Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодний борщ з буряків - рецепт

Холодний борщ з буряків - рецепт

31-01-2016, 16:26
1 114
Холодний борщ з буряків - рецепт
Як його тільки не називають: борщ , холодник – це все різні назви однієї страви - холодного борщу з буряками. Коли в літню спеку зовсім не хочеться гарячого, борщ доводиться як не можна до речі, адже їдять його обов'язково охолодженим. Зараз ми вам розповімо кілька цікавих рецептів приготування холодного борщу.
Рецепт холодного литовського борщу із буряка
Інгредієнти:

  • кефір – 1 л;

  • кип'ячена холодна вода – 1 л;

  • сметана – 100 г;

  • варена буряк – 2 шт.;

  • свіжий огірок (середній) – 2 шт.;

  • редис (велика) – 6 шт;

  • варені яйця – 3 шт.;

  • кріп, петрушка, зелена цибуля – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Буряк очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Огірки, редис і яйця нарізаємо невеликими кубиками. Зелену цибулю, петрушку і кріп дрібно кришимо. З'єднуємо всі інгредієнти і заливаємо їх кефіром, додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Доливаємо воду, ще раз перемішуємо, солимо за смаком і відправляємо в холодильник охолоджуватися. Литовський борщ прийнято подавати з відвареною картоплею вприкуску.
    Рецепт холодного борщу з м'ясом
    Інгредієнти:

  • буряк – 500 г;

  • варена картопля – 300 г;

  • огірки – 2 шт.;

  • варені яйця – 2 шт.;

  • відварне м'ясо – 200 г;

  • зелена цибуля – 70 г;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • молочна сироватка – 300 г;

  • оцет – 1 ч. ложка;

  • сік лимона, хрін, гірчиця, сіль – за смаком.


  • Приготування
    Сирий буряк очищаємо від шкірки, нарізаємо її кубиками, складаємо в каструлю і заливаємо 500 мл води, додаємо 1 чайну ложку оцту, і під закритою кришкою варимо 30-40 хвилин. Після цього буряк проціджуємо, але сік не виливаємо, коли він охолоне, ми його використовуємо в приготуванні. Картопля, яйця, огірки і м'ясо нарізаємо невеликими кубиками. Зелену цибулю дрібно кришимо. З'єднуємо всі інгредієнти і заливаємо їх буряковим соком. Додаємо сироватку, сметану, солимо і перемішуємо. А тепер за смаком додаємо лимонний сік, хрін і гірчицю. Без цих компонентів, звичайно, можна обійтися, але вони додають готовому страві пікантності.
    Рецепт і борщів зелених з куркою
    Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;

  • яйця – 6 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • куряче філе – 500 г;

  • огірок – 400 г;

  • сметана – 400 г;

  • майонез – 200 г;

  • петрушка – 100 г;

  • лимонна кислота, сіль – за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо в 3 літрах води. Буряк і картоплю варимо в шкірці, яйця круто. Картопля, буряк, яйця, куряче філе і огірки нарізаємо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо сметаною упереміш з майонезом. Все це заливаємо охолодженим курячим бульйоном, додаємо подрібнену зелень петрушки, лимонну кислоту і сіль за смаком.
    Рецепт холодного борщу з кефіром
    Для даного рецепту нам знадобиться саме молода солодка буряк.
    Інгредієнти:

  • буряк – 400 г;

  • огірки – 300 г;

  • зелена цибуля – 40 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • кефір – 1 л;

  • кріп – 50 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Огірок разом з шкіркою натираємо на крупній тертці. Буряк очищаємо і тремо на дрібній тертці. Зелену цибулю і кріп дрібно нарізаємо. З'єднуємо всі інгредієнти разом і заливаємо їх кефіром. Солимо за смаком і додаємо часник, пропущений через прес. Гарненько все перемішуємо, якщо борщ виходить густуватим, доливаємо трохи холодної кип'яченої води.
    Простий рецепт холодного борщу на кисляку
    Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.;

  • гичка буряків – 150 г;

  • огірок – 200 г;

  • кисле молоко – 150 г;

  • сметана – 1 ст. ложка;

  • яйця – 2 шт.;

  • Холодний борщ з буряків - рецепт

  • зелень кропу, петрушки, зелена цибуля – за смаком;

  • огірковий розсіл – 100 г;

  • сіль, цукор – за смаком.


  • Приготування
    Буряк і бадилля добре промиваємо. Бадилля тоненько нарізаємо і варимо разом з буряком в підсоленій воді. Готову буряк натираємо на тертці. Огірки і яйця нарізаємо невеликими скибочками, кріп, петрушку і зелену цибулю подрібнюємо. В охолоджений буряковий відвар додаємо кефір, сметану, огірковий розсіл і всі інші інгредієнти, добре перемішуємо, сіль і цукор додаємо за смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Литовський холодний борщ
    Литовський холодний борщ
    Литовський холодний борщ дуже смачний освіжаючий блюдо, яке припаде до душі і дорослим і дітям. Його можна приготувати в спеку, коли не хочеться
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
    Холодний суп з буряка
    Холодний суп з буряка
    Холодний суп з буряка - це просте і літнє блюдо, відоме також як ботвінья, «холодник» або «борщ». Давайте з вами розглянемо найбільш цікаві рецепти
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та