Вернуться назад Распечатать

Борщ з квасолею

Борщ з квасолею
Щі з давніх часів вважаються одним з головних гарячих страв російської національної кухні. Основним незмінним компонентом в їх приготуванні є капуста. Наявність інших продуктів може змінюватись в залежності від смакових уподобань, релігійних переконань або просто від наявності тих чи інших продуктів.
Дуже цікаві рецепти приготування щів з квасолею.

Щі з консервованою квасолею, грибами і квашеною капустою


Інгредієнти:

  • ребра яловичі – 05 кг;

  • бекон копчений – 75 г;

  • капуста квашена – 400 р;

  • квасоля консервована – 1 банка;

  • гриби – 220 г;

  • картопля – 3 бульби;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • паста томатна – 25 р.;

  • вершкове масло – 20 г;

  • рослинна рафінована олія – 30 г;

  • запашний перець горошком – 5 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • зелень петрушки – за смаком.


  • Приготування
    Промиті, розрізані на шматки яловичі ребра заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь на півтори години.
    Спочатку вытапливаем на сковороді нарізаний копчений бекон, додаємо квашену капусту, нарізані гриби, вершкове масло і смажимо ще сім хвилин. Потім додаємо бульйон і гарненько протушиваем, щоб капуста стала м'якою.
    Другим заходом обсмажуємо на олії подрібнену цибулю, моркву, додаємо томатну пасту, консервовану квасолю і протушиваем сім хвилин.
    Через півтори години кидаємо в бульйон, очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю, варимо п'ятнадцять хвилин.
    Тепер закладаємо в каструлю вміст обох сковорідок, кидаємо лаврушки і перець запашний горошком, підсолюємо за смаком, варимо сім хвилин, знімаємо з вогню й даємо настоятися 30-40 хвилин.
    Подаємо духмяні, запашні щі зі сметанкою і подрібненою зеленню.

    Пісні щі з квасолею і свіжою капустою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 300 г;

  • квасоля консервована – 150 г;

  • помідор – 400 г;

  • картопля – 3 бульби;

  • перець болгарський – 75 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • рослинна рафінована олія – 20 г;

  • гірчичне масло – 15 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • запашний перець горошком – 3 шт.;
  • Борщ з квасолею

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • зелень петрушки – за смаком.


  • Приготування
    Помиті, очищені і подрібнені овочі викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо рослинне і гірчичне масло, подрібнений зубчик часнику, лаврушку, перець запашний горошком, солимо і заливаємо все гарячою кип'яченою водою. Кількість води визначаємо самі за бажанням, чим густіше хочемо щі, тим менше доливаємо води. Готуємо в режимі «Гасіння» тридцять хвилин. Подаємо до столу з рубаною зеленню петрушки.