Морквяна ікра – бюджетна, проста, але дуже смачна закуска. Як приготувати ікру з моркви на зиму, зараз дізнаєтесь.
Ікра з моркви на зиму – простий рецепт
Інгредієнти: стиглі томати – 15 кг; цукровий пісок – 100 г; морква – 2 кг; часник – 15 зубчиків; оцет – 20 мл; олія рослинна – 180 мл; перчик чорний мелений; сіль. Приготування Помідори та моркву гарненько миємо. Помідори ріжемо невеликими кубиками, а моркву за допомогою блендера подрібнюємо. Підготовлені таким чином інгредієнти перекладаємо в каструлю, вливаємо маслечко, всипаємо цукор, кладемо сіль і близько 2 годин тушкуємо. Приблизно хвилин за 10 до закінчення варіння додаємо подрібнений часник, перчик і знову розмішуємо. Готову морквяну ікру розкладаємо по пропаренным баночках, укупориваем, перевертаємо і закутуємо. Рецепт приготування ікри з моркви на зиму
Інгредієнти: морква – 500 г; вода – 100 мл; хрін – 500 г; оцет – 20 мл; яблука не дуже солодкі – 05 кг; цукор – 50 г; масло рослинна – 50 мл; кухонна сіль – 20 р. Приготування Яблука, корінь хрону і моркву спочатку чистимо, а потім вже подрібнюємо за допомогою терки. Поміщаємо підготовлені інгредієнти в каструлю, додаємо воду, вливаємо олію, солимо і сахарим. Тушкуємо масу близько 15 годин, іноді помішуючи. Практично в кінці додаємо оцет. Розподіляємо ікру з моркви і яблук на зиму по заздалегідь простерилизованным ємкостей. Потім їх закатуємо і відправляємо на зберігання. Ікра з моркви і цибулі на зиму
Інгредієнти: цибуля – 700 г; часник – 5 зубчиків; морква – 1 кг; томат-паста – 40 г; перець чорний горошком – 8 шт.; масло рослинне – 140 мл; чорний мелений перець. Приготування Цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо. Очищену моркву нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру і подрібнюємо блендером або ж за допомогою кухонного комбайна. Очищений часник подрібнюємо будь-яким зручним способом. В томат додаємо воду і розмішуємо, щоб вийшла кашка. Цибулю покласти в казанок, додаємо томат, вливаємо олію, кладемо спеції. Добре розмішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Помішуючи тушкуємо близько півгодини. У сковороду наливаємо масло, засипаємо подрібнену моркву. На невеликому вогні обсмажуємо, помішуючи, 5 хвилин. Потім вливаємо приблизно 70 мл гарячої води, прикриваємо сковороду кришкою і доводимо моркву до м'якого стану. Тепер змішуємо моркву з цибулею і ретельно розмішуємо. Накриваємо каструлю і поміщаємо в помірно прогріту духовку. Потім ємність з ікрою дістаємо, додаємо часник, добре розмішуємо і хвилин на 5 ще ставимо в духовку. Приготовану ікру розкладаємо по підготовленим баночках і укупориваем. Ікра з моркви і перцю на зиму
Інгредієнти: морква – 18 кг; стиглі м'ясисті помідори – 25 кг; цибуля – 450 г; масло рослинне – 150 мл; поварена не йодована сіль – 40 г; перець солодкий – 10 шт.; часник – 10-15 зубчиків; гострий перчик – 1 шт. Приготування Спочатку готуємо овочі – моркву та цибулю чистимо, у солодкого перчика вирізаємо хвостики і насінну частину. Підготовлені овочі проворачиваем через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. В каструлю або казан вливаємо олію, викладаємо подрібнені овочі, солимо і ставимо на середній вогонь. Після закипання вогонь зменшуємо до слабкого. Накриваємо ємність кришкою і тушкуємо 2 години. При цьому, звичайно, потрібно не забувати перемішувати ікру, щоб вона не пристала до дна. Практично в кінці додаємо подрібнений часник, дрібненько порізаний гострий перчик. Все ще раз розмішуємо, даємо масі знову закипіти, і знімаємо з плити. Гарячу гостру ікру з моркви на зиму розподіляємо по чистим сухим баночках, укупориваем і прибираємо для подальшого зберігання. Вдалих заготовок всім!