Вернуться назад Распечатать

Заправка для борщу на зиму

Заправка для борщу на зиму
Борщ – найпопулярніше гаряче блюдо кожної російської сім'ї. Чим більше свіжих овочів використовує господиня для приготування цієї страви, тим смачніше і ароматні воно виходить. Тільки ось в холодний період року знайти такі продукти набагато складніше, тому нам з вами знадобляться заправки для борщу на зиму.
Бурякова заправка для борщу на зиму
Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 1 качан;

  • буряк середня – 1 кг;

  • помідори стиглі – 900 г;

  • цибуля біла ріпчаста – 755 г;

  • морква середня – 15 кг;

  • сіль дрібна – 30 г;

  • цукор білий – 120 г;

  • масло рослинне – 205 мл;

  • оцет 6% – 205 мл


  • Приготування
    Перед тим, як почати робити на зиму заправку для борщу, всі овочі добре промиваємо і подрібнюємо ножем: помідори – невеликими шматочками, цибулю – тоненькими півкільцями, а моркву і буряк шаткуємо на тертці. Тепер перекладаємо підготовлені продукти в каструлю, кидаємо всі спеції, сахарим і ставимо посуд на вогонь. Після закипання, нагрів зменшуємо, тушкуємо вміст 10 хвилин, а потім тонкою цівкою вводимо оцет. Варимо 15 хвилин, розкладаємо гарячу заготовку по стерильним банкам, закатуємо, закутуємо і остуджуємо.
    Заправка для борщу на зиму без капусти
    Інгредієнти:

  • буряк – 990 м;

  • часник – 5 р;

  • вода питна – 205 мл;

  • цукор білий – 45 г;

  • кислота лимонна – 10 г;

  • свіжа зелень – 190 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Буряк ретельно промиваємо від бруду і відварюємо. Після охолодження очищаємо коренеплід і шаткуємо на тертці. Часник і свіжу зелень подрібнюємо блендером і розкладаємо підготовлені продукти по банках.
    У закипілу воду кидаємо цукор, сіль, лимонку і проварюємо 3 хвилини, помішуючи. Розливаємо гарячий маринад по банках, накриваємо кришками і стерилізуємо 20 хвилин. Далі відразу ж закатуємо заправку для борщу без оцту, остуджуємо і прибираємо на зберігання в зиму в холодильник.
    Томатна заправка для борщу на зиму
    Інгредієнти:

  • помідори стиглі – 505 г;

  • кухонна сіль – 10 г;

  • солодкий перець – 305 р.


  • Приготування
    Помідори та солодкий перець промиваємо, обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Отриману овочеву масу перелити в каструлю і доводимо на середньому вогні до закипання. Далі кидаємо ложку солі і проварюємо, помішуючи, хвилин 10 а потім розливаємо томатну заготовку по банкам і закатуємо.
    Смачна заправка для борщу на зиму з квасолею
    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 2 кг;

  • квасоля – 210 г;

  • помідори – 910 г;

  • цибуля ріпчаста – 455 г;

  • буряк – 950 г;

  • морква – 460 м;

  • червоний солодкий перець – 105 г;

  • сіль – 55 г;

  • цукор – 15 г;

  • масло рослинне – 205 мл;

  • оцет – 205 мл;

  • лавровий лист і перець горошком – за бажанням.


  • Приготування
    Квасоля заливаємо проточною водою і залишаємо на 8 годин. Всі овочі обробляємо, обполіскуємо, а потім моркву і буряк шаткуємо соломкою на крупній тертці і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Капусту, цибулю, помідори і перець дрібно рубаємо ножем, присипаємо спеціями і добре розминаємо руками. Змішуємо всі разом в сковороді, додаємо квасоля, перемішуємо і тушкуємо близько 40 хвилин при слабкому кипінні. В кінці додаємо оцет, кип'ятимо, трохи охолоджуємо масу і розкладаємо по банках, закочуючи кришками.
    Заморожена заправка для борщу на зиму
    Інгредієнти:

  • буряк велика – 3 кг;

  • морква – 910 г;

  • помідори – 910 г;

  • перець солодкий болгарський – 910 г;

  • цибуля ріпчаста білий – 990 м;

  • свіжа зелень за бажанням.


  • Приготування
    Овочі і свіжу зелень промиваємо, обсушуємо і нарізаємо довільно: соломкою або кубиками. Викладаємо в миску, ретельно перемішуємо і розкладаємо невеликими порціями в фасувальні поліетиленові пакети або пластикові контейнери. Заморожуємо заготовки і взимку просто кидаємо овочеву суміш в бульйон і варимо борщ, додавши лише капусту, картоплю і різні спеції.