Кабачкова ікра – проста смачна закуска. Є безліч рецептів її приготування. Ми вам зараз розповімо, як готувати кабачкову ікру з яблуками.
Кабачкова ікра з яблуками рецепт
Інгредієнти: кабачки – 5 шт.; бородінський хліб – 100 г; цибуля – 120 г; яблука кислі – 2 шт.; зубчики часнику – 2-3 шт.; борошно; свіжий сік лимона – 20 мл; сіль; оливкова олія. Приготування Кабачки чистимо, нарізаємо середніми гуртками. Цибулю ріжемо часточками. З скоринки хліба зрізаємо, м'якоть нарізаємо шматочками і збризкуємо свіжовичавленим соком лимона. Борошно змішуємо з сіллю, паніруємо в ній кабачки і обсмажуємо до рум'яності. Потім охолоджуємо. Часник подрібнюємо, яблука ріжемо на четвертинки і видаляємо насінну частину. Всі підготовлені продукти за винятком часнику подрібнюємо на м'ясорубці, кладемо подрібнений часник, перемішуємо, при необхідності підсолюємо і години на 4 прибираємо в холод.
Гостра кабачкова ікра з яблуками і помідорами
Інгредієнти: кабачки – 700 г; томати – 375 г; кисло-солодкі яблука – 250 г; цибуля – 140 г; зелень; овочевий бульйон – 55 мл; морква – 190 г; мелений чорний перець; зубчики часнику – 2-3 зубчики; гострий перчик – 1 шт.; сіль; рафінована рослинна олія – 45 мл Приготування Яблука, кабачки і моркву чистимо і подрібнюємо теркою. Шаткуємо дрібненько цибулю, а часник подрібнюємо пресом. Помідори бланшируем в окропі близько хвилини, знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо. Пасеруємо На рослинній олії подрібнену цибулю, кладемо моркву і обсмажуємо не більше 5 хвилин. Потім додаємо яблука, кабачки, подрібнений гострий перчик і на середньому вогні смажимо 5 хвилин. Тепер додаємо томатну масу, бульйон і злегка обсмажуємо кабачкову ікру хвилини 2-3 потім накриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Подрібнену зелень, часник кладемо вже в кінці, а потім солимо і перчимо кабачкову ікру з перцем і яблуками за смаком.
Кабачкова ікра з яблуками на зиму – рецепт
Інгредієнти: кабачки – 1 кг; зерна коріандру, перець чорний горошком – по 10 р; помідори стиглі – 800 г; бутони гвоздики – 12 шт.; цибуля – 350 г; родзинки – 400 г; білий винний оцет – 350 мл; яблука зелені – 450 г; корінь імбиру – 30 г; цукор – 400 г; сіль. Приготування Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо дрібненькими кубиками, також кришимо і очищені кабачки. Шаткуємо півкільцями цибулю. Яблука чистимо, видаляємо серцевиною і також нарізаємо кубиками. Всі овочі кладемо в сотейник, вливаємо оцет, кладемо цукор. Спеції і дрібненько нарізаний корінь імбиру поміщаємо в мішечок з марлі і кладемо в каструлю. Помішуючи, даємо закипіти й варимо 45 хвилин. Потім додаємо родзинки і тушкуємо ще 50 хвилин. Тепер мішечок зі спеціями витягаємо, розподіляємо ікру по стерильним баночках, укупориваем і відправляємо в холод.