Спосіб швидкого соління капусти гарячим розсолом дасть можливість у короткий термін отримати смачне готову страву. Ця закуска прекрасно різноманітить стіл і послужить прекрасним доповненням до м'яса, риби і т. д.
Швидкий спосіб маринування капусти гарячим розсолом
Інгредієнти: капуста білокачанна – 995 г; морква – 55 г; перець болгарський – 55 г; чорний перець – 10 горошин; сухий лист лавровий – 2 шт.; цукор кристалічний – 30 г; оцет 6% – 65 мл; сіль – за смаком; масло рослинне – 45 мл; вода питна – 120 мл Приготування Капусту білокачанну тоненько шаткуємо, а моркву і оброблений перець нарізаємо смужками. Потім овочі в мисці перемішуємо, додаємо перець горошком і сухий лавровий лист. Розкладаємо вміст по банкам і заливаємо закипевшим маринадом, приготованим з питної води з додаванням столового оцту, масла, цукру і солі. Приблизно через 3 години маринована пікантна капуста готова до подачі на стіл.
Швидка капуста, маринована гарячим розсолом
Інгредієнти: капуста свіжа білокачанна – 2 кг; морква – 55 г; часник – за смаком; вода фільтрована – 990 мл; столовий оцет – 195 мл; сіль велика – 30 г; цукор кристалічний – 95 г; лаврове листя – 5 шт. Приготування Капусту рубаємо великими шматками, а моркву очищаємо, шаткуємо на крупній тертці і перекладаємо овочі в миску. Вичавлюємо до них кілька зубчиків часнику і розмішуємо руками.
У воду кидаємо сіль, цукор, вводимо розведений оцет, рослинне масло і кидаємо лаврове листя. Кип'ятимо вміст, заливаємо капусту і зверху встановлюємо гніт. Через кілька годин смачна капустка швидкого приготування з часником гарячим розсолом готова до дегустації.
Швидкий спосіб маринування капусти гарячим розсолом з оцтом
Інгредієнти: капуста білокачанна – 985 г; морква – 65 г; куркума – 5 г; часник – 3 зубчики; сіль крупного помелу – 10 г; вода питна – 120 мл; цукор – 75 г; масло рослинне – 110 мл; оцет 6% – 80 мл Приготування Качан капусти тонко шаткуємо, а моркву і часник чистимо і подрібнюємо на тертці. Викладаємо підготовлені овочі в каструлю, посипаємо куркумою і перемішуємо руками. Для маринаду кип'ятимо воду, додаємо в неї оцет, рослинне масло, цукор і сіль. Швидко заливаємо мариновану капусту гарячим розсолом з оцтом і встановлюємо під гніт. Приблизно через день красива і смачна закуска буде готова.
Швидкий спосіб приготування капусти пилюски гарячим розсолом
Інгредієнти: білокачанна капуста молода – 1 вилок; буряк – 1 шт.; болгарський перець – 60 г; часник – 3 зубчики. Для маринаду:
вода питна – 990 мл; сіль йодована – 20 г; цукор – 10 г; оцет – 20 мл; рослинне масло із запахом – 120 мл Приготування Буряк очищаємо і нарізаємо брусочками, а часник і перець – шматочками. Перемішуємо овочеву нарізку і викладаємо частину на дно банок. Вилок капусти рубаємо скибочками, закладаємо в банки і зверху додаємо овочі, що залишилися.
У закипілої воді розчиняємо сіль з цукром, кип'ятимо 5 хвилин, а потім додаємо оцет, масло і заливаємо маринадом консервацію. На наступний день мариновану капусту можна вже їсти.