Суп-пюре з цвітної капусти сподобається всім, хто любить корисну, але вишукану їжу. Він відмінно засвоюється і відрізняється густий і ніжною консистенцією. Пропонуємо вам кілька смачних рецептів, які з легкістю можна приготувати самостійно.
Суп-пюре з цвітної капусти з картоплею
Інгредієнти: капуста цвітна – 500 г; часник – 2 зубчики; цибулина – 1 шт.; картопля – 2 шт.; масло натуральне оливкове – 2 ст. ложки; сметана нежирна – 3 ст. ложки; масло вершкове – 15 г; сир – 100 г; спеції; білий хліб – 300 р. Приготування У каструлю наливаємо оливкову олію, кидаємо шматочок вершкового і розігріваємо. Цибулину і часник обробляємо, дрібно рубаємо і пасеруємо. Картоплю чистимо, шаткуємо тонкими скибочками середніх розмірів. Капусту обполіскуємо і поділяємо на невеликі скибочки. Потім в каструлю з цибулею викладаємо підготовлені овочі, підсолюємо і тушкуємо до готовності. Після цього пропускаємо все через блендер, викладаємо отримане пюре назад в посуд, додаємо води і кип'ятимо. Супчик готовий заправляємо нежирної сметанкою і посипаємо тертим сиром. Підігріваємо кілька хвилин, поки не розплавиться сир. Хліб рубаємо кубиками і підрум'янюємо в духовці. Далі розливаємо суп-пюре з цвітної капусти по тарілках і декоруємо зеленню і сухариками.
Суп-пюре з цвітної капусти з куркою
Інгредієнти: куряче філе – 1 шт.; селера – 1 шт.; морква – 1 шт.; брокколі – 100 г; цибулина – 1 шт.; капуста свіжа кольорова – 1 вилок; часник – 3 зубчики; сирок плавлений – 400 г; свіжа петрушка; спеції. Приготування Всі овочі промиваємо і обробляємо. Курку обполіскуємо, викладаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на вогонь. Моркву і селеру нарізаємо великими скибочками і кидаємо в гарячу воду разом з неочищеної цибулиною, часничком та корінець петрушки. Після закипання, акуратно знімаємо всю піну, підсолюємо і додаємо 5 горошин чорного перчика. Зменшуємо вогонь і проварюємо 30 хвилин при закритій кришці. Цим часом розбираємо брокколі і цвітну капусту на шматочки. Коли м'ясо звариться, обережно виймаємо його, а бульйон проціджують через ситечко в чисту каструлю. Кидаємо моркву назад, а все інше викидаємо. Додаємо 2 види капусти і варимо до м'якості овочів. Куряче м'ясо розбираємо на волокна, а зелень петрушки нарізаємо ножем. Коли капуста звариться, знімаємо каструлю з плити і подрібнюємо все блендером до однорідного стану. Потім повертаємо на повільний вогонь, додаємо сирок і перемішуємо. Подаємо готовий суп-пюре з брокколі та цвітної капусти, прикрасивши житніми сухариками.
Суп-пюре з кабачків і цвітної капусти
Інгредієнти: капуста цвітна – 500 г; кабачки – 500 г; морква – 150 г; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Спочатку нам з вами необхідно підготувати всі овочі: промиваємо їх, витираємо і обробляємо. Далі, цибулю шаткуємо півкільцями, кабачки розрізаємо
маленькими кубиками, а моркву подрібнюємо на середній терочке. Цвітну капусту розламуємо на суцвіття. Тепер в каструлі на рослинному маслечко підрум'янюємо спочатку цибулю, а потім додаємо моркву і обсмажуємо овочі, помішуючи. Після цього викладаємо кабачки і цвітну капусту, підсолюємо за смаком. Хвилин через 15 заливаємо все гарячою водою і проварюємо страву на середньому вогні до готовності, хвилин 20 не забуваючи періодично помішувати. Потім перекладаємо вміст в блендер, розбавляємо злегка бульйоном і подрібнюємо. Розливаємо пісний суп-пюре з цвітної капусти по тарілках і присипаємо зеленню.