Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт борщу з буряками й капустою

Рецепт борщу з буряками й капустою

21-06-2015, 15:14
817
Рецепт борщу з буряками й капустою
Не дивлячись на те, що ви напевно маєте свій власний і найкращий рецепт борщу з буряками й капустою, пропонуємо звернути увагу на добірку наступних варіацій цієї традиційної страви: від класичного борщу на яловичому бульйоні, до сучасного варіанту у форматі супу-пюре. Зацікавлені?

Борщ з буряком і свіжою капустою


Почнемо з рецепту безсмертної класики, в рамках якого кращу компанію готовому блюду складе нарізка з підчеревини, свіжа зелень, сметана і ароматні часникові пампушки.
Інгредієнти:
Для бульйону:

  • яловичі ребра - 900 г;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • перець - 8 горошин;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • морква - 130 р.


  • Для борщу:

  • буряк - 300 г;

  • молода білокачанна капуста - 200 г;

  • картопля - 450 г;

  • морква - 100 г;

  • корінь петрушки - 45 г;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати борщ з буряком і капустою, необхідно зробити бульйон для нього. Промиваємо і зачищаємо ребра, якщо в цьому є необхідність. Заливаємо яловичину, половинки моркви, цибулі, листя лавра і горошини перцю 25 літрами води. Ставимо майбутній бульйон на вогонь на півтори години.
    Бульйон з ребер пропускаємо через покрите марлею сито, а відварну яловичу м'якоть відокремлюємо від кісток.
    Беремося за базу для борщу з овочів, для приготування якої насамперед слід обсмажити натерту буряк на рослинному маслі близько 5 хвилин. Через відведений час в сковороду відправляються попередньо подрібнені овочі, а ще через 12 хвилин – пара столових ложок томатної пасти або пюре. На даному етапі багато люблять підкисляти засмажку оцтом, лимонною кислотою або фрешем, ми залишаємо цей крок на ваш розсуд.
    У знову киплячий бульйон кладемо кубики картоплі, відварюємо до напівготовності і додаємо цукрову засмажку. Через ще 5 хвилин кладемо в борщ нашатковані листя капусти. Коли капуста стане м'якою, вимкніть конфорку і залишайте борщ під кришкою хоча б на півгодини перед подачею.

    Рецепт борщу з квашеною капустою і буряком


    Щоб уникнути додавання оцту в бульйон для легкої кислинки, борщ можна приготувати на манер щів, замінивши свіжу капусту квашеної.
    Інгредієнти:

  • буряк - 350 г;

  • квашеная капуста - 280 м;

  • картопля - 200 г;

  • бекон або сало - 90 г;

  • морква - 200 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • яловичий бульйон - 2 л;

  • томатне пюре - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.


  • Приготування
    Вытопив жир з сала на сковороді обсмажуємо на ньому капусту з тертим буряком, морквою, подрібненою цибулею і часником. Коли овочі буду готові наполовину, приправляємо їх за смаком і з'єднуємо з томатним пюре або пастою.
    У киплячому бульйоні варимо кубики картоплі. Закладаємо в основу супу овочеву засмажку на беконі. Приготування борщу з буряками й капустою займе ще 20 хвилин. По завершенні відведеного часу, вимикаємо вогонь і залишаємо борщ настоятися.

    Рецепт пісного борщу з буряками і цвітною капустою


    Інгредієнти:

  • буряк - 350 г;

  • цвітна капуста - 350 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • овочевий бульйон або вода;

  • соєве сметана або вершки;

  • зелень петрушки.


  • Рецепт борщу з буряками й капустою
    Приготування
    Буряк ретельно промиваємо і ставимо варитися до м'якості. Капусту ділимо на суцвіття і бланшируем. М'які овочі кладемо в чашу блендера разом з розтертим в пасту часником і починаємо збивати до однорідності, поступово підливаючи порції овочевого бульйону. Коли борщ з буряком і капустою на нашу модернізованому рецептом буде готовий, підігрійте його перед подачею, полийте вершками або сметаною на соєвій основі і щедро здобріть зеленню.
    Борщ по цьому рецепту смачний і в холодному вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ з грибами і свіжою капустою
    Борщ з грибами і свіжою капустою
    Щі зі свіжою капустою готуються досить просто. Керуючись нашими рецептами ви легко приготуєте блюдо, яке стане в пост смачним обідом і зробить ваше
    Борщ зі свіжої капусти
    Борщ зі свіжої капусти
    Мабуть, борщем вже складно когось здивувати. Однак, це ситна перше блюдо нікого не залишає байдужим. Борщ ніколи не набридає, тому що варіантів його
    Борщ з буряком і свіжою капустою
    Борщ з буряком і свіжою капустою
    Червоний борщ зі свіжої капусти з буряком на обід сподобається дорослим і дітям. Готувати його просто і легко. Виходить однаково смачно на бульйоні з
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
    Борщ, як у дитячому садку
    Борщ, як у дитячому садку
    Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять
    Заправка для борщу
    Заправка для борщу
    Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент