» » Швидка капуста, маринована гарячим розсолом

Швидка капуста, маринована гарячим розсолом

Швидка капуста, маринована гарячим розсолом
Спосіб швидкого соління капусти гарячим розсолом дасть можливість у короткий термін отримати смачне готову страву. Ця закуска прекрасно різноманітить стіл і послужить прекрасним доповненням до м'яса, риби і т. д.

Швидкий спосіб маринування капусти гарячим розсолом


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 995 г;

  • морква – 55 г;

  • перець болгарський – 55 г;

  • чорний перець – 10 горошин;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.;

  • цукор кристалічний – 30 г;

  • оцет 6% – 65 мл;

  • сіль – за смаком;

  • масло рослинне – 45 мл;

  • вода питна – 120 мл


  • Приготування
    Капусту білокачанну тоненько шаткуємо, а моркву і оброблений перець нарізаємо смужками. Потім овочі в мисці перемішуємо, додаємо перець горошком і сухий лавровий лист. Розкладаємо вміст по банкам і заливаємо закипевшим маринадом, приготованим з питної води з додаванням столового оцту, масла, цукру і солі. Приблизно через 3 години маринована пікантна капуста готова до подачі на стіл.

    Швидка капуста, маринована гарячим розсолом


    Інгредієнти:

  • капуста свіжа білокачанна – 2 кг;

  • морква – 55 г;

  • часник – за смаком;

  • вода фільтрована – 990 мл;

  • столовий оцет – 195 мл;

  • сіль велика – 30 г;

  • цукор кристалічний – 95 г;

  • лаврове листя – 5 шт.


  • Приготування
    Капусту рубаємо великими шматками, а моркву очищаємо, шаткуємо на крупній тертці і перекладаємо овочі в миску. Вичавлюємо до них кілька зубчиків часнику і розмішуємо руками.
    У воду кидаємо сіль, цукор, вводимо розведений оцет, рослинне масло і кидаємо лаврове листя. Кип'ятимо вміст, заливаємо капусту і зверху встановлюємо гніт. Через кілька годин смачна капустка швидкого приготування з часником гарячим розсолом готова до дегустації.

    Швидкий спосіб маринування капусти гарячим розсолом з оцтом


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 985 г;

  • морква – 65 г;

  • куркума – 5 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • сіль крупного помелу – 10 г;

  • вода питна – 120 мл;

  • цукор – 75 г;

  • масло рослинне – 110 мл;

  • оцет 6% – 80 мл


  • Приготування
    Качан капусти тонко шаткуємо, а моркву і часник чистимо і подрібнюємо на тертці. Викладаємо підготовлені овочі в каструлю, посипаємо куркумою і перемішуємо руками. Для маринаду кип'ятимо воду, додаємо в неї оцет, рослинне масло, цукор і сіль. Швидко заливаємо мариновану капусту гарячим розсолом з оцтом і встановлюємо під гніт. Приблизно через день красива і смачна закуска буде готова.

    Швидкий спосіб приготування капусти пилюски гарячим розсолом


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста молода – 1 вилок;

  • буряк – 1 шт.;

  • болгарський перець – 60 г;

  • часник – 3 зубчики.


  • Для маринаду:

  • вода питна – 990 мл;

  • сіль йодована – 20 г;

  • цукор – 10 г;

  • оцет – 20 мл;

  • рослинне масло із запахом – 120 мл


  • Приготування
    Буряк очищаємо і нарізаємо брусочками, а часник і перець – шматочками. Перемішуємо овочеву нарізку і викладаємо частину на дно банок. Вилок капусти рубаємо скибочками, закладаємо в банки і зверху додаємо овочі, що залишилися.
    У закипілої воді розчиняємо сіль з цукром, кип'ятимо 5 хвилин, а потім додаємо оцет, масло і заливаємо маринадом консервацію. На наступний день мариновану капусту можна вже їсти.
    Додав: admin | 22-09-2016, 21:00
    Переглядів: 84