Вернуться назад Распечатать

Суп з цвітної капусти з куркою

Суп з цвітної капусти з куркою
Цвітна капуста незамінна в дієтичному харчуванні, дитячому меню або раціоні людей, ведучих здоровий спосіб життя. Вона гіпоалергенна, багата вітамінами, амінокислотами, макро - і мікроелементами, легко засвоюється. Володіє дуже ніжним і приємним смаком, як у чистому вигляді, так і в комбінації з іншими продуктами в таких стравах, як рагу, салати і супи. Особливо гармонійно цвітна капуста поєднується з курячим м'ясом, а ступінь корисності і поживності таких страв підвищується вдвічі.

Пропонуємо кілька варіантів приготування супів з цвітної капусти з куркою.

Овочевий суп з куркою і цвітною капустою - рецепт


Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 05 кг;

  • філе курки – 05 кг;

  • картопля – 05 кг;

  • морква – 170 г;

  • цибуля – 175 г;

  • болгарський солодкий перець – 100 г;

  • вершкове масло – 75 г;

  • запашний перець горошком – 2 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • суміш свіжомелених перців;

  • сіль;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Промите м'ясо курки, розрізане на шматки, заливаємо двома літрами води, солимо, додаємо суміш перців, горошини запашного перцю і лавровий лист і варимо двадцять хвилин.
    Очищену і нарізану соломкою моркву і болгарський перець, а кубиками цибулю обсмажуємо в сковороді на вершковому маслі. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.
    Дістаємо м'ясо з бульйону і розбираємо на волокна.
    Викладаємо картоплю В бульйон і проварюємо 10 хвилин. Потім туди ж відправляємо обсмажені овочі, розділену на окремі невеликі суцвіття цвітну капусту і шматочки курки. Даємо прокипіти ще п'ять хвилин, заправляємо зеленню і знімаємо з вогню.
    Подаємо гарячий ароматний суп зі сметаною.

    Суп-пюре з цвітної капусти з куркою і плавленим сиром


    Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 08 кг;

  • куряча грудка – 07 кг;

  • морква – 170 г;

  • цибуля – 175 г;

  • селера стебловий – 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • горошки чорного перцю – 7 шт;

  • сіль;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Курячу грудку промиваємо, кладемо в каструлю з двома літрами води і ставимо на плиту. Туди ж кидаємо очищену цілу цибулину, часник, моркву, розрізану на кілька частин, стебло селери, підлога пучка
    Суп з цвітної капусти з куркою
    зелені петрушки і сіль за смаком. Варимо бульйон до готового стану курячої грудки.
    Готову курку виймаємо, а бульйон проціджують. Кидаємо в нього суцвіття капусти і знову відправляємо на плиту на п'ятнадцять хвилин.
    Поки капуста вариться, розбираємо м'ясо на волокна, плавлений сир натираємо на тертці. Готову капусту розминаємо в пюре блендером, додаємо сир і нагріваємо, постійно помішуючи, до розчинення сиру.
    Подаємо суп, поклавши в тарілку куряче м'ясо і зелень петрушки.