» » Кабачкова ікра з яблуками

Кабачкова ікра з яблуками

Кабачкова ікра з яблуками
Кабачкова ікра – проста смачна закуска. Є безліч рецептів її приготування. Ми вам зараз розповімо, як готувати кабачкову ікру з яблуками.

Кабачкова ікра з яблуками рецепт


Інгредієнти:

  • кабачки – 5 шт.;

  • бородінський хліб – 100 г;

  • цибуля – 120 г;

  • яблука кислі – 2 шт.;

  • зубчики часнику – 2-3 шт.;

  • борошно;

  • свіжий сік лимона – 20 мл;

  • сіль;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Кабачки чистимо, нарізаємо середніми гуртками. Цибулю ріжемо часточками. З скоринки хліба зрізаємо, м'якоть нарізаємо шматочками і збризкуємо свіжовичавленим соком лимона. Борошно змішуємо з сіллю, паніруємо в ній кабачки і обсмажуємо до рум'яності. Потім охолоджуємо. Часник подрібнюємо, яблука ріжемо на четвертинки і видаляємо насінну частину. Всі підготовлені продукти за винятком часнику подрібнюємо на м'ясорубці, кладемо подрібнений часник, перемішуємо, при необхідності підсолюємо і години на 4 прибираємо в холод.

    Гостра кабачкова ікра з яблуками і помідорами


    Інгредієнти:

  • кабачки – 700 г;

  • томати – 375 г;

  • кисло-солодкі яблука – 250 г;

  • цибуля – 140 г;

  • зелень;

  • овочевий бульйон – 55 мл;

  • морква – 190 г;

  • мелений чорний перець;

  • зубчики часнику – 2-3 зубчики;

  • гострий перчик – 1 шт.;

  • сіль;

  • рафінована рослинна олія – 45 мл


  • Приготування
    Яблука, кабачки і моркву чистимо і подрібнюємо теркою. Шаткуємо дрібненько цибулю, а часник подрібнюємо пресом. Помідори бланшируем в окропі близько хвилини, знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо. Пасеруємо На рослинній олії подрібнену цибулю, кладемо моркву і обсмажуємо не більше 5 хвилин. Потім додаємо яблука, кабачки, подрібнений гострий перчик і на середньому вогні смажимо 5 хвилин. Тепер додаємо томатну масу, бульйон і злегка обсмажуємо кабачкову ікру хвилини 2-3 потім накриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Подрібнену зелень, часник кладемо вже в кінці, а потім солимо і перчимо кабачкову ікру з перцем і яблуками за смаком.

    Кабачкова ікра з яблуками на зиму – рецепт


    Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг;

  • зерна коріандру, перець чорний горошком – по 10 р;

  • помідори стиглі – 800 г;

  • бутони гвоздики – 12 шт.;

  • цибуля – 350 г;

  • родзинки – 400 г;

  • білий винний оцет – 350 мл;

  • яблука зелені – 450 г;

  • корінь імбиру – 30 г;

  • цукор – 400 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо дрібненькими кубиками, також кришимо і очищені кабачки. Шаткуємо півкільцями цибулю. Яблука чистимо, видаляємо серцевиною і також нарізаємо кубиками. Всі овочі кладемо в сотейник, вливаємо оцет, кладемо цукор. Спеції і дрібненько нарізаний корінь імбиру поміщаємо в мішечок з марлі і кладемо в каструлю. Помішуючи, даємо закипіти й варимо 45 хвилин. Потім додаємо родзинки і тушкуємо ще 50 хвилин. Тепер мішечок зі спеціями витягаємо, розподіляємо ікру по стерильним баночках, укупориваем і відправляємо в холод.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:41
    Переглядів: 54