Ікра з моркви на зиму – простий рецепт
Морквяна ікра – бюджетна, проста, але дуже смачна закуска. Як приготувати ікру з моркви на зиму, зараз дізнаєтесь.
Інгредієнти:
стиглі томати – 15 кг;
цукровий пісок – 100 г;
морква – 2 кг;
часник – 15 зубчиків;
оцет – 20 мл;
олія рослинна – 180 мл;
перчик чорний мелений;
сіль.
Приготування
Помідори та моркву гарненько миємо. Помідори ріжемо невеликими кубиками, а моркву за допомогою блендера подрібнюємо.
Підготовлені таким чином інгредієнти перекладаємо в каструлю, вливаємо маслечко, всипаємо цукор, кладемо сіль і близько 2 годин тушкуємо.
Приблизно хвилин за 10 до закінчення варіння додаємо подрібнений часник, перчик і знову розмішуємо.
Готову морквяну ікру розкладаємо по пропаренным баночках, укупориваем, перевертаємо і закутуємо.
Інгредієнти:
морква – 500 г;
вода – 100 мл;
хрін – 500 г;
оцет – 20 мл;
яблука не дуже солодкі – 05 кг;
цукор – 50 г;
масло рослинна – 50 мл;
кухонна сіль – 20 р.
Приготування
Яблука, корінь хрону і моркву спочатку чистимо, а потім вже подрібнюємо за допомогою терки.
Поміщаємо підготовлені інгредієнти в каструлю, додаємо воду, вливаємо олію, солимо і сахарим.
Тушкуємо масу близько 15 годин, іноді помішуючи. Практично в кінці додаємо оцет.
Розподіляємо ікру з моркви і яблук на зиму по заздалегідь простерилизованным ємкостей. Потім їх закатуємо і відправляємо на зберігання.
Інгредієнти:
цибуля – 700 г;
часник – 5 зубчиків;
морква – 1 кг;
томат-паста – 40 г;
перець чорний горошком – 8 шт.;
масло рослинне – 140 мл;
чорний мелений перець.
Приготування
Цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо.
Очищену моркву нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру і подрібнюємо блендером або ж за допомогою кухонного комбайна.
Очищений часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.
В томат додаємо воду і розмішуємо, щоб вийшла кашка.
Цибулю покласти в казанок, додаємо томат, вливаємо олію, кладемо спеції. Добре розмішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Помішуючи тушкуємо близько півгодини.
У сковороду наливаємо масло, засипаємо подрібнену моркву. На невеликому вогні обсмажуємо, помішуючи, 5 хвилин. Потім вливаємо приблизно 70 мл гарячої води, прикриваємо сковороду кришкою і доводимо моркву до м'якого стану.
Тепер змішуємо моркву з цибулею і ретельно розмішуємо. Накриваємо каструлю і поміщаємо в помірно прогріту духовку.
Потім ємність з ікрою дістаємо, додаємо часник, добре розмішуємо і хвилин на 5 ще ставимо в духовку.
Приготовану ікру розкладаємо по підготовленим баночках і укупориваем.
Інгредієнти:
морква – 18 кг;
стиглі м'ясисті помідори – 25 кг;
цибуля – 450 г;
масло рослинне – 150 мл;
поварена не йодована сіль – 40 г;
перець солодкий – 10 шт.;
часник – 10-15 зубчиків;
гострий перчик – 1 шт.
Приготування
Спочатку готуємо овочі – моркву та цибулю чистимо, у солодкого перчика вирізаємо хвостики і насінну частину.
Підготовлені овочі проворачиваем через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
В каструлю або казан вливаємо олію, викладаємо подрібнені овочі, солимо і ставимо на середній вогонь. Після закипання вогонь зменшуємо до слабкого. Накриваємо ємність кришкою і тушкуємо 2 години. При цьому, звичайно, потрібно не забувати перемішувати ікру, щоб вона не пристала до дна.
Практично в кінці додаємо подрібнений часник, дрібненько порізаний гострий перчик. Все ще раз розмішуємо, даємо масі знову закипіти, і знімаємо з плити.
Гарячу гостру ікру з моркви на зиму розподіляємо по чистим сухим баночках, укупориваем і прибираємо для подальшого зберігання.
Вдалих заготовок всім!
Ікра з моркви на зиму – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування ікри з моркви на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ікра з моркви і цибулі на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ікра з моркви і перцю на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вдалих заготовок всім!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати борщову заправку на зиму?
Витративши пару годин влітку на виготовлення борщової заправки і заготовки на зиму, ви економите багато часу на приготування першої страви в холодний
Овочева ікра через м'ясорубку на зиму – рецепт
Така закуска неодмінно стане фаворитом у вашому зимовому меню. Далі підкажемо, як виготовити чудесну, шалено смачну ікру з різноманітних овочів. Це
Гостра кабачкова ікра
Для любителів страв погостріше далі представлені цікаві рецепти, базовий склад якої доданий гострий перчик, який надає закуски особливого,
Кабачкова ікра з яблуками
Особливого смаку звичайної кабачкової ікри додадуть прості яблука, які рекомендуємо включити до складу базового рецепта цього улюбленого частування.
Грибна ікра з морквою і цибулею
Рецепт цієї закуски завжди виручає, якщо після приготування грибного страви залишилися ніжки або трохи зіпсовані екземпляри. Зробити ікру дуже просто
Ікра з лисичок на зиму
Заготовити на зиму лисички можна у вигляді прекрасної консервації. Далі підкажемо, як наповнити свій асортимент домашніх заготовок нової баночкою,