Запіканка з брокколі і цвітної капусти – оригінальне і смачне блюдо, яке неодмінно стане улюбленим ласощами вашої родини.
Рецепт запіканки з свіжої брокколі і цвітної капусти
Інгредієнти: свіжа капуста цвітна – 400 г; брокколі – 400 г; сир – 150 г; борошно – 1 ст. ложка; масло вершкове – 10 г; спеції; вершки 10 % – 500 мл Приготування Капусту розбираємо на дрібні суцвіття і варимо до напівготовності, підсолюємо воду за смаком. Потім відразу ж відкидаємо гарячі овочі на друшляк і залишаємо, щоб стекла зайва рідина. Поки вариться капуста, переходимо до підготовки соусу. Для цього підрум'янюємо на вершкове масло борошно, вводимо нежирні вершки і доводимо майже до закипання. Кидаємо в гарячу суміш тертий сир і підсолюємо за смаком. Далі викладаємо овочі в керамічну форму і ретельно заливаємо соусом. Відправляємо запіканку з капусти та брокколі з заливкою в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів.
Запіканка з брокколі та цвітної капусти в мультиварці
Інгредієнти: брокколі – 200 г; капуста цвітна – 200 г; сир твердий – 100 г; яйце – 2 шт.; кунжут і спеції; вершки – 100 мл; яйце – 2 шт. Приготування Капусту розбираємо на суцвіття, кидаємо в каструльку з теплою водою і відварюємо. Потім відкидаємо овочі на друшляк і промиваємо. Тепер робимо соус: вершки збиваємо з яйцем, приправляємо спеціями, кидаємо кунжут і перемішуємо. Викладаємо капусту у форму мультиварки, заливаємо зверху вершковою сумішшю і все ретельно розмішуємо. Посипаємо блюдо тертим сиром, закриваємо кришку приладу і виставляємо програму «Випічка» на 30 хвилин.
Запіканка з кольорової капусти, броколі і фаршу
Інгредієнти: яловичий фарш – 150 г; яйце – 1 шт.; брокколі – 150 г; цвітна капуста – 150 г; сухарі мелені – 2 ч. ложки; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Фарш викладаємо в миску, додаємо подрібнену цибульку, вбиваємо яйце, додаємо сіль і спеції. Брокколі з кольоровою капустою обполіскуємо, обробляємо на шматочки і відварюємо в киплячій воді, підсолюємо її за смаком. Потім відкидаємо на друшляк. Посуд промазуємо маслом, присипаємо сухарями і викладаємо на дно рівним шаром м'ясний фарш. Зверху кладемо капусту, злегка притискаючи суцвіття у фарш. Заливаємо все збитим яйцем, накриваємо кришкою і відправляємо запіканку з капусти броколі в духовку на 30 хвилин.