Борщ з грибами і свіжою капустою
Щі – російська національна страва, суп-юшка заправного типу з кислуватим смаком, який може бути приготовлено з м'ясом або в пісному варіанті на воді, на рибному бульйоні. Іншим необхідним компонентом щей є білокачанна капуста, можна використовувати квашену або свіжу (в цьому випадку щі необхідно підкислити).
М'ясо краще всього взяти яловиче, шматок м'якоті на мозковий кісточці. В альтернативному варіанті можна приготувати щі з курячим м'ясом або зі свининою. Сьогодні ми будемо готувати капусняк з грибами і свіжою капустою.
Інгредієнти:
яловичина – 600 г;
капуста свіжа – 300 г;
масло топлене вершкове натуральне – 50 г;
гриби білі – 8 шт.;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
картопля – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
квасоля стручкова – 200 г;
спеції для бульйону (лаврове листя, запашний перець, гвоздика);
зелень;
часник;
лимон.
Приготування
На м'ясі (цілісним шматком) варимо бульйон з 1 цибулиною і спеціями. Виймаємо м'ясо з каструлі і нарізаємо дрібними шматочками, цибулю викидаємо. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, недовго пасеруємо поросяти, ягняти цибулю з грибами, потім перекладаємо в бульйон. Чистимо моркву і картоплю, нарізаємо дрібними скибочками. Закладаємо в каструлю: картоплю і моркву, стручкову квасолю (кожен стручок попередньо розрізаємо на кілька частин). Варимо протягом 12 хвилин, потім додаємо мелкошинкованную капусту і проварюємо ще протягом 8 хвилин. Повертаємо м'ясо в каструлю. Даємо щам трохи настоятися, розливаємо в тарілки і додаємо по часточці лимона. Приправляємо подрібненим часником, присипаємо рубаною зеленню. Добре приправити щі сметаною, подати чорний хліб та чарку гіркої або ягідної настоянки в якості аперитиву.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 500 г;
білі гриби– 5-8 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля зелена – 8 пагонів;
рослинна олія;
вода або рибний бульйон ;
лимон – 1 шт.;
зелень різна;
часник.
Приготування
Шаткуємо капусту, моркву тремо на крупній тертці, нарізаємо гриби досить дрібно. У сотейнику пасеруємо на олії гриби з морквою, додаємо капусту і тушкуємо протягом 8-12 хвилин. Заливаємо воду або бульйон. Проварюємо протягом 8 хвилин. Додаємо сік лимона, порізану цибульку і зелень. Вимикаємо вогонь і наполягаємо під кришкою протягом 8 хвилин. Приправляємо часником. Сметану подаємо окремо.
Можна також включити до складу пісних щей окремо зварену картоплю, наріжте його невеликими скибочками.
М'ясо краще всього взяти яловиче, шматок м'якоті на мозковий кісточці. В альтернативному варіанті можна приготувати щі з курячим м'ясом або зі свининою. Сьогодні ми будемо готувати капусняк з грибами і свіжою капустою.
Багаті щі зі свіжими грибами, свіжою капустою, квасолею і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
На м'ясі (цілісним шматком) варимо бульйон з 1 цибулиною і спеціями. Виймаємо м'ясо з каструлі і нарізаємо дрібними шматочками, цибулю викидаємо. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, недовго пасеруємо поросяти, ягняти цибулю з грибами, потім перекладаємо в бульйон. Чистимо моркву і картоплю, нарізаємо дрібними скибочками. Закладаємо в каструлю: картоплю і моркву, стручкову квасолю (кожен стручок попередньо розрізаємо на кілька частин). Варимо протягом 12 хвилин, потім додаємо мелкошинкованную капусту і проварюємо ще протягом 8 хвилин. Повертаємо м'ясо в каструлю. Даємо щам трохи настоятися, розливаємо в тарілки і додаємо по часточці лимона. Приправляємо подрібненим часником, присипаємо рубаною зеленню. Добре приправити щі сметаною, подати чорний хліб та чарку гіркої або ягідної настоянки в якості аперитиву.
Пісні щі з свіжої капусти з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Шаткуємо капусту, моркву тремо на крупній тертці, нарізаємо гриби досить дрібно. У сотейнику пасеруємо на олії гриби з морквою, додаємо капусту і тушкуємо протягом 8-12 хвилин. Заливаємо воду або бульйон. Проварюємо протягом 8 хвилин. Додаємо сік лимона, порізану цибульку і зелень. Вимикаємо вогонь і наполягаємо під кришкою протягом 8 хвилин. Приправляємо часником. Сметану подаємо окремо.
Можна також включити до складу пісних щей окремо зварену картоплю, наріжте його невеликими скибочками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Щі з кропиви
Щі у більшості з нас асоціюються, в першу чергу, з капустою. І лише небагато знають, наскільки смачним виходить це перше блюдо з кропивою. Сьогодні
Борщ з квасолею
Капусняк з квасолею, приготовані за класичним рецептом, зігріють вас, наситять і зарядять енергією. Хороший варіант для тих, хто бажає
Суп з капустою
Суп з капустою – універсальне, дуже смачне і дуже ситне блюдо. Його можна назвати вегетаріанським, але, якщо його приготувати з м'ясом на бульйоні,
Суп зі свіжої капусти
Коли хочеться чогось немудрого, але в той же час ситного і поживного, відразу згадується суп зі свіжої капусти. І продуктів мінімум, і часу забирає
Пісний борщ
Основна відмінність пісного борщу від традиційного - відсутність у ньому м'яса та м'ясного бульйону. В іншому ж такий борщ ні чим не гірше, такий же
Пісний капусняк
Капусняк - традиційне популярне українське блюдо на зразок густих щів. Відомо безліч різних рецептів капусняку, в тому числі, пісних. Це хороший