Капуста є чудовим, доступним круглий рік овочем для приготування найрізноманітніших страв, у тому числі і супів. Завдяки її чудовим смаковим властивостям супи з капустою виходять легкими, ароматними і насиченими.
Людям, які стежать за своєю фігурою, рекомендуються пісні супи у поєднанні з іншими овочами. Любителям же ситних страв рекомендуємо додавати в них ніжне м'ясо птиці, свинину чи яловичину, від чого смакові характеристики страв стають більш насиченими.
Овочевий суп з капустою може бути класичним рідким і у вигляді крем-супу. Готувати його можна як з білокачанної та цвітної капусти, а етапи приготування нічим не відрізняються від процесу приготування інших супів.
Ми вам сьогодні розповімо, як зварити смачний суп з капусти.
Суп з капустою, куркою і стручкової квасолею
Інгредієнти: свіжа білокачанна капуста – 260 г; куряче м'ясо – 05 кг; стручкова квасоля – 75 г; картопля – 250 г; морква – 170 г; цибуля – 170 г; запашний перець горошком – 2 шт.; лавровий лист – 1 шт.; перець; сіль; свіжа зелень. Приготування Куряче м'ясо промиваємо і відварюємо до готовності в двох літрах води. Очищаємо і нарізаємо картоплю і цибулю кубиками, моркву соломкою і шаткуємо капусту.
Дістаємо курку, нарізаємо м'ясо шматочками ножем або руками розбираємо на волокна.
Приготовлені овочі і стручкову квасолю покласти в киплячий бульйон, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і варимо двадцять хвилин. За п'ять хвилин до готовності додаємо куряче м'ясо.
Подаємо суп гарячим зі свіжою зеленню.
Страва ідеально підходить для дієтичного харчування.
Грибний суп з капустою
Інгредієнти: свіжі білі гриби – 350 г; капуста – 300 г; картопля – 450 г; морква – 175 г; цибуля – 175 г; часник – 3-4 зубки; топлене масло – 55 г; запашний перець горошком – 2 шт.; лаврове листя – 1-2 шт.; чорний перець; сіль; кріп і петрушка. Приготування Білі гриби гарненько промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки, заливаємо двома літрами гарячої води і даємо постояти тридцять хвилин.
Тим часом очищену картоплю нарізаємо кубиками, моркву і капусту соломкою, дрібно рубаємо цибулю і часник.
Після закінчення часу каструлю з водою і грибами ставимо на вогонь і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо капусту, а через десять хвилин картоплю і обсмажені на топленому маслі цибулю з морквою, часник, сіль, перець, лавровий лист і рубану зелень. Проварюємо на повільному вогні ще десять хвилин.
Подаємо ароматний грибний супчик з капустою, приправивши сметаною.
Суп з молодою капустою, сьомгою і пшоном
Інгредієнти: молода капуста – 250 г; сьомга – 350 г; пшоно – 100 г; соєвий соус – 15 мл; куряче яйце – 2 шт.; гаряча вода – 15 л; чорний перець; сіль; свіжа зелень петрушки. Приготування Промиваємо і очищаємо від шкіри сьомгу. Видаляємо з неї кістки, нарізаємо на шматочки, поливаємо його соєвим соусом і даємо просочитися протягом двадцяти хвилин.
Промите пшоно заливаємо окропом і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо сьомгу, нашатковану молоду капусту, сіль, перець і варимо десять хвилин.
Відварені круто яйця, очищаємо і ріжемо на чотири частини.
Подаємо наш оригінальний, смачний супчик, поклавши в тарілку четвертинку яйця і приправте петрушкою.
Приємного апетиту!
Легкий суп з капустою і рисом
Інгредієнти: капуста молода – 150 г; рис – 50 г; цибуля – 90 г; маслини без кісточок – 90 г; пікантний сир твердий – 50 г; чорний перець; сіль; свіжа зелень. Приготування Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо кубиками, смажимо до приємного золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом, разом з промитим рисом відправляємо в каструлю з киплячою водою і варимо до напівготовності рису. Потім додаємо нашатковану капусту, сіль, перець, маслини і варимо ще десять хвилин.
При подачі посипаємо наш легкий супчик натертим сиром і рубаною зеленню.