Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп-пюре з цвітної капусти

Суп-пюре з цвітної капусти

21-06-2015, 15:12
1 222
Суп-пюре з цвітної капусти
Суп-пюре з цвітної капусти сподобається всім, хто любить корисну, але вишукану їжу. Він відмінно засвоюється і відрізняється густий і ніжною консистенцією. Пропонуємо вам кілька смачних рецептів, які з легкістю можна приготувати самостійно.

Суп-пюре з цвітної капусти з картоплею


Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 500 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • цибулина – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • масло натуральне оливкове – 2 ст. ложки;

  • сметана нежирна – 3 ст. ложки;

  • масло вершкове – 15 г;

  • сир – 100 г;

  • спеції;

  • білий хліб – 300 р.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо оливкову олію, кидаємо шматочок вершкового і розігріваємо. Цибулину і часник обробляємо, дрібно рубаємо і пасеруємо. Картоплю чистимо, шаткуємо тонкими скибочками середніх розмірів. Капусту обполіскуємо і поділяємо на невеликі скибочки. Потім в каструлю з цибулею викладаємо підготовлені овочі, підсолюємо і тушкуємо до готовності. Після цього пропускаємо все через блендер, викладаємо отримане пюре назад в посуд, додаємо води і кип'ятимо. Супчик готовий заправляємо нежирної сметанкою і посипаємо тертим сиром. Підігріваємо кілька хвилин, поки не розплавиться сир. Хліб рубаємо кубиками і підрум'янюємо в духовці. Далі розливаємо суп-пюре з цвітної капусти по тарілках і декоруємо зеленню і сухариками.

    Суп-пюре з цвітної капусти з куркою


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 шт.;

  • селера – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • брокколі – 100 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • капуста свіжа кольорова – 1 вилок;

  • часник – 3 зубчики;

  • сирок плавлений – 400 г;

  • свіжа петрушка;

  • спеції.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо і обробляємо. Курку обполіскуємо, викладаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на вогонь. Моркву і селеру нарізаємо великими скибочками і кидаємо в гарячу воду разом з неочищеної цибулиною, часничком та корінець петрушки. Після закипання, акуратно знімаємо всю піну, підсолюємо і додаємо 5 горошин чорного перчика. Зменшуємо вогонь і проварюємо 30 хвилин при закритій кришці. Цим часом розбираємо брокколі і цвітну капусту на шматочки. Коли м'ясо звариться, обережно виймаємо його, а бульйон проціджують через ситечко в чисту каструлю. Кидаємо моркву назад, а все інше викидаємо. Додаємо 2 види капусти і варимо до м'якості овочів. Куряче м'ясо розбираємо на волокна, а зелень петрушки нарізаємо ножем. Коли капуста звариться, знімаємо каструлю з плити і подрібнюємо все блендером до однорідного стану. Потім повертаємо на повільний вогонь, додаємо сирок і перемішуємо. Подаємо готовий суп-пюре з брокколі та цвітної капусти, прикрасивши житніми сухариками.

    Суп-пюре з кабачків і цвітної капусти


    Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 500 г;

  • кабачки – 500 г;

  • морква – 150 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Спочатку нам з вами необхідно підготувати всі овочі: промиваємо їх, витираємо і обробляємо. Далі, цибулю шаткуємо півкільцями, кабачки розрізаємо
    Суп-пюре з цвітної капусти
    маленькими кубиками, а моркву подрібнюємо на середній терочке. Цвітну капусту розламуємо на суцвіття. Тепер в каструлі на рослинному маслечко підрум'янюємо спочатку цибулю, а потім додаємо моркву і обсмажуємо овочі, помішуючи. Після цього викладаємо кабачки і цвітну капусту, підсолюємо за смаком. Хвилин через 15 заливаємо все гарячою водою і проварюємо страву на середньому вогні до готовності, хвилин 20 не забуваючи періодично помішувати. Потім перекладаємо вміст в блендер, розбавляємо злегка бульйоном і подрібнюємо. Розливаємо пісний суп-пюре з цвітної капусти по тарілках і присипаємо зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з цвітної капусти з куркою
    Суп з цвітної капусти з куркою
    Влітку, у спеку, ми готуємо більше легких страв. Окрошка, холодний борщ - часті гості на наших столах. Але іноді хочеться на перше гарячого супу.
    Як варити щі зі свинини?
    Як варити щі зі свинини?
    Ми розповімо, як приготувати звичайні щі зі свинини. Таке перше блюдо виходить корисним, ситним і неймовірно смачним. Подавати борщ краще гарячими, з
    Крем-суп з цвітної капусти
    Крем-суп з цвітної капусти
    Пропонуємо сьогодні приготувати крем-суп з цвітної капусти, який прекрасно буде виглядати на вашому обідньому столі, так і для святкових подій
    Суп з брокколі та цвітної капусти
    Суп з брокколі та цвітної капусти
    З брокколі та цвітної капусти можна легко приготувати смачний і поживний суп, який полюбиться всій вашій родині. Низькокалорійний, ніжний і досить
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
    Пюре з цвітної капусти
    Пюре з цвітної капусти
    Пюре з цвітної капусти - це дуже корисна і поживна їжа, завдяки низькій калорійності і ніжному смаку. Давайте розберемо кілька простих рецептів