Капуста являє собою низькокалорійний продукт. Завдяки вмісту в ній вітамінів і мікроелементів вона нормалізує обмін речовин, зміцнює стінки судин, характеризується хорошими судинорозширювальними властивостями. Крім того в капусті міститься досить високий рівень клітковини, що сприяє нормалізації роботи кишечника, а її антисклеротичні якості цілюще впливають на здоров'я людей похилого віку. Саме тому капуста так часто і цілорічно використовується в нашому раціоні.
У тушкованому вигляді капуста практично не втрачає свої чудові корисні властивості, а якщо до неї додати дієтичне м'ясо курки, то блюдо придбає багаті і насичені смакові якості.
У сьогоднішній статті ми вам розповімо, як правильно гасити капусту з куркою в мультиварці.
Рецепт тушкованою квашеною капусти з куркою і чорносливом в мультиварці
Інгредієнти: капуста квашена – 1000 м; куряче філе – 500 г; чорнослив – 320 г; цибуля ріпчаста 160 г; морква – 220 г; масло рослинне – 55 мл; томатний сік – 200 мл; лаврове листя – 2 шт.; перець духмяний горошком – 2 шт.; цукровий пісок – 20 г; перець чорний мелений; сіль. Приготування Очищену і порізану цибулю обсмажуємо на рослинному маслі в мультиварці на режимі «Випічка» п'ять хвилин, додаємо очищену і натерту моркву і смажимо ще п'ять хвилин. Потім промите і обсушенное куряче філе нарізаємо брусочками і відправляємо до цибулі і моркви і обсмажуємо двадцять хвилин.
Тепер квашену капусту промиваємо і чорнослив, даємо воді стекти, викладаємо до решти продуктів і заливаємо томатним соком. Додаємо цукор, сіль, перемішуємо і смажимо, поки рідина трохи випаруватися. Перемикаємо режим мультиварки на «Гасіння» і готуємо два з половиною години. За сорок хвилин до вимикання кидаємо горошини запашного перцю, лаврові листочки і чорний перець.
Тушкована кольорова капуста з куркою в мультиварці
Інгредієнти: капуста цвітна – 1 качан; куряче філе – 500 г; цибуля ріпчаста – 120 г; морква – 150 г; масло рослинне – 35 мл; томатний сік – 200 мл; часник – 1 зубчик; лавровий лист – 1 шт.; перець духмяний горошком – 2 шт.; перець чорний мелений; рубана зелень; сіль. Приготування Спочатку злегка обсмажуємо в режимі «Випічка» очищені і подрібнені моркву і ріпчасту цибулю. Потім додаємо шматочки курки і суцвіття капусти і готуємо тридцять хвилин, не перемішуючи. На наступному етапі вливаємо томатний сік, кладемо подрібнений часник, лавровий лист, чорний і запашний перець і сіль. Міняємо режим «Гасіння» і готуємо п'ятдесят хвилин.
Страву подаємо зі сметаною і рубаною зеленню базиліка, кропу і петрушки.
Тушкована капуста з куркою і грибами в мультиварці
Інгредієнти: капуста білокачанна – 750 г; куряче м'ясо – 450 г; печериці – 230 г; цибуля ріпчаста – 120 г; морква – 150 г; часник – 2 зубчики масло рослинне – 40 мл; вода – 200 мл; мелена суміш перців – за смаком; зелень базиліка, петрушки і кропу – за смаком; сіль. Приготування Очищаємо і нарізаємо півкільцями цибулю, промиті печериці пластинами і обсмажуємо в режимі «Випічка» на рослинному маслі п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо нарізану невеликими шматочками курку, натерту моркву і смажимо ще десять хвилин помішуючи.
Тепер додаємо нашатковану капусту, суміш перців, сіль і часник, вливаємо воду і готуємо в режимі «Гасіння» одна година. Після виключення, даємо настоятися страви в режимі «Підігрів» двадцять-тридцять хвилин.
При подачі капусту присипаємо рубаною зеленню.