» » Ікра з моркви на зиму – простий рецепт

Ікра з моркви на зиму – простий рецепт

Ікра з моркви на зиму – простий рецепт
Морквяна ікра – бюджетна, проста, але дуже смачна закуска. Як приготувати ікру з моркви на зиму, зараз дізнаєтесь.

Ікра з моркви на зиму – простий рецепт


Інгредієнти:

  • стиглі томати – 15 кг;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • морква – 2 кг;

  • часник – 15 зубчиків;

  • оцет – 20 мл;

  • олія рослинна – 180 мл;

  • перчик чорний мелений;

  • сіль.


  • Приготування

  • Помідори та моркву гарненько миємо. Помідори ріжемо невеликими кубиками, а моркву за допомогою блендера подрібнюємо.

  • Підготовлені таким чином інгредієнти перекладаємо в каструлю, вливаємо маслечко, всипаємо цукор, кладемо сіль і близько 2 годин тушкуємо.

  • Приблизно хвилин за 10 до закінчення варіння додаємо подрібнений часник, перчик і знову розмішуємо.

  • Готову морквяну ікру розкладаємо по пропаренным баночках, укупориваем, перевертаємо і закутуємо.


  • Рецепт приготування ікри з моркви на зиму


    Інгредієнти:

  • морква – 500 г;

  • вода – 100 мл;

  • хрін – 500 г;

  • оцет – 20 мл;

  • яблука не дуже солодкі – 05 кг;

  • цукор – 50 г;

  • масло рослинна – 50 мл;

  • кухонна сіль – 20 р.


  • Приготування

  • Яблука, корінь хрону і моркву спочатку чистимо, а потім вже подрібнюємо за допомогою терки.

  • Поміщаємо підготовлені інгредієнти в каструлю, додаємо воду, вливаємо олію, солимо і сахарим.

  • Тушкуємо масу близько 15 годин, іноді помішуючи. Практично в кінці додаємо оцет.

  • Розподіляємо ікру з моркви і яблук на зиму по заздалегідь простерилизованным ємкостей. Потім їх закатуємо і відправляємо на зберігання.


  • Ікра з моркви і цибулі на зиму


    Інгредієнти:

  • цибуля – 700 г;

  • часник – 5 зубчиків;

  • морква – 1 кг;

  • томат-паста – 40 г;

  • перець чорний горошком – 8 шт.;

  • масло рослинне – 140 мл;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування

  • Цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо.

  • Очищену моркву нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру і подрібнюємо блендером або ж за допомогою кухонного комбайна.

  • Очищений часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.

  • В томат додаємо воду і розмішуємо, щоб вийшла кашка.

  • Цибулю покласти в казанок, додаємо томат, вливаємо олію, кладемо спеції. Добре розмішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Помішуючи тушкуємо близько півгодини.

  • У сковороду наливаємо масло, засипаємо подрібнену моркву. На невеликому вогні обсмажуємо, помішуючи, 5 хвилин. Потім вливаємо приблизно 70 мл гарячої води, прикриваємо сковороду кришкою і доводимо моркву до м'якого стану.

  • Тепер змішуємо моркву з цибулею і ретельно розмішуємо. Накриваємо каструлю і поміщаємо в помірно прогріту духовку.

  • Потім ємність з ікрою дістаємо, додаємо часник, добре розмішуємо і хвилин на 5 ще ставимо в духовку.

  • Приготовану ікру розкладаємо по підготовленим баночках і укупориваем.


  • Ікра з моркви і перцю на зиму


    Інгредієнти:

  • морква – 18 кг;

  • стиглі м'ясисті помідори – 25 кг;

  • цибуля – 450 г;

  • масло рослинне – 150 мл;

  • поварена не йодована сіль – 40 г;

  • перець солодкий – 10 шт.;

  • часник – 10-15 зубчиків;

  • гострий перчик – 1 шт.


  • Приготування

  • Спочатку готуємо овочі – моркву та цибулю чистимо, у солодкого перчика вирізаємо хвостики і насінну частину.

  • Підготовлені овочі проворачиваем через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.

  • В каструлю або казан вливаємо олію, викладаємо подрібнені овочі, солимо і ставимо на середній вогонь. Після закипання вогонь зменшуємо до слабкого. Накриваємо ємність кришкою і тушкуємо 2 години. При цьому, звичайно, потрібно не забувати перемішувати ікру, щоб вона не пристала до дна.

  • Практично в кінці додаємо подрібнений часник, дрібненько порізаний гострий перчик. Все ще раз розмішуємо, даємо масі знову закипіти, і знімаємо з плити.

  • Гарячу гостру ікру з моркви на зиму розподіляємо по чистим сухим баночках, укупориваем і прибираємо для подальшого зберігання.


  • Вдалих заготовок всім!
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:21
    Переглядів: 71