Рецепт борщу з буряками й капустою
Не дивлячись на те, що ви напевно маєте свій власний і найкращий рецепт борщу з буряками й капустою, пропонуємо звернути увагу на добірку наступних варіацій цієї традиційної страви: від класичного борщу на яловичому бульйоні, до сучасного варіанту у форматі супу-пюре. Зацікавлені?
Почнемо з рецепту безсмертної класики, в рамках якого кращу компанію готовому блюду складе нарізка з підчеревини, свіжа зелень, сметана і ароматні часникові пампушки.
Інгредієнти:
Для бульйону:
яловичі ребра - 900 г;
листя лавра - 3 шт.;
перець - 8 горошин;
ріпчаста цибуля - 130 г;
морква - 130 р.
Для борщу:
буряк - 300 г;
молода білокачанна капуста - 200 г;
картопля - 450 г;
морква - 100 г;
корінь петрушки - 45 г;
томатна паста - 2 ст. ложки;
рослинне масло - 35 мл;
часникові зубки - 2 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати борщ з буряком і капустою, необхідно зробити бульйон для нього. Промиваємо і зачищаємо ребра, якщо в цьому є необхідність. Заливаємо яловичину, половинки моркви, цибулі, листя лавра і горошини перцю 25 літрами води. Ставимо майбутній бульйон на вогонь на півтори години.
Бульйон з ребер пропускаємо через покрите марлею сито, а відварну яловичу м'якоть відокремлюємо від кісток.
Беремося за базу для борщу з овочів, для приготування якої насамперед слід обсмажити натерту буряк на рослинному маслі близько 5 хвилин. Через відведений час в сковороду відправляються попередньо подрібнені овочі, а ще через 12 хвилин – пара столових ложок томатної пасти або пюре. На даному етапі багато люблять підкисляти засмажку оцтом, лимонною кислотою або фрешем, ми залишаємо цей крок на ваш розсуд.
У знову киплячий бульйон кладемо кубики картоплі, відварюємо до напівготовності і додаємо цукрову засмажку. Через ще 5 хвилин кладемо в борщ нашатковані листя капусти. Коли капуста стане м'якою, вимкніть конфорку і залишайте борщ під кришкою хоча б на півгодини перед подачею.
Щоб уникнути додавання оцту в бульйон для легкої кислинки, борщ можна приготувати на манер щів, замінивши свіжу капусту квашеної.
Інгредієнти:
буряк - 350 г;
квашеная капуста - 280 м;
картопля - 200 г;
бекон або сало - 90 г;
морква - 200 г;
часникові зубки - 2 шт.;
яловичий бульйон - 2 л;
томатне пюре - 50 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.
Приготування
Вытопив жир з сала на сковороді обсмажуємо на ньому капусту з тертим буряком, морквою, подрібненою цибулею і часником. Коли овочі буду готові наполовину, приправляємо їх за смаком і з'єднуємо з томатним пюре або пастою.
У киплячому бульйоні варимо кубики картоплі. Закладаємо в основу супу овочеву засмажку на беконі. Приготування борщу з буряками й капустою займе ще 20 хвилин. По завершенні відведеного часу, вимикаємо вогонь і залишаємо борщ настоятися.
Інгредієнти:
буряк - 350 г;
цвітна капуста - 350 г;
часникові зубчики - 3 шт.;
овочевий бульйон або вода;
соєве сметана або вершки;
зелень петрушки.
Приготування
Буряк ретельно промиваємо і ставимо варитися до м'якості. Капусту ділимо на суцвіття і бланшируем. М'які овочі кладемо в чашу блендера разом з розтертим в пасту часником і починаємо збивати до однорідності, поступово підливаючи порції овочевого бульйону. Коли борщ з буряком і капустою на нашу модернізованому рецептом буде готовий, підігрійте його перед подачею, полийте вершками або сметаною на соєвій основі і щедро здобріть зеленню.
Борщ по цьому рецепту смачний і в холодному вигляді.
Борщ з буряком і свіжою капустою
Почнемо з рецепту безсмертної класики, в рамках якого кращу компанію готовому блюду складе нарізка з підчеревини, свіжа зелень, сметана і ароматні часникові пампушки.
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для борщу:
Приготування
Перед тим, як приготувати борщ з буряком і капустою, необхідно зробити бульйон для нього. Промиваємо і зачищаємо ребра, якщо в цьому є необхідність. Заливаємо яловичину, половинки моркви, цибулі, листя лавра і горошини перцю 25 літрами води. Ставимо майбутній бульйон на вогонь на півтори години.
Бульйон з ребер пропускаємо через покрите марлею сито, а відварну яловичу м'якоть відокремлюємо від кісток.
Беремося за базу для борщу з овочів, для приготування якої насамперед слід обсмажити натерту буряк на рослинному маслі близько 5 хвилин. Через відведений час в сковороду відправляються попередньо подрібнені овочі, а ще через 12 хвилин – пара столових ложок томатної пасти або пюре. На даному етапі багато люблять підкисляти засмажку оцтом, лимонною кислотою або фрешем, ми залишаємо цей крок на ваш розсуд.
У знову киплячий бульйон кладемо кубики картоплі, відварюємо до напівготовності і додаємо цукрову засмажку. Через ще 5 хвилин кладемо в борщ нашатковані листя капусти. Коли капуста стане м'якою, вимкніть конфорку і залишайте борщ під кришкою хоча б на півгодини перед подачею.
Рецепт борщу з квашеною капустою і буряком
Щоб уникнути додавання оцту в бульйон для легкої кислинки, борщ можна приготувати на манер щів, замінивши свіжу капусту квашеної.
Інгредієнти:
Приготування
Вытопив жир з сала на сковороді обсмажуємо на ньому капусту з тертим буряком, морквою, подрібненою цибулею і часником. Коли овочі буду готові наполовину, приправляємо їх за смаком і з'єднуємо з томатним пюре або пастою.
У киплячому бульйоні варимо кубики картоплі. Закладаємо в основу супу овочеву засмажку на беконі. Приготування борщу з буряками й капустою займе ще 20 хвилин. По завершенні відведеного часу, вимикаємо вогонь і залишаємо борщ настоятися.
Рецепт пісного борщу з буряками і цвітною капустою
Інгредієнти:
Приготування
Буряк ретельно промиваємо і ставимо варитися до м'якості. Капусту ділимо на суцвіття і бланшируем. М'які овочі кладемо в чашу блендера разом з розтертим в пасту часником і починаємо збивати до однорідності, поступово підливаючи порції овочевого бульйону. Коли борщ з буряком і капустою на нашу модернізованому рецептом буде готовий, підігрійте його перед подачею, полийте вершками або сметаною на соєвій основі і щедро здобріть зеленню.
Борщ по цьому рецепту смачний і в холодному вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з грибами і свіжою капустою
Щі зі свіжою капустою готуються досить просто. Керуючись нашими рецептами ви легко приготуєте блюдо, яке стане в пост смачним обідом і зробить ваше
Борщ зі свіжої капусти
Мабуть, борщем вже складно когось здивувати. Однак, це ситна перше блюдо нікого не залишає байдужим. Борщ ніколи не набридає, тому що варіантів його
Борщ з буряком і свіжою капустою
Червоний борщ зі свіжої капусти з буряком на обід сподобається дорослим і дітям. Готувати його просто і легко. Виходить однаково смачно на бульйоні з
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Борщ, як у дитячому садку
Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять
Заправка для борщу
Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент