Цвітна капуста незамінна в дієтичному харчуванні, дитячому меню або раціоні людей, ведучих здоровий спосіб життя. Вона гіпоалергенна, багата вітамінами, амінокислотами, макро - і мікроелементами, легко засвоюється. Володіє дуже ніжним і приємним смаком, як у чистому вигляді, так і в комбінації з іншими продуктами в таких стравах, як рагу, салати і супи. Особливо гармонійно цвітна капуста поєднується з курячим м'ясом, а ступінь корисності і поживності таких страв підвищується вдвічі.
Пропонуємо кілька варіантів приготування супів з цвітної капусти з куркою.
Овочевий суп з куркою і цвітною капустою - рецепт
Інгредієнти: капуста цвітна – 05 кг; філе курки – 05 кг; картопля – 05 кг; морква – 170 г; цибуля – 175 г; болгарський солодкий перець – 100 г; вершкове масло – 75 г; запашний перець горошком – 2 шт.; лавровий лист – 1 шт.; суміш свіжомелених перців; сіль; свіжа зелень. Приготування Промите м'ясо курки, розрізане на шматки, заливаємо двома літрами води, солимо, додаємо суміш перців, горошини запашного перцю і лавровий лист і варимо двадцять хвилин.
Очищену і нарізану соломкою моркву і болгарський перець, а кубиками цибулю обсмажуємо в сковороді на вершковому маслі. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.
Дістаємо м'ясо з бульйону і розбираємо на волокна.
Викладаємо картоплю В бульйон і проварюємо 10 хвилин. Потім туди ж відправляємо обсмажені овочі, розділену на окремі невеликі суцвіття цвітну капусту і шматочки курки. Даємо прокипіти ще п'ять хвилин, заправляємо зеленню і знімаємо з вогню.
Подаємо гарячий ароматний суп зі сметаною.
Суп-пюре з цвітної капусти з куркою і плавленим сиром
Інгредієнти: капуста цвітна – 08 кг; куряча грудка – 07 кг; морква – 170 г; цибуля – 175 г; селера стебловий – 1 шт.; часник – 3 зубки; горошки чорного перцю – 7 шт; сіль; зелень петрушки. Приготування Курячу грудку промиваємо, кладемо в каструлю з двома літрами води і ставимо на плиту. Туди ж кидаємо очищену цілу цибулину, часник, моркву, розрізану на кілька частин, стебло селери, підлога пучка
зелені петрушки і сіль за смаком. Варимо бульйон до готового стану курячої грудки.
Готову курку виймаємо, а бульйон проціджують. Кидаємо в нього суцвіття капусти і знову відправляємо на плиту на п'ятнадцять хвилин.
Поки капуста вариться, розбираємо м'ясо на волокна, плавлений сир натираємо на тертці. Готову капусту розминаємо в пюре блендером, додаємо сир і нагріваємо, постійно помішуючи, до розчинення сиру.
Подаємо суп, поклавши в тарілку куряче м'ясо і зелень петрушки.