м'ясо повинно легко відходити від кісточок.
Квашену капусту кладемо в друшляк і промиваємо холодною водою. Картоплю і моркву очищаємо і шаткуємо соломкою. Дрібненько рубаємо часник. Коли курка зварилася, витягуємо її, а бульйон проціджують. М'ясо знімаємо з кісточок і ріжемо шматочками. На сковороді нагріваємо олію, додаємо подрібнену цибулю, моркву, половину рубаного часнику і пасеруємо близько 5 хвилин. У бульйон закладаємо капусту на сильному вогні доводимо до кипіння. Кидаємо картоплю, а хвилин через 10 додаємо подрібнене куряче м'ясо, томатну пасту (замість неї можна взяти свіжі помідори, кетчуп або будь томатний соус), кайенский перець, паприку, половину петрушки і часник. Після закипання проварюємо близько 10 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, даємо супу з квашеної капусти з куркою настоятися ще чверть години, а потім подаємо його зі сметаною, притрусивши залишилася зеленню.
Суп з квашеною капустою і квасолею
Інгредієнти: квашена капуста – 450 г; бульйон – 2 л; картопля – 250 г; коричнева квасоля консервована – 400 г; цибуля – 120 г; цибуля – 130 г; часник – 2 зубчики; паприка – 4-5 г; олія рослинна; сіль. Приготування У бульйон опускаємо картоплю, нарізану невеликими брусочками, і варимо до готовності. Потім додаємо квасолю. Подрібнюємо цибулю і моркву, як більше подобається, і тушкуємо на сковороді. Додаємо подрібнений часник, паприку, спеції і тушкуємо ще хвилин 5. Відправляємо зажарку в каструлю, додаємо квашену капусту і якщо потрібно, солимо. Наполягаємо суп хвилин 10 а потім розливаємо по тарілках.
Суп з квашеною капустою, рисом і картоплею
Інгредієнти: капуста квашена – 550 г; свинина – 400 г; ріпчаста цибуля – 110 г; картопля – 300 г; морква – 150 г; рис – 60 г; шпик – 60 г; чорний перець горошком – 8 шт.; лавровий лист; сіль; зелень. Приготування Свинину ріжемо шматочками, кладемо в каструлю,
заливаємо водою і ставимо на плиту. Спочатку включаємо сильний вогонь, доводимо до кипіння, а потім його зменшуємо. Якщо в процесі варіння утворилася піна, обов'язково її виймаємо шумівкою, додаємо лавровий лист, солимо і варимо до готовності м'яса. На сковороді розтоплюємо свинячий шпик, викладаємо подрібнені цибулю, моркву, квашену капусту і тушкуємо її хвилин 20. Картоплю ріжемо кубиками і опускаємо його в бульйон. Туди ж відправляємо і промитий рис. Варимо хвилин 15. Додаємо протушенную капусту з морквою, цибулею і всі разом тушкуємо ще хвилинки 3. Супчик готовий притрушиваем подрібненою зеленню. Можна також додати в нього сметанку. Приємного апетиту!