Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Борщ з буряком і свіжою капустою

Борщ з буряком і свіжою капустою

21-06-2015, 15:12
2 773
Борщ з буряком і свіжою капустою
Борщ – страва добре знайоме практично кожному жителю Східної Європи, а улюблений спосіб його приготування є у більшості сімей. Зрозуміло, ми не беремося складати конкуренцію борщу у виконанні вашої мами і бабусі, але кілька смачних варіантів, для різноманітності, вирішили зібрати в цьому матеріалі.

Рецепт класичного борщу з буряками й капустою


Поняття «класики» щодо традиційних страв завжди дуже широко через те, що в кожному регіоні існує свій рецепт, носить це почесне звання. Ми ж розповімо про ще одну варіацію класичного борщу, яка, напевно, знайома багатьом.
Інгредієнти:

  • яловичий бульйон - 25 л;

  • буряк - 300 г;

  • свіжа капуста - 350 г;

  • томатне пюре - 240 мл;

  • картопляні бульби - 250 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • морква - 200 г;

  • цукор, оцет - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 180 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати борщ з буряком і капустою, буряк слід промити і відварити до м'якості прямо в шкірці, а капусту нашаткувати будь-яким зручним способом.
    Відварну буряк очистіть і натріть, а потім спасеруйте на краплі олії разом з цибулею, розтертими в пасту часниковими зубчиками і морквою. У зажараку додайте томатне пюре, трохи цукру і оцет, за бажанням.
    Поки овочі обсмажуються, наповніть каструлю бульйоном і покладіть в нього кубики картоплі. Коли останні дійдуть до напівготовності, змішайте вміст каструлі з овочевою пассеровкой і тонкими скибочками капусти. Зменшіть жар і варіть борщ з буряком і свіжою капустою, поки капуста не розм'якшиться.
    Якщо ми заговорили про класику, то подавати це блюдо краще всього в компанії свіжого кропу, пампушок і сметани, а любителі сала можуть розтерти його з часником і сіллю, а потім додати щедру столову ложку ароматною пасти в гарячий бульйон за 10 хвилин до подачі.

    Борщ зі свіжою і квашеною капустою без буряка


    Якщо в попередньому рецепті для ледь відчутною кислинки ми додавали оцет, то тепер замінимо його невеликою порцією квашеної капусти для досягнення подібного результату.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • оматное пюре - 380 мл;

  • морква - 100 г;

  • пастернак (невеликий корінь) - 1 шт.;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • гострий перець - за смаком;

  • свіжа капуста нашаткована) - 2 ст.;

  • квашена капуста - 1/2 ст.;

  • картопля - 200 г;

  • бульйон - 25 л.


  • Приготування
    Якщо бульйон готовий, то можете сміливо починати з пасерування овочів. Покладіть в сотейник або глибоку сковороду кубики цибулі, натертий корінь пастернаку і моркву, обидва види капусти і подрібнені часникові зубчики. Через 10 хвилин залийте подрумянившиеся овочі пюрированными томатами і тушкуйте аналогічний період часу.
    Готову овочеву засмажку перекладіть в киплячий бульйон і відправте шматочки картоплі слідом. Трохи лавра для аромату теж не завадить. Через півгодини спробуйте борщ і приправте його за смаком додатковою порцією часнику, розтертого з гострим перцем, сіллю і цукром.

    Рецепт смачного борщу з капустою і буряком


    Незвичайний, а тим і примітний, рецепт цього борщу із свіжої капусти і буряком відрізняється від своїх попередників наявністю не характерного для цієї страви доповнення – курячих тефтелькою.
    Інгредієнти:

  • яловичий бульйон - 35 л;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • нашаткована капуста - 2 ст.;

  • томатна паста - 45 г;
  • Борщ з буряком і свіжою капустою

  • морква - 200 г;

  • буряк - 250 г;

  • курячий фарш - 500 г;

  • картопляні бульби (великі) - 2 шт.


  • Приготування
    Спассеровав всі подрібнені овочі, крім картоплі, перекладіть їх у бульйон, слідом поклавши томатну пасту. Туди ж відправте кубики картоплі і варити борщ до їх розм'якшення. За 12-15 хвилин до готовності покласти в бульйон невеликі тефтелі з курячого фаршу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісні щі з свіжої капусти
    Пісні щі з свіжої капусти
    Справжні щі готують на бульйоні з різних сортів м'яса або риби, в глиняному горщику та в російської печі. Але в цей раз ми пропонуємо рецепт
    Рецепт борщу з буряками й капустою
    Рецепт борщу з буряками й капустою
    Рецепт приготування борщу з буряками досить простий. Навіть молодим недосвідченим господаркам наші рецепти цілком зрозумілі і потрібні на кухні не
    Борщ зі свіжої капусти
    Борщ зі свіжої капусти
    Мабуть, борщем вже складно когось здивувати. Однак, це ситна перше блюдо нікого не залишає байдужим. Борщ ніколи не набридає, тому що варіантів його
    Суп зі свіжої капусти
    Суп зі свіжої капусти
    Коли хочеться чогось немудрого, але в той же час ситного і поживного, відразу згадується суп зі свіжої капусти. І продуктів мінімум, і часу забирає
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
    Борщ, як у дитячому садку
    Борщ, як у дитячому садку
    Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять