Суп з цвітної капусти з куркою
Цвітна капуста незамінна в дієтичному харчуванні, дитячому меню або раціоні людей, ведучих здоровий спосіб життя. Вона гіпоалергенна, багата вітамінами, амінокислотами, макро - і мікроелементами, легко засвоюється. Володіє дуже ніжним і приємним смаком, як у чистому вигляді, так і в комбінації з іншими продуктами в таких стравах, як рагу, салати і супи. Особливо гармонійно цвітна капуста поєднується з курячим м'ясом, а ступінь корисності і поживності таких страв підвищується вдвічі.
Пропонуємо кілька варіантів приготування супів з цвітної капусти з куркою.
Інгредієнти:
капуста цвітна – 05 кг;
філе курки – 05 кг;
картопля – 05 кг;
морква – 170 г;
цибуля – 175 г;
болгарський солодкий перець – 100 г;
вершкове масло – 75 г;
запашний перець горошком – 2 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
суміш свіжомелених перців;
сіль;
свіжа зелень.
Приготування
Промите м'ясо курки, розрізане на шматки, заливаємо двома літрами води, солимо, додаємо суміш перців, горошини запашного перцю і лавровий лист і варимо двадцять хвилин.
Очищену і нарізану соломкою моркву і болгарський перець, а кубиками цибулю обсмажуємо в сковороді на вершковому маслі. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.
Дістаємо м'ясо з бульйону і розбираємо на волокна.
Викладаємо картоплю В бульйон і проварюємо 10 хвилин. Потім туди ж відправляємо обсмажені овочі, розділену на окремі невеликі суцвіття цвітну капусту і шматочки курки. Даємо прокипіти ще п'ять хвилин, заправляємо зеленню і знімаємо з вогню.
Подаємо гарячий ароматний суп зі сметаною.
Інгредієнти:
капуста цвітна – 08 кг;
куряча грудка – 07 кг;
морква – 170 г;
цибуля – 175 г;
селера стебловий – 1 шт.;
часник – 3 зубки;
горошки чорного перцю – 7 шт;
сіль;
зелень петрушки.
Приготування
Курячу грудку промиваємо, кладемо в каструлю з двома літрами води і ставимо на плиту. Туди ж кидаємо очищену цілу цибулину, часник, моркву, розрізану на кілька частин, стебло селери, підлога пучка зелені петрушки і сіль за смаком. Варимо бульйон до готового стану курячої грудки.
Готову курку виймаємо, а бульйон проціджують. Кидаємо в нього суцвіття капусти і знову відправляємо на плиту на п'ятнадцять хвилин.
Поки капуста вариться, розбираємо м'ясо на волокна, плавлений сир натираємо на тертці. Готову капусту розминаємо в пюре блендером, додаємо сир і нагріваємо, постійно помішуючи, до розчинення сиру.
Подаємо суп, поклавши в тарілку куряче м'ясо і зелень петрушки.
Пропонуємо кілька варіантів приготування супів з цвітної капусти з куркою.
Овочевий суп з куркою і цвітною капустою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промите м'ясо курки, розрізане на шматки, заливаємо двома літрами води, солимо, додаємо суміш перців, горошини запашного перцю і лавровий лист і варимо двадцять хвилин.
Очищену і нарізану соломкою моркву і болгарський перець, а кубиками цибулю обсмажуємо в сковороді на вершковому маслі. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.
Дістаємо м'ясо з бульйону і розбираємо на волокна.
Викладаємо картоплю В бульйон і проварюємо 10 хвилин. Потім туди ж відправляємо обсмажені овочі, розділену на окремі невеликі суцвіття цвітну капусту і шматочки курки. Даємо прокипіти ще п'ять хвилин, заправляємо зеленню і знімаємо з вогню.
Подаємо гарячий ароматний суп зі сметаною.
Суп-пюре з цвітної капусти з куркою і плавленим сиром
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку промиваємо, кладемо в каструлю з двома літрами води і ставимо на плиту. Туди ж кидаємо очищену цілу цибулину, часник, моркву, розрізану на кілька частин, стебло селери, підлога пучка зелені петрушки і сіль за смаком. Варимо бульйон до готового стану курячої грудки.
Готову курку виймаємо, а бульйон проціджують. Кидаємо в нього суцвіття капусти і знову відправляємо на плиту на п'ятнадцять хвилин.
Поки капуста вариться, розбираємо м'ясо на волокна, плавлений сир натираємо на тертці. Готову капусту розминаємо в пюре блендером, додаємо сир і нагріваємо, постійно помішуючи, до розчинення сиру.
Подаємо суп, поклавши в тарілку куряче м'ясо і зелень петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована капуста з куркою в мультиварці
Сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів приготування тушкованої капусти з куркою в мультиварці. Блюдо виходить дуже соковите, а куряче м'ясо
Суп-пюре з цвітної капусти
Якщо ви хочете нагодувати всю сім'ю смачною, корисною обідом, то приготуйте суп-пюре з цвітної капусти. Він чудово втамовує голод і дозволить
Суп з капустою
Суп з капустою – універсальне, дуже смачне і дуже ситне блюдо. Його можна назвати вегетаріанським, але, якщо його приготувати з м'ясом на бульйоні,
Крем-суп з цвітної капусти
Пропонуємо сьогодні приготувати крем-суп з цвітної капусти, який прекрасно буде виглядати на вашому обідньому столі, так і для святкових подій
Суп з брокколі та цвітної капусти
З брокколі та цвітної капусти можна легко приготувати смачний і поживний суп, який полюбиться всій вашій родині. Низькокалорійний, ніжний і досить
Цвітна капуста для дитини
Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей