Вернуться назад Распечатать

Вегетаріанський борщ

Вегетаріанський борщ
Борщ – смачне і ситне перша страва родом з України. Дуже часто його готують на м'ясному бульйоні, але в пісному варіанті ця перша страва буде дуже смачним. Зараз ми вам розповімо, як приготувати вегетаріанський борщ.

Борщ вегетаріанський з квасолею - рецепт


Інгредієнти:

  • квасоля в томаті – 430 г;

  • овочевий бульйон – 15 л;

  • буряк варена – 400 г;

  • картопля – 300 г;

  • цибуля – 100 г;

  • морква – 140 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • кріп – 40 г;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • лимонний сік – 20 мл;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • чорний перець мелений, сіль.


  • Приготування
    Буряк чистимо, приблизно 3/4 тремо на крупній тертці, скроплюємо соком лимона і відставляємо в сторону, а решту буряк поки залишаємо цілою. Картоплю ріжемо довільними шматочками, моркву – соломкою, а цибулю – півкільцями. Масло розігріваємо і обсмажуємо в ньому цибулю з морквою до м'якості, приблизно 10 хвилин. Томатну пасту розвести в 30 мл води, вливаємо суміш до овочів і тушкуємо близько 5 хвилин. Бульйон з лавровим листом доводимо до кипіння і кидаємо в нього картоплю і варимо хвилин 10. Часник з сіллю, цукром і кропом перетираємо в блендері. У бульйон опускаємо підготовлену терту буряк, пересмажені овочі, квасоля в томаті і додаємо чорний мелений перець за смаком. Готуємо все разом ще хвилин 7. Після цього додаємо часникову заправку, вимикаємо вогонь і даємо настоятися хвилин 15. Залишилася буряк нарізаємо длинненькой соломкою. Вегетаріанський борщ з квасолею подаємо гарячим, прикрасивши бурякової соломкою.

    Вегетаріанський борщ з чорносливом


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 350 г;

  • картопля – 300 г;

  • буряк – 180 г;

  • цибуля – 200 г;

  • томатна паста – 1 ст. ложка;

  • чорнослив без кісточок – 5 шт.;

  • яблучний оцет – 1 ст. ложка;

  • часник – 3 зубчики;

  • аджика – 1 ч. ложка;

  • сіль, перець – за смаком;

  • лавровий лист – 1-2 шт.;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Тоненько шаткуємо білокачанну капусту. Кубиками ріжемо картоплю. Підготовлені овочі опускаємо в киплячу воду. Після закипання варимо близько 20 хвилин. Цибулю дрібненько кришимо, морква пропускаємо через крупну тертку. Обсмажуємо До прозорості цибулю на рослинній олії, додаємо моркву і на повільному вогні смажимо ще 5 хвилин. Після цього додаємо терту буряк і перемішуємо овочі. Додаємо томатну пасту, яблучний оцет і тушкуємо ще хвилин 7. Саме завдяки додаванню оцту борщ збереже гарний колір. Обсмажені овочі додаємо в каструлю, додаємо порізаний соломкою чорнослив, сіль, перець, зелень і варимо ще хвилин 20. Часник пропускаємо через прес, з'єднуємо з аджикою і хвилин за 5 до закінчення варіння отриману суміш кладемо в борщ. Додаємо лавровий листочок, проварюємо залишилися 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь, а смачного вегетаріанського борщу з чорносливом даємо настоятися.

    Смачний вегетаріанський борщ в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • буряк – 400 г;

  • капуста – 400 г;

  • картопля – 250 г;

  • морква – 170 г;

  • цибуля – 100 г;

  • помідори – 300 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • перець чорний горошком – 3 шт.;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Цибулька дрібненько ріжемо, моркву тремо на тертці. Мультиварку включаємо, вибираємо режим «Випічка», вливаємо олію
    Вегетаріанський борщ
    маслечко і приблизно через хвилинку викладаємо подрібнені овочі. Буряк нарізаємо довгастими шматочками, половину кладемо в каструлю до овочів, а половину відкладаємо в сторону і поливаємо соком лимона. Тепер мультиварку переводимо в інший режим «Гасіння» і вибираємо час – 40 хвилин. Поки овочі тушатся, картоплю ріжемо кубиками, капусту тонко шаткуємо. По закінченню 40 хвилин закладаємо капусту з картоплею в мультиварку. Вливаємо 2 літри води, додаємо сіль, спеції і виставляємо режим «Молочна каша». Помідори і часник дрібно ріжемо. Хвилин через 20 від початку даної програми мультиварку відкриваємо, закладаємо підготовлені помідори, буряк і часник. Знову закриваємо кришку і в режимі «Підігрів» даємо вегетаріанського борщу в мультиварці настоятися хвилин 20.