Вернуться назад Распечатать

Рецепт борщу з буряками й капустою

Рецепт борщу з буряками й капустою
Не дивлячись на те, що ви напевно маєте свій власний і найкращий рецепт борщу з буряками й капустою, пропонуємо звернути увагу на добірку наступних варіацій цієї традиційної страви: від класичного борщу на яловичому бульйоні, до сучасного варіанту у форматі супу-пюре. Зацікавлені?

Борщ з буряком і свіжою капустою


Почнемо з рецепту безсмертної класики, в рамках якого кращу компанію готовому блюду складе нарізка з підчеревини, свіжа зелень, сметана і ароматні часникові пампушки.
Інгредієнти:
Для бульйону:

  • яловичі ребра - 900 г;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • перець - 8 горошин;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • морква - 130 р.


  • Для борщу:

  • буряк - 300 г;

  • молода білокачанна капуста - 200 г;

  • картопля - 450 г;

  • морква - 100 г;

  • корінь петрушки - 45 г;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати борщ з буряком і капустою, необхідно зробити бульйон для нього. Промиваємо і зачищаємо ребра, якщо в цьому є необхідність. Заливаємо яловичину, половинки моркви, цибулі, листя лавра і горошини перцю 25 літрами води. Ставимо майбутній бульйон на вогонь на півтори години.
    Бульйон з ребер пропускаємо через покрите марлею сито, а відварну яловичу м'якоть відокремлюємо від кісток.
    Беремося за базу для борщу з овочів, для приготування якої насамперед слід обсмажити натерту буряк на рослинному маслі близько 5 хвилин. Через відведений час в сковороду відправляються попередньо подрібнені овочі, а ще через 12 хвилин – пара столових ложок томатної пасти або пюре. На даному етапі багато люблять підкисляти засмажку оцтом, лимонною кислотою або фрешем, ми залишаємо цей крок на ваш розсуд.
    У знову киплячий бульйон кладемо кубики картоплі, відварюємо до напівготовності і додаємо цукрову засмажку. Через ще 5 хвилин кладемо в борщ нашатковані листя капусти. Коли капуста стане м'якою, вимкніть конфорку і залишайте борщ під кришкою хоча б на півгодини перед подачею.

    Рецепт борщу з квашеною капустою і буряком


    Щоб уникнути додавання оцту в бульйон для легкої кислинки, борщ можна приготувати на манер щів, замінивши свіжу капусту квашеної.
    Інгредієнти:

  • буряк - 350 г;

  • квашеная капуста - 280 м;

  • картопля - 200 г;

  • бекон або сало - 90 г;

  • морква - 200 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • яловичий бульйон - 2 л;

  • томатне пюре - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.


  • Приготування
    Вытопив жир з сала на сковороді обсмажуємо на ньому капусту з тертим буряком, морквою, подрібненою цибулею і часником. Коли овочі буду готові наполовину, приправляємо їх за смаком і з'єднуємо з томатним пюре або пастою.
    У киплячому бульйоні варимо кубики картоплі. Закладаємо в основу супу овочеву засмажку на беконі. Приготування борщу з буряками й капустою займе ще 20 хвилин. По завершенні відведеного часу, вимикаємо вогонь і залишаємо борщ настоятися.

    Рецепт пісного борщу з буряками і цвітною капустою


    Інгредієнти:

  • буряк - 350 г;

  • цвітна капуста - 350 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • овочевий бульйон або вода;

  • соєве сметана або вершки;

  • зелень петрушки.


  • Рецепт борщу з буряками й капустою
    Приготування
    Буряк ретельно промиваємо і ставимо варитися до м'якості. Капусту ділимо на суцвіття і бланшируем. М'які овочі кладемо в чашу блендера разом з розтертим в пасту часником і починаємо збивати до однорідності, поступово підливаючи порції овочевого бульйону. Коли борщ з буряком і капустою на нашу модернізованому рецептом буде готовий, підігрійте його перед подачею, полийте вершками або сметаною на соєвій основі і щедро здобріть зеленню.
    Борщ по цьому рецепту смачний і в холодному вигляді.