Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з капустою

Суп з капустою

21-06-2015, 15:12
1 350
Суп з капустою
Капуста є чудовим, доступним круглий рік овочем для приготування найрізноманітніших страв, у тому числі і супів. Завдяки її чудовим смаковим властивостям супи з капустою виходять легкими, ароматними і насиченими.
Людям, які стежать за своєю фігурою, рекомендуються пісні супи у поєднанні з іншими овочами. Любителям же ситних страв рекомендуємо додавати в них ніжне м'ясо птиці, свинину чи яловичину, від чого смакові характеристики страв стають більш насиченими.
Овочевий суп з капустою може бути класичним рідким і у вигляді крем-супу. Готувати його можна як з білокачанної та цвітної капусти, а етапи приготування нічим не відрізняються від процесу приготування інших супів.
Ми вам сьогодні розповімо, як зварити смачний суп з капусти.

Суп з капустою, куркою і стручкової квасолею


Інгредієнти:

  • свіжа білокачанна капуста – 260 г;

  • куряче м'ясо – 05 кг;

  • стручкова квасоля – 75 г;

  • картопля – 250 г;

  • морква – 170 г;

  • цибуля – 170 г;

  • запашний перець горошком – 2 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • перець;

  • сіль;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Куряче м'ясо промиваємо і відварюємо до готовності в двох літрах води. Очищаємо і нарізаємо картоплю і цибулю кубиками, моркву соломкою і шаткуємо капусту.
    Дістаємо курку, нарізаємо м'ясо шматочками ножем або руками розбираємо на волокна.
    Приготовлені овочі і стручкову квасолю покласти в киплячий бульйон, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і варимо двадцять хвилин. За п'ять хвилин до готовності додаємо куряче м'ясо.
    Подаємо суп гарячим зі свіжою зеленню.
    Страва ідеально підходить для дієтичного харчування.

    Грибний суп з капустою


    Інгредієнти:

  • свіжі білі гриби – 350 г;

  • капуста – 300 г;

  • картопля – 450 г;

  • морква – 175 г;

  • цибуля – 175 г;

  • часник – 3-4 зубки;

  • топлене масло – 55 г;

  • запашний перець горошком – 2 шт.;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • чорний перець;

  • сіль;

  • кріп і петрушка.


  • Приготування
    Білі гриби гарненько промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки, заливаємо двома літрами гарячої води і даємо постояти тридцять хвилин.
    Тим часом очищену картоплю нарізаємо кубиками, моркву і капусту соломкою, дрібно рубаємо цибулю і часник.
    Після закінчення часу каструлю з водою і грибами ставимо на вогонь і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо капусту, а через десять хвилин картоплю і обсмажені на топленому маслі цибулю з морквою, часник, сіль, перець, лавровий лист і рубану зелень. Проварюємо на повільному вогні ще десять хвилин.
    Подаємо ароматний грибний супчик з капустою, приправивши сметаною.

    Суп з молодою капустою, сьомгою і пшоном


    Інгредієнти:

  • молода капуста – 250 г;

  • сьомга – 350 г;

  • пшоно – 100 г;

  • соєвий соус – 15 мл;

  • куряче яйце – 2 шт.;

  • гаряча вода – 15 л;

  • чорний перець;

  • сіль;

  • свіжа зелень петрушки.


  • Приготування
    Промиваємо і очищаємо від шкіри сьомгу. Видаляємо з неї кістки, нарізаємо на шматочки, поливаємо його соєвим соусом і даємо просочитися протягом двадцяти хвилин.
    Промите пшоно заливаємо окропом і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо сьомгу, нашатковану молоду капусту, сіль, перець і варимо десять хвилин.
    Відварені круто яйця, очищаємо і ріжемо на чотири частини.
    Подаємо наш оригінальний, смачний супчик, поклавши в тарілку четвертинку яйця і приправте петрушкою.
    Приємного апетиту!

    Легкий суп з капустою і рисом


    Інгредієнти:

  • капуста молода – 150 г;

  • рис – 50 г;

  • цибуля – 90 г;

  • маслини без кісточок – 90 г;

  • пікантний сир твердий – 50 г;

  • чорний перець;
  • Суп з капустою

  • сіль;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо кубиками, смажимо до приємного золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом, разом з промитим рисом відправляємо в каструлю з киплячою водою і варимо до напівготовності рису. Потім додаємо нашатковану капусту, сіль, перець, маслини і варимо ще десять хвилин.
    При подачі посипаємо наш легкий супчик натертим сиром і рубаною зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ з квашеною капустою
    Борщ з квашеною капустою
    Борщ є дуже популярним серед перших страв. А, як відомо, популярна страва постійно зазнає змін на кухні в кожної господині. Наприклад, додаючи
    Борщ з грибами і свіжою капустою
    Борщ з грибами і свіжою капустою
    Щі зі свіжою капустою готуються досить просто. Керуючись нашими рецептами ви легко приготуєте блюдо, яке стане в пост смачним обідом і зробить ваше
    Суп з цвітної капусти з куркою
    Суп з цвітної капусти з куркою
    Влітку, у спеку, ми готуємо більше легких страв. Окрошка, холодний борщ - часті гості на наших столах. Але іноді хочеться на перше гарячого супу.
    Суп зі свіжої капусти
    Суп зі свіжої капусти
    Коли хочеться чогось немудрого, але в той же час ситного і поживного, відразу згадується суп зі свіжої капусти. І продуктів мінімум, і часу забирає
    Суп з квашеної капусти
    Суп з квашеної капусти
    Пропоную вам спробувати приготувати пікантний суп з квашеної капусти, смак якого вас не розчарує. Саме квашена капуста надає звичайному супу кислинку
    Курячий суп з капустою
    Курячий суп з капустою
    Курячий суп - це смачне і популярне блюдо. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами безліч. Сьогодні ми зробимо його з капустою по самим