Важко уявити собі російську кухню без традиційних ароматних щів. Достаток рецептів приготування цієї страви дозволяє господиням дивувати своїх домочадців новими і цікавими смаками. Досить замінити один інгредієнт іншим або приготувати щі не на плиті, а в мультиварці, то смак і аромат страви заграє новими і цікавими нотками.
Сьогодні ми вам розповімо, як зварити смачні щі з свіжої капусти в мультиварці.
Борщ з куркою із свіжої капусти - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: вода – 2 л; курячі стегенця – 2 шт.; капуста білоголова свіжа – 300 г; картопля – 3 бульби; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; помідори – 1 шт.; болгарський перчик – 1 шт; корінь селери – 75 г; часник – 2 зубчики; запашний перець горошком – 2 шт.; лавровий лист – 2 шт.; сіль – за смаком; рубана зелень петрушки. Приготування Для приготування бульйону промиті і розрізані навпіл стегенця відправляємо в чашу мультиварки, заливаємо водою і готуємо в програмі «Гасіння» сорок хвилин.
Поки готується бульйон підготуємо всі овочі. Нашинкуем капусту, очистимо й наріжемо картоплю брусочками, моркву, селеру і солодкий перець соломкою, цибулю і очищений від шкірки помідор кубиками.
Готове м'ясо курки відокремлюємо від кісток, нарізаємо шматочками і повертаємо в бульйон. Туди ж відправляємо і всі приготовані нами овочі, лаврушку і запашний перець, сіль. Виставляємо програму «Гасіння» і готуємо щі протягом години. Потім додаємо подрібнені часник і петрушку і даємо постояти хвилин п'ятнадцять. Подаємо до столу зі сметаною.
Щі зі свининою зі свіжої капусти в мультиварці
Інгредієнти: вода – 2 л; м'якоть свинини – 550 г; капуста білоголова свіжа – 350 г; картопля – 3 бульби; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; помідори – 2 шт.; рослинне масло – 25 г; часник – 2 зубчики; запашний перець горошком – 2 шт.; лавровий лист – 2 шт.; сіль – за смаком; рубана зелень петрушки. Приготування Промиту і обсушену м'якоть нежирної свинини нарізаємо шматочками. Капусту дрібно шаткуємо, очищений картопля
нарізаємо брусочками, моркву соломкою, подрібнюємо цибулю, помідори натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо в мультиварці на рослинному маслі в режимі «Смаження» спочатку шматочки м'яса, потім по черзі додаємо цибулю і моркву і протушиваем п'ятнадцять хвилин. В кінці обсмажування кладемо натерті помідори.
Тепер відправляємо до м'яса з піджаркою капусту і картоплю, заливаємо водою, кладемо лаврові листочки, горошини запашного перцю, часник і сіль і готуємо в режимі «Гасіння» дев'яносто хвилин. Готові щі при подачі присмачую сметаною і зеленню петрушки.