Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Литовський холодний борщ

Литовський холодний борщ

31-01-2016, 16:26
924
Литовський холодний борщ
Литовський холодний борщ, поряд з окрошкою є освіжаючим стравою, яка обов'язково припаде до душі гостям і близьким. Рецепт приготування холодного борщу, вірніше кілька його варіантів, будуть представлені нижче.

Холодний борщ на кефірі


Інгредієнти:

  • кефір – 1 л;

  • йогурт – 500 мл;

  • огірок – 2 шт.;

  • яйце варене – 5 шт.;

  • буряк – 500 г;

  • кріп – 1 пучок;

  • лук зелений – 1 шт.;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Рецепт холодного литовського борщу передбачає використання свіжих молочних продуктів. Насамперед необхідно натерти вже відварену буряк на крупній тертці, нарізати цибулю і подрібнити кріп. Також, потрібно огірки нарізати великою соломкою.
    У велику ємність необхідно вилити кефір і йогурт і ретельно їх перемішати. Далі слід додати у кефір порубані овочі і посолити інгредієнти за смаком. Перед подачею варені яйця можна викласти кожному гостю на тарілку, після чого залити їх холодним борщем з буряком.

    Маринована буряк для холодного борщу


    Інгредієнти:

  • вода – 1 л;

  • цукор – 100 г;

  • оцет – 100 г;

  • сіль – 15 ст. ложки;

  • перець чорний – 5 горошків;

  • буряк – 4 шт.


  • Приготування
    У глибоку каструлю необхідно відправити промиту і очищену буряк, залити її водою і поставити на вогонь. Коли буряк закипить, варити ще хвилин 20 після чого розкладіть по стерилізованим банкам і займіться приготуванням розсолу.
    В окремому посуді потрібно змішати воду з цукром, сіллю, оцтом і перцем, потім закип'ятити рідина. Киплячий розсіл необхідно розлити по банках, а ті закатати і відправити в тепле місце. Тепер, коли у вас є основний інгредієнт, готувати холодний борщ з буряків можна коли завгодно.

    Рецепт холодного литовського борщу з маринованою буряком


    Інгредієнти:

  • буряк маринована – 3 шт.;

  • огірок – 2 шт.;

  • яйце варене – 4 шт.;

  • кріп – 1 пучок;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • сметана – 4 ст. ложки;

  • кефір – 1 л;

  • сіль, перець – за смаком.


  • Приготування
    Даний рецепт розповість, як приготувати холодний борщ з консервованої буряків. Це блюдо сильно відрізняється від звичайного рецепту смаком і ароматом, так як маринована буряк додає трохи кислоти і робить борщ більш свіжим. Маринований буряк необхідно натерти на крупній тертці. Огірки потрібно нарізати кубиками або соломкою, цибулю з кропом слід дрібно посікти.
    У глибокому посуді потрібно змішати кефір зі сметаною, після чого відправити в отриману масу всі нарізані овочі. Варене яйце можна викласти в кожну порцію окремо або подрібнити і відправити в загальну каструлю. Холодний борщ з буряком, рецепт якого представлений вище, готується всього за кілька хвилин і може стати відмінним пригощанням для раптово наскочили гостей.
    Пропонуємо вам ще один простий варіант, як можна готувати холодний литовський борщ.
    Простий рецепт холодного борщу
    Інгредієнти:

  • буряк варена – 2 шт.;

  • картопля відварна – 2 шт.;

  • огірок – 3 шт.;

  • редис – 1 шт.;

  • яйце варене – 2 шт.;

  • Литовський холодний борщ

  • сіль, перець – за смаком;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • кефір – 1 л.


  • Приготування
    Варену картоплю, яйця і зелену цибулю слід дрібно порубати, огірок нарізати соломкою, а редис з буряком натерти на тертці. Всі інгредієнти потрібно посолити за смаком і перемішати в глибокій посуді.
    Далі необхідно акуратно влити кефір в овочеву суміш і знову ретельно перемішати. Якщо кефір занадто рідкий, можна додати в суміш кілька ложок сметани.
    При подачі порції бурякового страви можна прикрасити кружечком лимона або скибочкою огірка. Можна також додати в кожну порцію варене яйце, не подрібнюючи його перед цим в загальну каструлю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Холодний борщ з буряків - рецепт
    Холодний борщ з буряків - рецепт
    Холодний борщ з буряків відомий також як холодник або борщ. Його можна зробити в літню спеку, і ви не залишитеся голодними, коли немає бажання, є
    Суп борщ
    Суп борщ
    Одним з найпопулярніших і найулюбленіших страв слов'янської кухні можна впевнено назвати борщ. Головною його особливістю є універсальність: взимку
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
    Холодний суп з буряка
    Холодний суп з буряка
    Холодний суп з буряка - це просте і літнє блюдо, відоме також як ботвінья, «холодник» або «борщ». Давайте з вами розглянемо найбільш цікаві рецепти
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та