» » Тушкована капуста з куркою в мультиварці

Тушкована капуста з куркою в мультиварці

Тушкована капуста з куркою в мультиварці
Капуста являє собою низькокалорійний продукт. Завдяки вмісту в ній вітамінів і мікроелементів вона нормалізує обмін речовин, зміцнює стінки судин, характеризується хорошими судинорозширювальними властивостями. Крім того в капусті міститься досить високий рівень клітковини, що сприяє нормалізації роботи кишечника, а її антисклеротичні якості цілюще впливають на здоров'я людей похилого віку. Саме тому капуста так часто і цілорічно використовується в нашому раціоні.
У тушкованому вигляді капуста практично не втрачає свої чудові корисні властивості, а якщо до неї додати дієтичне м'ясо курки, то блюдо придбає багаті і насичені смакові якості.
У сьогоднішній статті ми вам розповімо, як правильно гасити капусту з куркою в мультиварці.

Рецепт тушкованою квашеною капусти з куркою і чорносливом в мультиварці


Інгредієнти:

  • капуста квашена – 1000 м;

  • куряче філе – 500 г;

  • чорнослив – 320 г;

  • цибуля ріпчаста 160 г;

  • морква – 220 г;

  • масло рослинне – 55 мл;

  • томатний сік – 200 мл;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • перець духмяний горошком – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • перець чорний мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищену і порізану цибулю обсмажуємо на рослинному маслі в мультиварці на режимі «Випічка» п'ять хвилин, додаємо очищену і натерту моркву і смажимо ще п'ять хвилин. Потім промите і обсушенное куряче філе нарізаємо брусочками і відправляємо до цибулі і моркви і обсмажуємо двадцять хвилин.
    Тепер квашену капусту промиваємо і чорнослив, даємо воді стекти, викладаємо до решти продуктів і заливаємо томатним соком. Додаємо цукор, сіль, перемішуємо і смажимо, поки рідина трохи випаруватися. Перемикаємо режим мультиварки на «Гасіння» і готуємо два з половиною години. За сорок хвилин до вимикання кидаємо горошини запашного перцю, лаврові листочки і чорний перець.

    Тушкована кольорова капуста з куркою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 1 качан;

  • куряче філе – 500 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • морква – 150 г;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • томатний сік – 200 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • перець духмяний горошком – 2 шт.;

  • перець чорний мелений;

  • рубана зелень;

  • сіль.


  • Приготування
    Спочатку злегка обсмажуємо в режимі «Випічка» очищені і подрібнені моркву і ріпчасту цибулю. Потім додаємо шматочки курки і суцвіття капусти і готуємо тридцять хвилин, не перемішуючи. На наступному етапі вливаємо томатний сік, кладемо подрібнений часник, лавровий лист, чорний і запашний перець і сіль. Міняємо режим «Гасіння» і готуємо п'ятдесят хвилин.
    Страву подаємо зі сметаною і рубаною зеленню базиліка, кропу і петрушки.

    Тушкована капуста з куркою і грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 750 г;

  • куряче м'ясо – 450 г;

  • печериці – 230 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • морква – 150 г;

  • часник – 2 зубчики

  • масло рослинне – 40 мл;

  • вода – 200 мл;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • зелень базиліка, петрушки і кропу – за смаком;

  • сіль.
  • Тушкована капуста з куркою в мультиварці


    Приготування
    Очищаємо і нарізаємо півкільцями цибулю, промиті печериці пластинами і обсмажуємо в режимі «Випічка» на рослинному маслі п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо нарізану невеликими шматочками курку, натерту моркву і смажимо ще десять хвилин помішуючи.
    Тепер додаємо нашатковану капусту, суміш перців, сіль і часник, вливаємо воду і готуємо в режимі «Гасіння» одна година. Після виключення, даємо настоятися страви в режимі «Підігрів» двадцять-тридцять хвилин.
    При подачі капусту присипаємо рубаною зеленню.
    Додав: admin | 21-06-2015, 16:00
    Переглядів: 557