Кабачкова ікра з яблуками
Кабачкова ікра – проста смачна закуска. Є безліч рецептів її приготування. Ми вам зараз розповімо, як готувати кабачкову ікру з яблуками.
Інгредієнти:
кабачки – 5 шт.;
бородінський хліб – 100 г;
цибуля – 120 г;
яблука кислі – 2 шт.;
зубчики часнику – 2-3 шт.;
борошно;
свіжий сік лимона – 20 мл;
сіль;
оливкова олія.
Приготування
Кабачки чистимо, нарізаємо середніми гуртками. Цибулю ріжемо часточками. З скоринки хліба зрізаємо, м'якоть нарізаємо шматочками і збризкуємо свіжовичавленим соком лимона. Борошно змішуємо з сіллю, паніруємо в ній кабачки і обсмажуємо до рум'яності. Потім охолоджуємо. Часник подрібнюємо, яблука ріжемо на четвертинки і видаляємо насінну частину. Всі підготовлені продукти за винятком часнику подрібнюємо на м'ясорубці, кладемо подрібнений часник, перемішуємо, при необхідності підсолюємо і години на 4 прибираємо в холод.
Інгредієнти:
кабачки – 700 г;
томати – 375 г;
кисло-солодкі яблука – 250 г;
цибуля – 140 г;
зелень;
овочевий бульйон – 55 мл;
морква – 190 г;
мелений чорний перець;
зубчики часнику – 2-3 зубчики;
гострий перчик – 1 шт.;
сіль;
рафінована рослинна олія – 45 мл
Приготування
Яблука, кабачки і моркву чистимо і подрібнюємо теркою. Шаткуємо дрібненько цибулю, а часник подрібнюємо пресом. Помідори бланшируем в окропі близько хвилини, знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо. Пасеруємо На рослинній олії подрібнену цибулю, кладемо моркву і обсмажуємо не більше 5 хвилин. Потім додаємо яблука, кабачки, подрібнений гострий перчик і на середньому вогні смажимо 5 хвилин. Тепер додаємо томатну масу, бульйон і злегка обсмажуємо кабачкову ікру хвилини 2-3 потім накриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Подрібнену зелень, часник кладемо вже в кінці, а потім солимо і перчимо кабачкову ікру з перцем і яблуками за смаком.
Інгредієнти:
кабачки – 1 кг;
зерна коріандру, перець чорний горошком – по 10 р;
помідори стиглі – 800 г;
бутони гвоздики – 12 шт.;
цибуля – 350 г;
родзинки – 400 г;
білий винний оцет – 350 мл;
яблука зелені – 450 г;
корінь імбиру – 30 г;
цукор – 400 г;
сіль.
Приготування
Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо дрібненькими кубиками, також кришимо і очищені кабачки. Шаткуємо півкільцями цибулю. Яблука чистимо, видаляємо серцевиною і також нарізаємо кубиками. Всі овочі кладемо в сотейник, вливаємо оцет, кладемо цукор. Спеції і дрібненько нарізаний корінь імбиру поміщаємо в мішечок з марлі і кладемо в каструлю. Помішуючи, даємо закипіти й варимо 45 хвилин. Потім додаємо родзинки і тушкуємо ще 50 хвилин. Тепер мішечок зі спеціями витягаємо, розподіляємо ікру по стерильним баночках, укупориваем і відправляємо в холод.
Кабачкова ікра з яблуками рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки чистимо, нарізаємо середніми гуртками. Цибулю ріжемо часточками. З скоринки хліба зрізаємо, м'якоть нарізаємо шматочками і збризкуємо свіжовичавленим соком лимона. Борошно змішуємо з сіллю, паніруємо в ній кабачки і обсмажуємо до рум'яності. Потім охолоджуємо. Часник подрібнюємо, яблука ріжемо на четвертинки і видаляємо насінну частину. Всі підготовлені продукти за винятком часнику подрібнюємо на м'ясорубці, кладемо подрібнений часник, перемішуємо, при необхідності підсолюємо і години на 4 прибираємо в холод.
Гостра кабачкова ікра з яблуками і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Яблука, кабачки і моркву чистимо і подрібнюємо теркою. Шаткуємо дрібненько цибулю, а часник подрібнюємо пресом. Помідори бланшируем в окропі близько хвилини, знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо. Пасеруємо На рослинній олії подрібнену цибулю, кладемо моркву і обсмажуємо не більше 5 хвилин. Потім додаємо яблука, кабачки, подрібнений гострий перчик і на середньому вогні смажимо 5 хвилин. Тепер додаємо томатну масу, бульйон і злегка обсмажуємо кабачкову ікру хвилини 2-3 потім накриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Подрібнену зелень, часник кладемо вже в кінці, а потім солимо і перчимо кабачкову ікру з перцем і яблуками за смаком.
Кабачкова ікра з яблуками на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо дрібненькими кубиками, також кришимо і очищені кабачки. Шаткуємо півкільцями цибулю. Яблука чистимо, видаляємо серцевиною і також нарізаємо кубиками. Всі овочі кладемо в сотейник, вливаємо оцет, кладемо цукор. Спеції і дрібненько нарізаний корінь імбиру поміщаємо в мішечок з марлі і кладемо в каструлю. Помішуючи, даємо закипіти й варимо 45 хвилин. Потім додаємо родзинки і тушкуємо ще 50 хвилин. Тепер мішечок зі спеціями витягаємо, розподіляємо ікру по стерильним баночках, укупориваем і відправляємо в холод.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вечеря в мультиварці
Маючи в розпорядженні мультиварку можна створювати незвичайні страви швидко і без особливих труднощів. У цьому матеріалі зібрані рецепти, які
Гостра кабачкова ікра
Для любителів страв погостріше далі представлені цікаві рецепти, базовий склад якої доданий гострий перчик, який надає закуски особливого,
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
Купуючи в маркеті готову кабачкову ікру, напевно, кожен сумнівався в її якості. Тому пропонуємо зробити її самостійно, додавши майонез і томатну
Кабачкова ікра - рецепт
Багато людей люблять кабачкову ікру. Вона асоціюється з дитинством. Ікра відмінно поєднується на столі з овочевими пюре, м'ясом, рибою, чудова, як
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в