Борщ – смачне і ситне блюдо. Як приготувати червоний борщ з буряком, читайте нижче.
Як приготувати червоний борщ з буряком?
Інгредієнти: картопля – 300 г; яловичина – 600 г; цибуля – 140 г; сік лимона – 40 мл; білокачанна капуста – 300 г; паста томатна – 30 г; цукор; морква – 130 г; лавровий лист; буряк – 350 г; перець духмяний горошком; зелень; часник – 4 зубчики; сіль. Приготування Яловичину на кістці заливаємо водою і ставимо на плиту. Пінку, яка буде утворюватися, обов'язково знімаємо. Варимо м'ясо до готовності, а потім виймаємо його. У бульйон опускаємо нарізану кубиками картоплю. Дрібненько кришимо цибулю і пасеруємо його, кладемо подрібнену моркву. Готуємо 2 хвилини, а потім кладемо терту на тертці буряк, томатну пасту, цукор, сік лимона і підсолюємо. Можна влити близько 40 мл води і згасити масу на малому вогні хвилин 20. Тим часом закладаємо в бульйон капусту дрібненько нашатковану. Проварюємо хвилин 15 і додаємо зажарку. Кладемо лавровий лист, перець, дрібно рубаний часник і за смаком підсолюємо. Додаємо в борщ м'ясо, порізане на шматочки. В самому кінці притрушиваем борщ з буряком і свіжою капустою дрібно січеною зеленню і подаємо до столу.
Рецепт холодного борщу з буряками
Інгредієнти: кефір – 1 літр; буряк варена – 2 шт.; кип'ячена вода – 1 літр; великий редис – 200 г; свіжий огірок – 2 шт.; яйця, зварені круто – 3 шт.; зелень кропу, петрушки, зелена цибуля; сметана – 120 г; сіль. Приготування Варений буряк подрібнюємо на тертці. Огірок, редис і варені яйця нарізаємо кубиками. Дрібненько кришимо цибулю і всю зелень. Всі інгредієнти змішуємо між собою і заливаємо кефіром. За смаком підсолюємо. Потім кладемо сметану і добре вимішуємо. Вливаємо воду, доводячи вміст каструлі до бажаної густоти. Холодний борщ з буряком прийнято вживати вприкуску з відвареною картоплею.
Приготування борщу з буряками й капустою
Інгредієнти: буряк – 200 г; цибуля – 120 г; часник – 4 зубчики; морква – 170 г; капуста – 350 г; перець болгарський – 1 шт.; картопля – 300 г; подрібнена зелень; томат – 40 г; стебла селери – 2 шт.; сіль; вода. Приготування Розігріваємо рослинне масло відразу в каструлі, додаємо в нього дрібненько нарізану цибулю і пасеруємо його до рум'яності, додаємо томат, розмішуємо, додаємо подрібнений зубчик часнику. Дрібненько кришимо селера, болгарський перець і відправляємо до цибулі. Поки все це гаситься, подрібнюємо морква, буряк і перемішуємо. Потім додаємо нарізану кубиками картоплю, заливаємо 2 літрами води і на малому вогні готуємо 5 хвилин. Кладемо нашатковану капусту і проварюємо близько 10 хвилин. Подрібнюємо часник, зелень і висипаємо в каструлю. Підсолюємо, перчимо і варимо 5-7 хвилин. Вимикаємо вогонь і обов'язково даємо смачного борщу з буряками настоятися.