Литовський холодний борщ
Литовський холодний борщ, поряд з окрошкою є освіжаючим стравою, яка обов'язково припаде до душі гостям і близьким. Рецепт приготування холодного борщу, вірніше кілька його варіантів, будуть представлені нижче.
Інгредієнти:
кефір – 1 л;
йогурт – 500 мл;
огірок – 2 шт.;
яйце варене – 5 шт.;
буряк – 500 г;
кріп – 1 пучок;
лук зелений – 1 шт.;
сіль – за смаком.
Приготування
Рецепт холодного литовського борщу передбачає використання свіжих молочних продуктів. Насамперед необхідно натерти вже відварену буряк на крупній тертці, нарізати цибулю і подрібнити кріп. Також, потрібно огірки нарізати великою соломкою.
У велику ємність необхідно вилити кефір і йогурт і ретельно їх перемішати. Далі слід додати у кефір порубані овочі і посолити інгредієнти за смаком. Перед подачею варені яйця можна викласти кожному гостю на тарілку, після чого залити їх холодним борщем з буряком.
Інгредієнти:
вода – 1 л;
цукор – 100 г;
оцет – 100 г;
сіль – 15 ст. ложки;
перець чорний – 5 горошків;
буряк – 4 шт.
Приготування
У глибоку каструлю необхідно відправити промиту і очищену буряк, залити її водою і поставити на вогонь. Коли буряк закипить, варити ще хвилин 20 після чого розкладіть по стерилізованим банкам і займіться приготуванням розсолу.
В окремому посуді потрібно змішати воду з цукром, сіллю, оцтом і перцем, потім закип'ятити рідина. Киплячий розсіл необхідно розлити по банках, а ті закатати і відправити в тепле місце. Тепер, коли у вас є основний інгредієнт, готувати холодний борщ з буряків можна коли завгодно.
Інгредієнти:
буряк маринована – 3 шт.;
огірок – 2 шт.;
яйце варене – 4 шт.;
кріп – 1 пучок;
цибуля зелена – 1 пучок;
сметана – 4 ст. ложки;
кефір – 1 л;
сіль, перець – за смаком.
Приготування
Даний рецепт розповість, як приготувати холодний борщ з консервованої буряків. Це блюдо сильно відрізняється від звичайного рецепту смаком і ароматом, так як маринована буряк додає трохи кислоти і робить борщ більш свіжим. Маринований буряк необхідно натерти на крупній тертці. Огірки потрібно нарізати кубиками або соломкою, цибулю з кропом слід дрібно посікти.
У глибокому посуді потрібно змішати кефір зі сметаною, після чого відправити в отриману масу всі нарізані овочі. Варене яйце можна викласти в кожну порцію окремо або подрібнити і відправити в загальну каструлю. Холодний борщ з буряком, рецепт якого представлений вище, готується всього за кілька хвилин і може стати відмінним пригощанням для раптово наскочили гостей.
Пропонуємо вам ще один простий варіант, як можна готувати холодний литовський борщ.
Простий рецепт холодного борщу
Інгредієнти:
буряк варена – 2 шт.;
картопля відварна – 2 шт.;
огірок – 3 шт.;
редис – 1 шт.;
яйце варене – 2 шт.;
сіль, перець – за смаком;
цибуля зелена – 1 пучок;
кефір – 1 л.
Приготування
Варену картоплю, яйця і зелену цибулю слід дрібно порубати, огірок нарізати соломкою, а редис з буряком натерти на тертці. Всі інгредієнти потрібно посолити за смаком і перемішати в глибокій посуді.
Далі необхідно акуратно влити кефір в овочеву суміш і знову ретельно перемішати. Якщо кефір занадто рідкий, можна додати в суміш кілька ложок сметани.
При подачі порції бурякового страви можна прикрасити кружечком лимона або скибочкою огірка. Можна також додати в кожну порцію варене яйце, не подрібнюючи його перед цим в загальну каструлю.
Холодний борщ на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт холодного литовського борщу передбачає використання свіжих молочних продуктів. Насамперед необхідно натерти вже відварену буряк на крупній тертці, нарізати цибулю і подрібнити кріп. Також, потрібно огірки нарізати великою соломкою.
У велику ємність необхідно вилити кефір і йогурт і ретельно їх перемішати. Далі слід додати у кефір порубані овочі і посолити інгредієнти за смаком. Перед подачею варені яйця можна викласти кожному гостю на тарілку, після чого залити їх холодним борщем з буряком.
Маринована буряк для холодного борщу
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку каструлю необхідно відправити промиту і очищену буряк, залити її водою і поставити на вогонь. Коли буряк закипить, варити ще хвилин 20 після чого розкладіть по стерилізованим банкам і займіться приготуванням розсолу.
В окремому посуді потрібно змішати воду з цукром, сіллю, оцтом і перцем, потім закип'ятити рідина. Киплячий розсіл необхідно розлити по банках, а ті закатати і відправити в тепле місце. Тепер, коли у вас є основний інгредієнт, готувати холодний борщ з буряків можна коли завгодно.
Рецепт холодного литовського борщу з маринованою буряком
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт розповість, як приготувати холодний борщ з консервованої буряків. Це блюдо сильно відрізняється від звичайного рецепту смаком і ароматом, так як маринована буряк додає трохи кислоти і робить борщ більш свіжим. Маринований буряк необхідно натерти на крупній тертці. Огірки потрібно нарізати кубиками або соломкою, цибулю з кропом слід дрібно посікти.
У глибокому посуді потрібно змішати кефір зі сметаною, після чого відправити в отриману масу всі нарізані овочі. Варене яйце можна викласти в кожну порцію окремо або подрібнити і відправити в загальну каструлю. Холодний борщ з буряком, рецепт якого представлений вище, готується всього за кілька хвилин і може стати відмінним пригощанням для раптово наскочили гостей.
Пропонуємо вам ще один простий варіант, як можна готувати холодний литовський борщ.
Простий рецепт холодного борщу
Інгредієнти:
Приготування
Варену картоплю, яйця і зелену цибулю слід дрібно порубати, огірок нарізати соломкою, а редис з буряком натерти на тертці. Всі інгредієнти потрібно посолити за смаком і перемішати в глибокій посуді.
Далі необхідно акуратно влити кефір в овочеву суміш і знову ретельно перемішати. Якщо кефір занадто рідкий, можна додати в суміш кілька ложок сметани.
При подачі порції бурякового страви можна прикрасити кружечком лимона або скибочкою огірка. Можна також додати в кожну порцію варене яйце, не подрібнюючи його перед цим в загальну каструлю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодний борщ з буряків - рецепт
Холодний борщ з буряків відомий також як холодник або борщ. Його можна зробити в літню спеку, і ви не залишитеся голодними, коли немає бажання, є
Суп борщ
Одним з найпопулярніших і найулюбленіших страв слов'янської кухні можна впевнено назвати борщ. Головною його особливістю є універсальність: взимку
Холодний борщ - рецепт приготування
Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
Холодний суп з буряка
Холодний суп з буряка - це просте і літнє блюдо, відоме також як ботвінья, «холодник» або «борщ». Давайте з вами розглянемо найбільш цікаві рецепти
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
Холодний борщ з ковбасою
Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та