Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пюре з цвітної капусти

Пюре з цвітної капусти

18-03-2015, 08:50
2 746
Пюре з цвітної капусти
Пюре з цвітної капусти люблять дуже багато, з-за її ніжного смаку, низькій калорійності, користі для організму, легкості приготування і поживної цінності. Цей овоч містить безліч мікроелементів і вітамінів, а також легко засвоюється і перетравлюється нашим організмом, не викликаючи в кишечнику виникнення газів. Саме тому, цвітна капуста займає особливе, почесне місце в дитячому харчуванні.
Страви саме з цього овоча зазвичай дуже часто дають в якості першого прикорму дітям до року, так як вони корисні для травного тракту малюка. Давайте розглянемо з вами рецепти пюре з цвітної капусти.
Підготовка продуктів для приготування пюре з цвітної капусти
Приготування будь-якої страви завжди починається з вибору кольорової капусти. Овоч повинен бути свіжим та якісним, для цього потрібно ретельно вивчити його зовнішній вигляд. Хороша капуста завжди має пружні суцвіття білого кольору, без почернений.
Пюре з цвітної капусти для грудничка
Це пюре краще всього вводити в раціон малюка приблизно з 7 місяців, спочатку по 1 чайній ложечці в день і поступово щодня потроху збільшувати порції.
Інгредієнти:

  • капуста цвітна - 50 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати пюре з цвітної капусти. Беремо неглибоку каструлю, наливаємо воду, кладемо оброблені суцвіття капусти і відварюємо їх на середньому вогні протягом декількох хвилин. Потім акуратно дістаємо капусту з води, гарненько збиваємо блендером, додаючи поступово овочевий бульйон , де варився овоч. Як тільки пюре стане однорідним, перекладаємо його в тарілочку і використовуємо для прикорму малюка.
    Дитяче пюре з цвітної капусти та моркви
    Таке пюре зазвичай готують для дітей, які вже освоїли багато овочеві страви, приготовані тільки з одного овочу. Завдяки додаванню рослинного масла, воно має високу поживність і більш насичений смак, який неодмінно сподобається малюкові.
    Інгредієнти:

  • морква - 25 г;

  • капуста цвітна - 50 г;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Моркву ретельно промиваємо, витираємо рушником, чистимо і ріжемо на дрібні шматочки. Промиту і оброблену кольорову капусту розбираємо на суцвіття і кладемо разом з морквою в киплячу воду. Варимо овочі приблизно 15 хвилин при закритій кришці на слабенькому вогні. Потім подрібнюємо все з допомогою блендера в однорідну масу і заправляємо приготоване пюре з капусти рослинним маслом.
    Рецепт пюре з цвітної капусти з вершками
    Чим дорослішим стає ваш малюк, тим більше в його раціоні з'являється нових продуктів, і тим більше у нього виявляється інтерес до незвичних смакам і різних страв.
    Інгредієнти:

  • капуста цвітна - 200 г;

  • вершки - 100 мл;

  • лимонний сік - 05 ч. ложки;

  • зелень - для прикраси;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Цвітну капусту обробляємо, розбираємо на суцвіття, промиваємо і відварюємо в невеликій кількості злегка підсоленої води до напівготовності. Потім рідину обережно зливаємо, додаємо вершки і тушкуємо все разом ще приблизно 10 хвилин. Після цього, в
    Пюре з цвітної капусти
    отриману масу видавлюємо лимонний сік, кладемо сіль і подрібнюємо все блендером до однорідності. Подаємо страву до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
    Пюре з брюссельської капусти
    Інгредієнти:

  • капуста брюссельська - 150 г;

  • олія оливкова - 1 ч. ложка;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Беремо брюссельську капусту , моєму і кладемо в каструлю. Потім заливаємо овоч окропом і варимо на слабенькому вогні хвилин 20. Готову капусту подрібнюємо блендером, або перетираємо через сито. Додаємо оливкову олію, ретельно перемішуємо і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
    Тушкована кольорова капуста з овочами
    Тушкована кольорова капуста з овочами
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч. Вона використовується для приготування різних страв. У нашій статті ми пропонуємо кілька цікавих рецептів
    Гарнір з цвітної капусти
    Гарнір з цвітної капусти
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
    Цвітна капуста для дитини
    Цвітна капуста для дитини
    Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей
    Як готувати овочеве пюре немовляті?
    Як готувати овочеве пюре немовляті?
    Введення прикорму в раціон малюка - процес знайомий будь-якій мамі. Пюре для немовлят роблять з гіпоалергенних продуктів і вводять в раціон зазвичай