Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запіканка з брокколі та цвітної капусти

Запіканка з брокколі та цвітної капусти

20-06-2015, 21:53
2 034
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Запіканка з брокколі і цвітної капусти – оригінальне і смачне блюдо, яке неодмінно стане улюбленим ласощами вашої родини.

Рецепт запіканки з свіжої брокколі і цвітної капусти


Інгредієнти:

  • свіжа капуста цвітна – 400 г;

  • брокколі – 400 г;

  • сир – 150 г;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • масло вершкове – 10 г;

  • спеції;

  • вершки 10 % – 500 мл


  • Приготування
    Капусту розбираємо на дрібні суцвіття і варимо до напівготовності, підсолюємо воду за смаком. Потім відразу ж відкидаємо гарячі овочі на друшляк і залишаємо, щоб стекла зайва рідина. Поки вариться капуста, переходимо до підготовки соусу. Для цього підрум'янюємо на вершкове масло борошно, вводимо нежирні вершки і доводимо майже до закипання. Кидаємо в гарячу суміш тертий сир і підсолюємо за смаком. Далі викладаємо овочі в керамічну форму і ретельно заливаємо соусом. Відправляємо запіканку з капусти та брокколі з заливкою в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів.

    Запіканка з брокколі та цвітної капусти в мультиварці


    Інгредієнти:

  • брокколі – 200 г;

  • капуста цвітна – 200 г;

  • сир твердий – 100 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • кунжут і спеції;

  • вершки – 100 мл;

  • яйце – 2 шт.


  • Приготування
    Капусту розбираємо на суцвіття, кидаємо в каструльку з теплою водою і відварюємо. Потім відкидаємо овочі на друшляк і промиваємо. Тепер робимо соус: вершки збиваємо з яйцем, приправляємо спеціями, кидаємо кунжут і перемішуємо. Викладаємо капусту у форму мультиварки, заливаємо зверху вершковою сумішшю і все ретельно розмішуємо. Посипаємо блюдо тертим сиром, закриваємо кришку приладу і виставляємо програму «Випічка» на 30 хвилин.

    Запіканка з кольорової капусти, броколі і фаршу


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 150 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • брокколі – 150 г;

  • цвітна капуста – 150 г;

  • сухарі мелені – 2 ч. ложки;
  • Запіканка з брокколі та цвітної капусти

  • цибулина – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Фарш викладаємо в миску, додаємо подрібнену цибульку, вбиваємо яйце, додаємо сіль і спеції. Брокколі з кольоровою капустою обполіскуємо, обробляємо на шматочки і відварюємо в киплячій воді, підсолюємо її за смаком. Потім відкидаємо на друшляк. Посуд промазуємо маслом, присипаємо сухарями і викладаємо на дно рівним шаром м'ясний фарш. Зверху кладемо капусту, злегка притискаючи суцвіття у фарш. Заливаємо все збитим яйцем, накриваємо кришкою і відправляємо запіканку з капусти броколі в духовку на 30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з брокколі та цвітної капусти
    Суп з брокколі та цвітної капусти
    З брокколі та цвітної капусти можна легко приготувати смачний і поживний суп, який полюбиться всій вашій родині. Низькокалорійний, ніжний і досить
    Кольорова капуста, запечена в духовці з сиром
    Кольорова капуста, запечена в духовці з сиром
    Не знаєте, чим можна пригостити рідню, коли зовсім немає часу на підготовку? Пропонуємо запекти цвітну капусту з картоплею в духовці. Особливо
    Запіканка з кольорової капусти в духовці
    Запіканка з кольорової капусти в духовці
    Цвітна капуста - овоч з ніжним і соковитим смаком, володіє приголомшливими поживними і дієтичними властивостями. З неї можна приготувати безліч
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
    Гарнір з цвітної капусти
    Гарнір з цвітної капусти
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
    Броколі в мультиварці
    Броколі в мультиварці
    Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна